Aspirator profesional cu spălare și uscare – ghid, păreri și prețuri.

Un aspirator obișnuit poate fi destul de inutil pentru îndepărtarea anumitor pete sau depuneri de pe covoarele locuinței tale. De asemenea, aspiratoarele clasice nu pot îndepărta umezeala. Pentru aceste situații a prin viață ideea de aspirator profesional cu spalare și uscare.

Așa cum sugerează și numele, acest tip de aspirator cu spălare poate curăța nu doar praful și alte depuneri uscate, ci și petele umede, apa sau alte astfel de murdării. Spre exemplu, dacă ai scăpat un pahar cu suc, nu doar că vei scăpa ușor de cioburile rezultate, cât și de lichidul din interior și de urmele lăsate pe covor, gresie sau parchet.

Aceste mici mașinării sunt potrivite pentru orice. Foarte ușor se vor curăța covoarele cu ajutorul unuia dintre aspiratoarele profesionale cu spălare. Vor ajunge să fie atât de practice și de versatile încât vor intra în categoria uneltelor pentru casă, mai degrabă decât să fie considerate simple electrocasnice pentru curățenie.

Informațiile pe care urmează a vi le prezenta mai jos vă vor ajuta să înțelegeți cum funcționează un aspirator profesional cu spălare și uscare. Foarte multe persoane îl numesc aspirator umed uscat, fiind o denumire simplu de reținut și semnificativă.

TOP 3 ASPIRATOARE PROFESIONALE CU SPĂLARE

1. Aspirator profesional cu spălare Zelmer 7920.0st 1700w


2. Aspirator vertical cu spălare Philips AquaTrio Pro FC7088/01


3. Aspirator profesional cu spălare și extracție Ghibli&Wirbel POWER EXTRA

Aspiratoare profesionale cu spălare – ce trebuie să știi despre ele

functionare aspirator spalare

Cum funcționează un aspirator profesional cu spălare?

Un aspirator cu spălare, la prima vedere, are cam același principiu de funcționare precum un model standard. În interiorul dispozitivului există un motor care pune în funcțiune un ventilator. Rolul său este acela de a crea un mediu presurizat care face ca aerul să circule dinspre exterior spre interior pentru a stabiliza presiunea scăzută.

Odată cu aerul este absorbit și praful și murdăria ce sunt filtrate. Acestea din urmă ajung într-un recipient de colectare realizat dintr-un material care permite aerului curat să iasă, timp în care murdăria este reținuta cu ajutorul unor filtre.

Un aspirator profesional cu spălare nu are un astfel de recipient de colectare, însă are un element numit cartuș filtrant care este responsabil pentru separarea umezelii și a fluidelor de aer, ținandu-le departe de ventilator. Dacă, prin absurd, umezeala ajunge la ventilator, aparatul s-ar opri automat.

Aerul se mișcă în formă ciclonică în interiorul aspiratorului. Acea mișcare circulară împinge picăturile de apă spre exterior, permițând aerului să treacă liber. Lichidul se colectează pe pereții din interior și ajung într-un recipient special pentru apă.

Elementele funcționale sunt atât de bine realizate încât mișcările circulare pot separa chiar și cele mai fine particule de praf de aer, murdăria ajungând în vasul de colectare odată cu apa.

spalare covor aspirator

Curățarea covoarelor cu ajutorul unui aspirator profesional cu spălare.

Covoarele pot fi curățate folosindu-te și de cel mai bun aspirator clasic, însă fără apă sau aburi ele pot doar să absoarbă praful sau alte depuneri, timp în care petele sau lichidul proaspăt vărsat va rămâne tot acolo.

Ceva mai apropiate de calitatea unui aspirator profesional cu spălare sunt aspiratoarele cu aburi care, spre deosebire de cele clasice, pot curăța și petele cauzate de fluide. Pe de altă parte, un dispozitiv cu spălare te poate scuti de folosirea mopului.

Poți foarte simplu să recurgi la această metodă pentru a face gresia din baie, hol sau bucătărie să strălucească în doar câteva zeci de minute, scutind foarte mult timp pe care îl poți folosi în alte scopuri.

Principiul este unul cât se poate de simplu: aspiratorul cu spălare are un recipient în care se pune apă și o soluție de curățare a covoarelor și nu numai. Acest amestec este aplicat pe covor în timpul folosirii aspiratorului. Amestecul, în urma presiunii, absoarbe murdăria din covor, urmând ca dispozitivul să absoarbă umezeala, lasând covorul mult mai curat față de cum ar fi fost după o simplă aspirare fără apă.

Diferența dintre un aspirator profesional cu spălare și uscare și un aspirator cu aburi este chiar uscarea. Cel din urmă doar emite abur fierbinte, aplicându-l peste suprafață ce se dorește a fi curățată, fără a absorbi umezeală rezultată din abur.

aspirator cu spalare profesional

Cum folosesc un aspirator cu spălare?

Folosirea unui astfel de aspirator profesional este cât se poate de simplă. E eficient asupra prafului și a murdăriei de orice fel, indiferent că este umedă sau uscată. Poți folosi un aspirator umed uscat pentru a curăța baia foarte rapid, fiind o încăpere în care un aspirator standard e destul de inutil.

