Care este cea mai buna placa video? AMD va lansa in curand modelul Radeon Pro Duo!

amd radeon pro duo

Daca mult timp s-a tot discutat despre cea mai puternica placa video si multi gameri si-au pus aceasta intrebare, lucrurile par a se lamuri in urmatoarea perioada. AMD a afirmat in urma cu putin timp ca lucreaza intens la finalizarea celui mai indraznet proiect din ultima vreme, o placa video despre care se spune ca va fi cea mai rapida din lume in momentul de fata.

Compania nord americana AMD va face in curand lansarea oficiala a unui prototip, o placa video compusa din unificarea a doua modele din gama Radeon E9. Aceste placi video, puternice de altfel, vor sta la baza a ceea ce se numeste Radeon Pro Duo, o placa video despre care se spune ca se pliaza perfect pentru cei care creaza continut grafic, pentru gameri cat si pentru adeptii aplicatiilor de realitate virtuala.

Daca pretul de baza pentru o placa video AMD Radeon E9 era si asa foarte piperat, luati in calcul faptul ca noul model Radeon Pro Duo va avea un pret cel putin dublu, in magazine urmand a se practica un tarif de peste 1500 de dolari pentru doritorii acestui model.

Ceea ce ne spune ca AMD Radeon Pro Duo este cea mai buna placa video, una ideala pentru gameri, este decizia de ultim moment a companiei de a lansa doua tipuri diferite de drivere. Pe langa cele standard, dedicate creatorilor de continut si denumite FirePro, AMD a inclus si driverele dedicate gamerilor care poarta numele de…Radeon.

De ce este AMD Radeon Pro Duo placa video ideala pentru realitatea virtuala? Chiar daca in acest moment am putea spune ca este o placa video mult prea buna pentru cerintele kiturilor prezente pe piata, luati in calcul si viitoarele lansari din domeniu. Astfel, viitoarele kituri de realitate virtuala solicita o echipare hardware extrem de buna, de ultima generatie am putea spune, placa video AMD Radeon Pro Duo urmand a se integra perfect in orice ansamblu de acest gen.

Un inconvenient care s-ar putea sa ia prin suprindere foarte multi pasionati ai aplicatiilor de realitate virtuala este insusi calitatea placilor video de care dispun. Noile cerinte vor fi extrem de ridicate, specialistii preconizand standarde cu de pana la 7 ori mai performante decat media placilor video disponibile pe piata.

In aceste conditii, se estimeaza ca doar 12-14 milioane de calculatoare din intreaga lume ar fi pregatite de suporte noile cerinte in materie hardware ale aplicatiilor de realitate virtuala, o cifra care coincide cu mai putin de 1% din numarul de calculatoare utilizabile.

Tu esti pregatit sa faci o investitie in cea mai buna placa video ce urmeaza sa fie lansata in lunile urmatoare pe piata?

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu