PREȚ MIC

Aspirator silențios – aceeași performanță, mai puțin zgomot.

TOP 3 ASPIRATOARE SILENȚIOASE

aspirator silentios rowenta

Rowenta RO8341EA

Bosch BBH22041

MIELE C3 ECOLINE

Atunci când vine vorba de cumpărarea unui aspirator, e foarte posibil ca încă de dinainte să te obișnuiești cu ideea de a-ți lua unul zgomotos. Din această cauză te interesează mai puțin cât de silențios este aspiratorul ales.

Până la urmă, cam orice aspirator cu care iei contact scoate foarte mult zgomot, sau cel puțin destul de mult încât să te enerveze și să nu-ți mai stârnească interesul această caracteristică. E de înțeles că un dispozitiv cu atâtea elemente mobile, funcționale, un motor destul de puternic și nu în ultimul rând presiunea mare a aerului reprezintă factori care crează zgomotul.

Totuși, dacă un aspirator nu este silențios, asta nu înseamnă că trebuie să fie și deranjant sau chiar nociv. În condițiile în care știi că ai de unde alege un aspirator silențios care să-și păstreze încă suficientă putere de aspirare, rămâne doar să știi care sunt acele dispozitive de aspirare pe care le cauți.

De ce să iau un aspirator silențios?

La prima vedere pare o întrebare nu chiar atât de inteligentă, însă oamenii (și-)o adresează nu pentru că nu își dau seama care sunt beneficiile sale, ci vor să afle cât de mult le poate afecta auzul un aspirator zgomotos.

Aspiratoarele silențioase pot reduce nivelul de stres generat în timpul aspirării locuinței, precum și inconveniențele pe care ți le-ar fi adus un electrocasnic al cărui număr de decibeli sare peste limita maximă suportabilă.

Nu te gândi doar la un nivel de zgomot suficient de mare încât să devină insuportabil, ci asigură-te că aspiratorul este destul de silențios încât să poți acorda atenție și celor din jur în timp ce aspiri. Dacă ai copii, nu se știe niciodată ce li se poate întâmpla în acest interval de timp. Ideal ar fi să poți avea o atenție distributivă și să nu îți fie limitată de un zgomot de care te poți lipsi.

V-am putea da o listă foarte cuprinzătoare cu exemple de situații în care ți-ai dori să înlocuiești modelul ăla zgomotos de îl ai acum cu un aspirator silențios.

Cât de mare este diferența dintre un aspirator zgomotos și unul silențios?

Înainte de a-ți cumpăra un nou electrocasnic, ți-am recomanda să te gândești(sau să te informezi) la decibelii pe care i-ai putea pierde dacă ai face trecerea la un aspirator mai silențios. Cel mai ușor mod de a vă explică diferența dintre un aspirator clasic și unul silențios este nivelul de zgomot menționat de producător.

Nu știu dacă ați observat, dar cele mai multe modele sunt incluse în intervalul 70 – 85 de decibeli. De obicei, tot ce trece de 85 este considerat prea zgomotos și nu cred că e cazul să ne luam echipament de protecție împotriva sunetelor puternice atunci când aspirăm  o mochetă.

Sub cei 70 de decibeli se încadrează aspiratoarele cu motor silențios ­– și nu e cazul să vă gândiți doar la valori foarte apropiate. Fiți optimiști și luați în considerare faptul că există aspiratoare care ajung să producă “zgomote” cu intensitatea sonoră de 50 db.

Există vreo legătură între tipul de aspirator și sunetul produs?

Atunci când alegi un aspirator nu te axezi doar pe cât de silențios poate fi, deoarece încă nu ești scutit de celelalte criterii pentru a-ți achiziționa un aspirator bun. Să fie modelul ala silențios un aspirator cu sac sau unul fără sac?

Poate ai o preferință personală și vrei un anume tip. Plasticul, deseori, este întâlnit într-o formă ceva mai solidă, mai groasă, deci nu putem spune că un aspirator fără sac care aduce tot praful într-un recipient din plastic nu poate fi considerat un aspirator silențios.

Pe de altă parte, unul cu sac din hârtie nu s-ar descurca la fel de bine în ceea ce privește capabilitățile sale de izolator fonic. E mult mai bine să te îndrepți spre unul dintre numeroasele modele de aspiratoare fără sac silențioase.

Cum se face că un aspirator silențios poate fi la fel de eficient precum unul obișnuit?

Presupunem că ai observat deja că aspiratoarele silențioase tind să coste mai mult. Silențiozitatea nu înseamnă neapărat reducerea puterii sau producerea unui sunet mai puțin intens. De fapt, în majoritatea cazurilor, zgomotul este la fel de intens la toate aspiratoarele.

Ceea ce contează cu adevărat este structura aspiratorului, elementele din care este creat. Aspiratorul nu are neapărat un motor mai silențios, ci o structură suficient de solidă încât să rețină foarte bine sunetele în interior. Ele pur și simplu au mai puține deschizături care să permită undelor sonore să părăsească interiorul aspiratorului.

Un aspirator mai ieftin are câteva astfel de deschideri care prmit sunetelor să-și facă loc spre exterior. Cu toate acestea, dacă te informezi foarte puțin și alegi un aspirator silențios, unul cu cât mai puține astfel de spații sau chiar deloc, problemele vor dispărea odată cu sunetele.

Sunt branduri ce pur și simplu consideră că au descoperit deja cheia succesului unui aspirator, iar modelele pe care le propulsează pe piață sunt deja suficient de puternice și performante încât le fie greu să aducă mari îmbunătățiri la acest capitol.

Tocmai din această cauză ele pun accent pe aspecte precum optimizarea consumului energetic, greutatea, fiabilitatea sau, de ce nu, silențiozitatea. Zgomotul poate reprezenta acea mică nemulțumire care să-i determine pe anumiți cumpărători să ofere o părere prepoderent negativă, în ciuda faptului că aspiratorul se descurcă excelent la celelalte capitole.

Tocmai din această cauză producătorii caută ca pe lângă putere și fiabilitate să insiste mai mult pe termenul silențios când vine vorba de viitorul aspirator pe care îl lansează.

Care sunt brandurile care aduc pe piața cele mai silențioase aspiratoare?

Electrolux

Fiind unul dintre primii producători de nișă din Europa, oricine și-ar dori un aspirator silențios Electrolux, produsele lor fiind descrise ca dispozitive cu capacități extraordinare în îndepărtarea prafului, timp în care zgomotul nu îți va da niciun motiv de îngrijorare.

Ce ne-a făcut să îi menționăm pe ei înaintea celorlaltor branduri? E bine, ne-am ghidat după faptul că Electrolux are propria gamă de aspiratoare silențioase, modelele fiind numite Electrolux UltraSilencer. Deși am ajunge să ne contrazicem singuri, ei au reușit să transforme un aspirator cu sac într-unul dintre cele mai populare aspiratoare silențioase din linia lor de producție. Aspiratorul cu sac Electrolux UltraSilencer ZUSORIGDB+, conform specificațiilor, are un nivel de zgomot de 61 dB, favorizat de prezența tehnologiei Silent Air.

Karcher

Ne trebuie un simplu exemplu de aspirator silențios de la Karcher pentru a vă da seama cam cât de departe pot ajunge produsele lor. Ce-i drept, brandul nu se întinde pe foarte multe categorii de produse, motiv pentru care dispun de suficient timp și bani pentru a investi în calitatea produselor lor.

Modelul Silent 113 de la Karcher este un aspirator profesional, denumirea sa spunând totul. E recomandat spațiilor comerciale, fiind totat cu un recipient de colectare de 13 litri și un nivel de zgomot de 54 dB. Deși aspiratoarele fără sac sunt adesea favorizate când vine vorba de zgomotul produs, și de această dată am fost nevoiți să dăm ca exemplu un dispozitiv cu sac.

Rowenta

În cele din urmă vă putem demonstra teoria conform căreia absența sacului e un prim pas pe care îl facem spre mult doritul aspirator silențios, iar Rowenta ne ajută să ajungem acolo. Producătorul are un model de aspirator creat special pentru a fi silențios.

El poartă denumirea de Rowenta Silence Force Multi-Cyclonic RO8341EA. Ca nivel de zgomot, emite sunete cu intensitatea sonoră de 68 dB. Ce ne place la acest aspirator silențios? Nu duce lipsă de performanță și eficacitate, utilizează cu încredere tehnologia ciclonică pentru filtrarea aerului aspirat și este dotat cu cele mai noi funcții de pe piață.

Bosch

Brandul stă și el destul de bine în clasamentul producătorilor de aspiratoare silențioase. Statisticile nu sunt extrem de impresionante, dar e important că sunt puse la vânzare aspiratoare pe care să le folosim în siguranță fără a genera stres.

Un aspirator silențios reprezentativ este Bosch BGB45331, aparat ce emite 70 dB prin intermediul elementelor sale funcționale. Mai precis, se află la limita dintre a fi silențios sau ușor zgomotos.

MIELE

Deja ne-a obișnuit cu profesionalismul lor în mai toate domeniile. Suntem conștienți că nu au cel mai mic preț de pe piață, însă la fel de bine suntem informați încât să știm deja cât de mult apreciază cumpărătorii produsele lor.

Am vrea să vă spunem câteva mici lucruri despre MIELE C3 Silence EcoLine, aspiratorul cu caracteristici demne de un aparat profesional de aspirare, dar cu un nivel de zgmot de doar 69 dB.

UltraSilencer ZEN - curatenie in liniste
01:05
Aspirator fără sac Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA
01:33
9.2 Ratingul total
Ești posesorul unui aspirator silențios?

Spune-ne câte ceva despre aspiratorul tău! Ne-ar face plăcere să știm ce alte modele oferă acest confort de a fi silențioase!

Performanță
9
Fiabilitate
9.5
Preț
9
Adaugă propriul review  |  Citește reviewuri și comentarii

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu

      Ratingul tau total