Ar trebui să utilizați cu precauție aspiratorul profesional cu spălare pe suprafețele pătate cu materiale care nu sunt solubile în apă, precum vopseaua. Aceasta ar putea foarte ușor să strice motorul aspiratorului sau cartușul filtrant.

Manualul de instrucțiuni al dispozitivului ales ar trebui să conțina informații referitoare la tipurile de murdărie pentru care poți să folosești aspiratorul. Unele modele de aspiratoare profesionale cu spălare nu au un cartuș filtrant și îți permit curățarea suprafețelor umede sau uscate fără a parcurge vreo etapa intermediară.

Îți recomandăm să golești rezervorul și să îl cureți după fiecare utilizare a sa pentru a evita apariția vreunor alte depuneri, bacterii nedorite sau mirosuri neplăcute.

curatare covor aspirator

Cum curăț covorul cu un aspirator profesional cu spălare?

Aceste modele au duze special concepute în scopul spălării covoarelor, făcând procesul să fie chiar mai simplu decât te-ai fi așteptat. Apa rece ajunge într-un container în care se află soluție de curățare. Amestecul va prinde o textură spumantă ce va fi introdusă în covor.

Atunci când împingi mașinăria în față, covorul va fi acoperit de acea soluție de spălare. În momentul în care îl tragi, aspiratorul profesional cu spălare va usca și absorbi umezeala și praful din covor. Dacă dispozitivul mai are și o perie rotativă, aceasta va aduce îmbunătățiri procesului de spălare.

Desigur, un aspirator profesional cu spălare și uscare poate fi utilizat și pentru curățarea suprafețelor dure. Trebuie doar să te asiguri că materialul din care este confecționată nu este sensibil la apă. Spre exemplu, parchetul poate avea de suferit în urma contactului cu apa.

tipuri de aspiratoare cu spalare

Cum aleg un aspirator cu spălare bun?

Depinde foarte mult de modul în care ai de gând să îl folosești. Există și modele de aspiratoare profesionale cu spălare de dimensiuni mici, compacte și fără cablu de alimentare. Ele sunt excelente pentru rezolvarea rapidă a unor mici accidente, precum un pahar de suc ce tocmai ți-a scăpat pe jos.

Recipientul de colectare ale acestor modele compacte este foarte mic. Trebuie golit și curățat chiar și după finalizarea unei sarcini la fel de simple precum cea prezentată mai sus.

Cei mai mulți dintre cumpărători s-au arătat mulțumiți în urma alegerii unui aspirator cu spălare cu capacitate de doar câțiva litri, pe când alții nu concep ideea de a-și lua unul care sa aibă mai puțin de 10-15 litri.

Pentru suprafețe extrem de extinse e posibil să ai nevoie de un aspirator industrial cu spălare. Toate aspiratoarele industriale cu spălare au un recipient voluminos și roți care să contribuie la mobilitatea dispozitivului.

functii aspirator spalare

Ce funcții trebuie să aibă un aspirator profesional?

Pe langă volumul recipientelor, funcțiile pe care le oferă pot avea un rol important în procesul de alegere a unui aspirator cu spălare. Dacă doar vrei să cureți inevitabilele pete din casă, un model simplu va fi mai mult decât folositor.

Cartușul filtrant

Înainte de toate, verifică ce fel de cartuș filtrant are. Ar trebui să găsești aspiratoarele profesionale cu spălare cu ajutorul cărora poți face ușor tranziția de la curățarea depunerilor umede la cele uscate. De asemenea, ai putea alege unul cu filtre pe care le poți spăla, economisind astfel foarte mulți bani.

Oprirea automată

O altă funcție importantă este această oprire automată a aspiratorului. Atunci cand recipientul de colectare este aproape plin, aspiratorul cu spălare va ieși automat din funcțiune.

Rezervor dublu

Dacă vrei să speli un covor, ia în calcul un aspirator profesional cu spălare cu două rezervoare. Unul dintre ele va fi alocat lichidului de curățare, iar celalalt va fi folosit pentru colectarea apei amestecate cu praful si murdăria.

De obicei, cele care au un recipient pentru murdărie au și un mecanism de scurgere în partea laterală sau inferioară, acoperit cu un dop pe care îl poți desface pentru a lăsa apa murdară să curgă fără a fi nevoit să întorci aspiratorul și să scoți mizeria prin aceeași zonă pe unde și ajunge.

accesosrii aspirator spalare

Accesoriile unui aspirator profesional cu spălare.

La fel ca un aspirator obișnuit, și acesta are o grămadă de accesorii ce te pot ajuta să cureți mai repede locuința. Poți cumpăra duze și atașamente speciale pentru curățarea suprafețelor dure. De asemenea, există capete pentru a putea spăla geamurile.

Poți achiziționa și elementele detașabile, precum furtunul, în cazul în care cel vechi s-a rupt sau deteriorat. Cartușele filtrante nu sunt chiar accesorii, dar e absolut necesar să fie schimbate dacă vrei să folosești aspiratorul profesional cu spălare strict pentru această sarcină.

Probabil că vei alege să le cumperi de la magazine obișnuite și nu direct de la producător. Acestea ar trebui să fie cel puțin la fel de calitative precum cele oferite de brandurile ce aduc pe piață aspiratoare profesionale, chiar dacă vei plăti un preț mult mai mic.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu