Care este cel mai mare ecran de tip OLED din lume

lg oled seul aiport

Pretabile indeosebi in mediile profesionale, acesti giganti ai tehnologiei nu intarzie sa apara si sa se faca cunoscuti in randul utilizatorilor de rand. Vechiul record in ceea ce priveste dimensiunea unui ecran OLED era impresionant insa LG a aratat lumii intregi de ce este unul dintre principalii jucatori ai pietei de profil si care ii sunt intentiile pe termen scurt si mediu.

LG stie mai bine ca oricine ca un asemenea record ii poate aduce o imagine mai mult decat pozitiva insa era si un risc major. Investitiile sunt imense in timp ce concurenta va incerca in orice moment sa doboare si ea recorduri de acest gen. Nu a fost un impediment pentru LG sa incerce ceva de-a dreptul fabulos, dimensiunea generoasa a unui ecran fiind similara cu reusita unui producator de smartphone-uri de a etala cel mai subtire model de pe piata.

Cu totii observam si apreciem excelentele, in materie de ecran LED fiind vorba despre dimensiuni de-a dreptul ametitoare. LG a instalat in urma cu putin timp un mastodont, aeroportul international din Seul fiind acum mai bogat cu ajutorul unui ecran gigant. Conform denumirii aeroportului, ecranul va fi promovat in mass media sub numele de Incheon International Airport.

Chiar daca prima impresie tinde sa va induca putin in eroare, nu este vorba despre un model configurat dintr-o singura piesa. Panoul este de fapt un ansamblu de ecrane OLED interconectate, fabricarea unui singur ecran fiind mult prea costisitoare dar si imposibil de realizat la o astfel de dimensiune.

In vederea acestei realizari, LG a colaborat cu o firma frantuzeasca de design, alaturi de Wilmotte & Associes reusind un lucru inimaginabil in urma cu ceva timp. Numai putin de 140 de panouri curbate de tip OLED avand o diagonala de 55 inci fiecare au fost aduse laolalta pentru a crea un rezultat impecabil. Rezolutia este de 13 MP si se intinde pe o inaltime de 8 metri, respectiv o latime de 13 m.

Ceea ce ofera o profunzime de nedescris fiecarei imagini afisate pe acest gigant este insusi calitatea si tipul monitoarelor curbate incluse in ansamblu. Efectele de invaluire dar si de imersiune fac din fiecare video redat in aeroportul din Seul un adevarat spectacol vizual.

In clipa de fata, ecranul este amplasat in aeroport si va ramane acolo pana cand campania de publicitate se va finaliza. Nu se stie daca LG va dori sa pastreze in continuare acest record in materie de monitor in cadrul aeroportului, cel mai mare ecran de tip OLED fiind utilizat in acest moment pentru a afisa informatii utile pentru cei care pasesc in interiorul aeroportului.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu