Ce salarii au angajatii Samsung? Unele mai mici fata de anul trecut!

SamsungNu obisnuim sa discutam foarte mult despre detalii din afara sferei electronicelor si telecomunicatiilor insa aceasta stire a facut inconjurul lumii si poate fi destul de interesanta pentru cei care doresc sa cunoasca o mica parte a aspectelor financiare din tabara celor de la Samsung.

Rezultatele din 2015, asa cum foarte bine stim, nu au fost cele mai stralucite pentru majoritatea companiilor din Coreea de Sud. Afectati de cifrele destul de slabe din ultimul semestru, gigantii tehnologiei din zona de sud-est a Asiei au luat masuri drastice care au avut un efect semnificativ pentru angajatii sai.

Discutam despre Samsung, cea mai mare companie de profil a Asiei, numai putin de 3 CEO fiind aspru penalizati datorita incasarilor sub asteptari realizate in 2015. Avand incasari mult mai slabe cat si profituri net inferioare, Samsung a decis sa acorde salarii mai mici celor 3 CEO de o importanta foarte mare pentru evolutia companiei in ultimii ani.

Spre exemplu, Kwon Oh-hyun, vice-presedintele companiei Samsung, a avut in continuare cel mai mare salariu in anul 2015. Acesta a fost cifrat la numai putin de 3.25 milioane de dolari insa discutam despre o diminuare cu peste 2.9 milioane fata de salariu de anul trecut, care s-a situat in jurul valorii de 6.2 milioane de dolari.

Un alt nume important din cadrul companiei Samsung, Yoo Boo-keun, persoana care se ocupa de intreaga divizie Consumers Electronics, a primit in 2015 un salariu de aproximativ 2 milioane de dolari, cu peste 1 milion de dolari mai putin decat salariul din urma cu un an.

In cazul sefului diviziei de mobile, cea mai aspru criticata de comitetul executiv al companiei Samsung, scaderea a fost cu adevarat drastica. Anul 2014 a fost unul infloritor pentru Samsung si departamentul sau de mobile, salariul de 10 milioane primit de CEO-ul diviziei fiind elocvent. In acest an, aceeasi persoana a incasat doar 1.7 milioane de dolari, cu aproximativ 8.3 milioane mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2014.

Rapoartele au fost facute public intentionat, asta pentru ca Samsung a decis aceste taieri drastice de salarii din doua motive: numeroasele insuccese din 2015 cat si dorinta de a concedia o parte dintre angajati in vederea reducerii costurilor si a improspatarii strategiei pentru 2016.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu