PREȚ MIC

Bormașină cu acumulator ieftină – mașină de găurit cu baterii

E bine să știi că printre uneltele tale se află și o astfel de bormașină cu acumulator, însemnând că poți să perforezi și să găurești o suprafața oriunde în gospodărie, fără a mai fi legat de vreun cablu băgat în priză.

Deși vorbim de o sculă electrică cu baterii, încă este considerată o unealtă puternică și probabil și una dintre cele mai utilizate dintre ele. Așa cum acționezi și atunci când îți cumperi frigiderul, știind că va funcționa non-stop, la fel de multă importanță trebuie să acorzi și mașinii de găurit cu acumulator știind că ai nevoie de performanță și de o durată de funcționare cât mai mare.

Important e ca bormașina cu acumulator să fie ieftină, cât se poate de confortabilă în mâinile tale și pe cât se poate de puternică. Bateria joacă un rol foarte important în efectivitatea sa. Alege una care se încarcă rapid și ține energia destul de mult timp.

Voltajul este, de asemenea, un aspect foarte important care evidențiază și puterea aparatului. Mai toate bormașinile cu acumulator au un voltaj curpins între 6 și 36 de volți.

3 BORMAȘINI CU ACUMULATOR IEFTINE

1. Bormașină / mașină de înșurubat Bosch PSR 10,8 LI


2. Masina de gaurit si insurubat fara fir Einhell Power X-Change


3. Masina de insurubat si gaurit Black&Decker EGBL15KB

De ce să aleg o bormașină ieftină cu baterii?

Ambii termeni ai acestui mic amestec aduc avantaje. Oricui îi plac lucrurile ieftine și portabilitatea. Ești mulțumit atunci când plătești puțin și te alegi cu o mașină de găurit pe care o poți lua oriunde și care are o performanță cel puțin la fel de mare precum a uneia dintre cele mai bune bormașini.

Deși o bormașină cu cablu de alimentare e mai puternică, cele mai bune bormașini cu acumulator au suficientă putere încât să-ți fie alături pentru a duce la bun sfârșit activitățile din gospodărie.

Puterea de funcționare a bormașinii

Mașina de găurit cu acumulator pe care să o consideri drept cea mai bună bormașină pentru tine este caracterizată de o anumită putere. Prin putere înțelegem voltaj. Cele cu mai mulți volți sunt clar mai puternice și au și ceva funcționalități în plus, dar și greutate adăugată.

Cum beneficiile n-au cum să vină și fără dezavantaje, te poți lipsi de câteva dintre ele pentru a-ți personaliza bormașina cu acumulator întrucât să devină o sculă ieftină, portabilă și ușor de manevrat. Dacă anticipezi că vei fi angrenat doar în munci simple, vei descoperi că specificațiile unei mașini de găurit mai ieftine sunt în avantajul tău.

Foarte echilibrate din toate punctele de vedere sunt bormașinile cu acumulator de 10.8V sau 12V, reprezentând gama de mașini de găurit și înșurubat ieftine.

Viteza de perforare

Puterea este utilă doar în cazul în care mașina de găurit întâmpină probleme sau e nevoită să acționeze asupra unui material mai dur. De cele mai multe ori ai nevoie de viteză nu doar pentru rapiditate, cât și pentru a putea termina o anumită sarcină.

Viteza unei bormașini cu acumulator se măsoară în rotații pe minut(RPM). Cea mai ieftină bormașină cu acumulator poate atinge un număr de câteva sute de rotații pe minut, unele ajungând chiar și la ordinul miilor. Recomandăm doar modele cu cel puțin 500 de rotații, întrucât acestea se vor dovedi a fi de mare ajutor în gospodărie. Ideal ar fi ca numărul lor să treacă pe cât posibil de pragul de 1000 RPM.

Trepte de torsiune

Setările de torsiune ale unei bormașini cu acumulator permit acesteia să se oprească din învârtire atunci când mașinăria atinge o anumită valoare a rezistenței. Folosiți aceste trepte atunci când utilizați bormașina pentru înfiletarea șuruburilor și nu doriți să deteriorați capul de înșurubare.

Informații și sfaturi despre bateria unei bormașini

De-a lungul timpului, mașinile de găurit au beneficiat de o serie de îmbunătățiri aduse chiar și la nivelul bateriei. Ținând cont de faptul că bateria este una dintre cele mai importante componente ale unei bormașini ieftine cu acumulator, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre ea:

  • importanța încărcătorului – unele încărcătoare sunt mai inteligente și permit alimentarea rapidă a bateriei bormașinii, evitând și supraîncărcarea acesteia;
  • tipul bateriei – acumulatorul li-ion aduc o performanță de cel puțin două ori mai mare și pot avea o autonomie excelentă comparativ cu cele NiCd sau litiu;
  • numărul de baterii ­– vă recomandăm să aveți întotdeauna o bormașină cu doi acumulatori, unul fiind de rezervă, deoarece nu se știe cât de mult veți fi nevoiți să folosiți bormașina și cât de repede se va epuiza energia stocată în acumulatorul principal;

Mentenanță și protecție

O bormașină, ieftină sau nu, mai mult sau mai puțin puternică, face parte din categoria sculelor electrice și oricând poți fi supus riscului de a te răni folosind-o. Din această cauza e bine să ai întotdeauna echipamentul de protecție potrivit și să știi ce să faci în situațiile în care mașina se strica.

În primul rând, folosește ochelari de protecție – ochii nu sunt cei mai expuși pericolului, însă sunt foarte sensibili și nu strică să luăm astfel de măsuri. De asemenea, nici mănușile nu ar trebui să lipească din garderoba de lucru.

Pentru ca utilizarea bormașinii cu acumulator să fie mai facilă, puteți să accesorizați mașinăria și cu o curea de susținere pentru a purta dispozitivul tot timpul cu tine, chiar și atunci când nu este în funcțiune.

Alegând una dintre zecile de modele de bormașini cu acumulator ieftine de pe piață, e foarte posibil să nu vă alegeți cu cele mai durabile baterii. Dacă acumulatorul s-a uzat suficient de mult, nu-l aruncați oriunde, ci reciclați-l!

Costuri de achiziție

Nici nu e nevoie să vă spunem că trebuie să alegeți o bormașină cu acumulator ieftină, pentru că prețurile mici sunt reprezentative gamei de mașini de găurit cu baterii. Nu trebuie să plătiți foarte mult pentru a vă alege cu un model de calitate.

Cele mai scumpe sunt bormașinile cu acumulator Makita sau Bosch Professional, făcând parte din gama de mașini de găurit profesionale. Cât despre cele mai ieftine mașini de găurit și înșurubat cu acumulator, modelele Hobby sunt cel puțin la fel de numeroase precum cele profesionale, respectiv semi – profesionale.

Cele de tip Hobby au prețuri ce pornesc de la 50 de lei și ajung la cel mult 300 de lei. Ce depășește această limită de preț intră în categoria bormașinilor de top, care au capabilitatea de a funcționa zilnic la capacitate maximă fără a fi foarte afectate de uzura frecventă. În acest fel puteți deosebi mașinile ieftine de găurit de cele profesionale.

GBM 6 RE / GBM 10 RE / GBM 13 HRE Professional
01:02
Maşina de înşurubat cu impact cu acumulator GDS 18 V-LI HT
00:53

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu