Soundbar ieftin – cel mai bun soundbar Sony, Blaupunkt sau Samsung

Privind evolutia televizoarelor din ziua de azi, sau mai precis involutia in cazul in care vorbim de domeniul sonorizarii, posesorii de TV-uri ar trebui sa ia in considerare si un set de boxe audio din care sa nu lipseasca cel mai bun soundbar.

De ce? Raspunsul e cat se poate de simplu: televizoarele devin din ce in ce mai subtiri, iar extinderea lor nu face decat sa mareasca spatiul destinat componentelor reprezentative calitatii imaginii. Altfel spus, spatiul este mult mai mic in interiorul unui televizor pentru a fi integrat si un sistem audio puternic.

Soundbarul este boxa perfecta pentru urmarirea oricarui tip de program televizat: filme, seriale, emisiuni, concursuri muzicale si multe altele. Sunetul produs de un soundbar, cel putin de unul dintre modelele de top, are o claritate foarte buna, intensitate ridicata si un control inteligent al directionarii sunetelor.

Un soundbar, asa cum sugereaza si numele, reprezinta o structura alungita, sub forma de bara, care este adesea pozitionat pe perete sau pe un raft de sub sau de deasupra televizorului. Sunt si modele ceva mai voluminoase ce pot servi drept structura de baza pentru televizorul tau.

Raportandu-ne la calitatea acestor boxe ce initial pot parea banale sau nu le vei cunoaste adevarata utilitate pana cand nu le vei testa, pretul este un factor care ar trebui sa ne ingrijoreze mai putin.

TOP 3 SOUNDBARURI IN 2017

1. Soundbar JBL Cinema SB 250, Negru, 200W RMS


2. Soundbar Samsung HW-K450/EN, 300W, 2.1, USB, Bluetooth, Subwoofer wireless, Negru


3. Soundbar Samsung HW-K360/EN, 130W, 2.1, USB, Bluetooth, Negru

Cum alegem un soundbar bun?

Chiar si cel mai bun soundbar utilizat individual nu este garantat o solutie pentru o camera extinsa sau pentru persoanele ce vor sa isi creeze un mic home cinema. Poate fi bun atunci cand ai nevoie de o imbunatatire a calitatii sunetului produs de televizorul tau sau pentru a fi anexata unui sistem home cinema complet.

Tipuri de soundbaruri

soundbar accesoriiDeja am dat de inteles ca ar fi doua tipuri de astfel de elemente de sonorizare, diferenta dintre ele fiind deseori la nivel de structura, performanta si uneori si spatiu.

Soundbar

Tipul reprezentativ intregii categorii, au forma de bara si lungimea de aproximativ 90-100 de cm sau chiar mai mult. Pot fi atasate de perete sau puse pe un raft de sub sau deasupra televizorului.

Pentru televizoarele mai mari ia in considerare modelele mai lungi astfel incat sa ai parte de o imagine stereo mai extinsa.  Cat despre cele mai mici, un soundbar nu ar trebui sa depaseasca latimea ecranului.

Unui soundbar ii pot fi atasate pana la 5 boxe suplimentare, unele putand fi conectate chiar si prin wireless si pozitionate oriunde in incapere, la fel intaplandu-se si cu alte componente precum subwooferul.

Soundbase

Sunt alese in special atunci cand sunt probleme cu spatiul din camera, mai exact cel din apropierea televizorului. Poti sa folosesti un soundbase ca obiect pe care sa pui TV-ul si astfel nu vei mai fi nevoit sa il montezi pe perete sau sa iti faci griji in privinta locatiei.

Asigura-te ca soundbaseul pe care il alegi are capabilitatea de a suporta greutatea dispozitivelor pe care ai de gand sa le asezi deasupra sa. De asemenea, vezi daca nu cumva baza televizorului ar putea fi mai extinsa decat aparatul de sonorizare.

Si un soundbase are porturi in care pot fi introduse alte boxe pentru a obtine sunete de intensitate mai mare, insa multe dintre ele au subwoofer incorporat si putine mai permit conectarea unora individuale.

Conectivitatea

soundbar porturiVei avea nevoie de mai multe porturi de conexiune diferite pentru ca soundbarul tau sa fie compatibil cu toate dispozitivele cu care intentionezi sa il folosesti. Inainte de a-ti cumpara unul, asigura-te ca porturile sale corespund cu cele ale sursei de sunet.

HDMI

Multe soundbaruri au un numar ridicat de porturi HDMI ce iti permit sa selectezi pentru care dintre dispozitivele conectate la ele sa functioneze. Multe conexiuni HDMI suporta acum functia Audio Return Channel, care permite televizorului tau sa trimita semnalul audio inapoi la soundbar sau soundbase.

Daca intentionezi sa conectezi un Blu-ray player standard sau unul cu capabilitati 4K sau 3D, asigura-te ca soundbarul poate transmite aceste tipuri de semnale la televizorul tau.

WiFi

Soundbarurile cu WiFi incoporat iti permit sa accesezi surse de continut audio din mediul online direct din panoul lor de control.  Unele dintre ele au chiar un port la care sa conectezi soundbarul la reteaua de internet a casei tale direct printr-un cablu de retea.

Bluetooth

Nu ar fi o surpriza ca orice soundbar ieftin ales sa se poata conecta la dispozitivele mobile din casa ta fara a fi necesara prezenta unor cabluri.  Tehnologia Bluetooth este tot mai des intalnita in randul soundbarurilor.

Unele dintre ele au o conexiune duala de Bluetooth, ceea ce inseamna ca pot atat sa primesca semnale audio, cat si sa trimita muzica de la soundbar la alte dispozitve de redare a sunetului cu conectivitate Bluetooth.

Streaming online

Soundbarurile au ajuns sa se comporte din ce in ce mai mult ca un media player. Atasand un soundbar compatibil cu streamingul online la televizorul tau, ai putea avea acces la aplicatii precum Youtube, Netflix sau chiar retele sociale, printre care Facebook sau Twitter.

Daca televizorul tau nu este unul de tip smart si nu are aceste beneficii deja incorporate, absenta unui blu-ray player ar putea fi complementata de un simplu soundbar.

Functionalitati

soundbar subwooferBoxe suplimentare

Un soundbar nu e suficient pentru a crea de unul singur un sistem home cinema. De aceea multe modele aduc cu ele posibilitatea de atasare a unui set suplimentar de boxe audio ce se pot conecta deseori prin tehnologia wireless la un subwoofer sau amplificator.

Cu ajutorul unuia dintre cele doua dispozitive mentionate poti gestiona activitatea boxelor. Cum soundbarul va sta intotdeauna in apropierea televizorului, boxele vor fi toate situate in spatele camerei, pe peretele paralel cu cel al televizorului.

Conectivitate la internet

Nu stiu cati v-ati fi imaginat ca o simpla boxa se poate conecta direct la internet si sa iti ofere acces la o varietate de aplicatii de streaming pe care doar pe un smart TV le-ati fi intalnit.

Un soundbar performant se pare nu ti-ar aduce doar sunete de calitate, dar ar putea sa iti transforme televizorul simplu intr-unul inteligent.

Panou de control

Toate modelele moderne au un panou de control pozitionat in partea frontala. De obicei este alcatuit din cateva butoane responsabile pentru reglarea volumului, pornire, oprire, bluetooth si WiFi.

Alte functii ale soundbarului sunt afisate de multe ori pe ecranul televizorului si pot fi modificate folosind panoul de control sau telecomanda televizorului.

Media player incorporat

soundbar media playereUnele soundbaruri au un blu-ray player sau dvd-player incorporat in sistemul lor de functionare. Cu ajutorul unui panou de control intuitiv si un mic ecran LED poti beneficia de functiile pe care ti le-ar fi oferit in mod normal un media player.

Conectivitatea se face fie prin intermediul catorva cabluri sau chiar prin reteaua wireless.

Sfaturi de achizitie

Desi ai tendinta de a crede ca toate detaliile ce iti sunt prezentate intr-un magazin te pot ajuta sa alegi cel mai bun soundbar, in realitate fiecare dispozitiv suna diferit in functie de cum reactioneaza sunetele produse cu structura camerei tale sau dispozitivele la care il conectezi.

Cel mai bun mod de a iti da seama daca un soundbar ieftin este cu adevarat bun e acela de a-l achizitiona pe baza caracteristicilor principale, iar pasul cel mai important este cel de testare a produsului. Asigura-te ca magazinul are o politica de returnare a produsului in termen de 30 de zile, timp in care poti testa calitatea soundbarului si eficienta sa in camera ta.

De asemenea, verifica foarte bine dimensiunile si locurile unde ar putea sta.  Nu e un sentiment foarte placut sa vii acasa cu un dispozitiv care nu se poate integra printre celelalte componente.

De obicei, ai de ales intre un soundbar ieftin, dar foarte util pentru anumite sarcini, si modele mai scumpe care pot sa ofere functii suplimentare si sunete de calitate superioara. Daca stii ca nu ai nevoie de mai mult decat o boxa care sa aduca mici imbunatatiri sunetului televizorului tau, nu e necesar sa faci investitii mai mari.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

2 Comentarii
  1. Răspunde
    Dan Antonescu 15 februarie 2017 la ora 11:00

    Nu e tocmai la indemana oricui sa isi achizitioneze un asemenea produs.

    Cred ca un soundbar bun trebuie sa dispuna de multe functii, care sa vina in completarea celor de baza. Pentru asta trebuie sa scoti foarte multi bani din buzunar.

    Eu am vrut sa imi cumpar, dar mi-am dat seama ca nu are rost sa investesc atat de mult intr-un dispozitiv pe care pot sa il inlocuiesc foarte bine cu o boxa portabila sau cu un sistem audio.

    Imi plac, sunt elegante si redau sunetul foarte bine, insa dupa cum v-am spus nu vad de ce nu le-as inlocui cu alte produse asemanatoare.

    Am studiat oferta dumneavoastra si am vazut ca ati prezentat cateva modele care nu sunt chiar atat de scumpe.

    Cel mai mare avantaj pe care il vad la acest produs este reprezentat de faptul ca are un design ergonomic, compatibil cu mai multe tipuri de locuinte.

  2. Răspunde
    Ionut Danciu 3 februarie 2017 la ora 9:55

    Mi-am luat soundbar pentru ca mi se parea ca televizorul meu nu reda sunetul asa cu mi-as fi dorit. Mie imi place volumul.

    Daca ascult muzica, trebuie sa o ascult la maxim, sa ii simt fiecare vibratie. Daca ma uit la un film, trebuie sa il dau tare, sa traiesc actiunea, sa simt fiecare miscare si intensitate.

    De aceea, pentru mine este foarte important ca dispozitivul pe care il folosesc sa redea sunetul foarte bine.

    DIn punctul meu de vedere, cel mai bun soundbar este cel care reda sunetul asa cum iti doresti tu.

    Soundbarul Blaupunkt, pe care l-am achizitionat de la emag este pentru mine cel mai bun. Raportul calitate pret este excelent si il recomand celor care vor sa traiasca evenimentele la o intensitate mai mare.

    Lasă un comentariu