Cel mai bun aspirator – cum alegem un aspirator profesional

Fiind unul dintre cele mai utilizate electrocasnice de pe piata, aspiratorul s-a confruntat cu o evolutie rapida a tehnicii sale de aspirare, a functionalitatii si a varietatii schimbarilor menite sa-i sporeasca efectivitatea sau sa ii aduca un consum redus.  Cel mai bun aspirator de pe piata este menit sa aiba optiuni care mai de care mai diversificate.

Cele mai des intalnite tipuri de aspiratoare sunt cele cu sac si cele fara sac. Fiecare dintre cele doua beneficiaza de propriile avantaje si dezavantaje. Aspiratoarele fara sac dispun de un spatiu de depozitare mai mare. Totusi, dispozitivele cu sac sunt adesea mai usor de intretinut. In conditiile in care sacul este de unica folosinta, nu vom mai fi nevoiti sa il curatam dupa finalizarea activitatii. Daca urmarim cu atentie piata, vom observa ca pretul unui dispozitiv fara sac este, de cele mai multe ori, mai mare decat al unuia cu sac.

La fel ca in situatia celorlalte dispozitive electronice, exista si produse care fac abatere de la functionalitatile clasice si doresc sa se impuna prin diferite  caracteristici suplimentare. Exista aspiratoare care ofera utilizatorului posibilitatea de a avea o functie de spalare a suprafetei, nu doar de aspirare. Dupa orientare, sunt puse la dispozitie si aspiratoare verticale ce isi pot arata utilitate in diverse situatii.

TOP 3 ASPIRATOARE PROFESIONALE IN 2017

1. Aspirator cu spalare Studio Casa HydraRain, 1600 W

2. Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731, 1.5 l, 750 W, Filtru de inalta eficienta, 8.8 m, Negru/Albastru

3. Aspirator cu sac Samsung VCC54E1H31, 3 l, Tub telescopic, 1500 W, Filtru HEPA, Rosu/Negru

Cum alegem cele mai bune aspiratoare

Cand suntem pusi in situatia de a cauta cel mai bun aspirator, exista numeroase aspecte pe care trebuie sa le luam in calcul, la fel si functii pe care trebuie sa stim daca le vom putea folosi sau nu. Compozitia unui dispozitiv este adesea una simpla si standard pentru aproape toate produsele: corpul principal(in interiorul caruia este colectat praful), cablul de alimentare, duza sau peria si furtunul care face conexiunea dintre corpul central si capatul de aspirat.

Chiar daca rolul sau este unic, asta nu face ca un aspirator sa fie un instrument simplu. Din contra, complexitatea sa face din el o masinarie care poate fi catalogata in functie de numeroase criterii. Sunt existente mai multe tipuri de aspiratoare. O analiza atenta si aprofundata atat a dispozitivului, cat si a locuintei noastre, ne va fi benefica pentru a alege cel mai bun aspirator.

A. Dupa rolul lor

  1. Aspiratoare orizontale(simple): sunt intalnite cel mai des in locuintele oricarei persoane, fiind simplu de utilizat si avand o componenta standard, precum cea mentionata anterior. In general, acestea sunt alese deoarece sunt disponibile la un pret convenabil si indeplinesc exclusiv sarcina de aspirare.
  2. aspirator verticalAspiratoare verticale: avanatajul acestui tip este acela ca utilizarea sa este facilitata de orientarea dispozitivului si astfel sunt mai usor de manevrat. Cu toate acestea, puterea de aspirare nu o depaseste pe cea a modelelor clasice. Sunt folosite in acelasi scop, cel casnic. De ele se pot bucura in special persoanele care nu au un spatiu mare de depozitare a electrocasnicelor.
  3. Aspiratoare industriale: dupa cum mentioneaza si termenul, modelul se foloseste in scop industrial, au un volum si o capacitate de stocare vizibil mai mare decat orice alt model si sunt produse pentru curatarea rapida a spatiilor extinse, precum holuri, birouri, sali de asteptare, hale industriale, etc. Fiind mai voluminoase si implicand un proces solicitant de curatare, este evident ca puterea lor de aspirare este superioara, deci include implicit consumuri energetice mai mari.

B. Dupa componenta si functii

  1. Aspiratoare cu spalare: pe langa proprietatea de aspirare a prafului, acest aspirator este dotat si cu o cuva pentru apa si detergent ce pot fi folosite pentru spalarea suprafetei in timpul aspirarii. Recipientul este plasat separat fata de spatiul de stocare din interiorul corpului principal, deci acest tip de aspirator este mai voluminos.
  2. aspirator cu spalareAspiratoare cu sac: in calitate de cel mai des intalnit model, poate fi cu usurinta proprietatea esentiala pentru cel mai bun aspirator. Praful este colectat intr-un sac confectionat, de obicei, din material textil. Se pot adauga si unii din hartie ce sunt de unica folosinta si nu va mai fi nevoie sa curatati recipientul, sa il spalati si sa il refolositi.
  3. Aspiratoare fara sac: dispune de un spatiu de depozitare mult mai mare si au devenit din ce in ce mai populare din aceasta cauza. Colectarea se face intr-o cuva din metal sau plastic. Chiar daca absenta sacului poate fi imbucuratoare, curatarea cuvei nu e deloc usoara. Praful aspirat se poate ridica usor in aer la deschiderea capacului si nu cred ca va doriti sa luati contact cu o cantitate atat de insemnata. Totusi, cele mai bune aspiratoare fara sac dispun de metode de compresare a prafului pentru ca acesta sa fie adunat.
  4. Aspiratoare de mana: multi dintre noi probabil am fost nevoiti candva sa folosim aspiratorul obisnuit pentru curatarea canapelelor sau a altor obiecte de acest fel. Asta se intampla nu aveam la indemana un aspirator de mana. Multi clienti ai acestor modele se arata multumiti de utilitatea lor, intrucat este o investitie care s-a demonstrat ca merita facuta.
  5. Aspiratoare pentru geamuri: lavetele pentru geamuri sau un stergator obisnuit pot lasa urme vizibile pe suprafata acestora si sunt si greu de folosit. Un aspirator destinat stergerii acestora este conceput in asa fel incat curatarea lor sa fie rapida si efectiva. Duzele pentru geamuri sunt facute pentru a absoarbe detergentul ramas pe partile laterale. Mai mult de atat, daca este curatat frecvent si apar doar depuneri de praf, o singura miscare a aparatului pe geam va fi suficienta.

Filtre

Indiferent de elementele de compozitie ale aspiratorului sau de modul de functionare, fie ca e clasic sau cu spalare, acestea trebuie sa dispuna de un numar minim de 3 filtre pentru functionarea eficienta si sigura a electrocasnicului. Fiecare dintre acele filtre are un rol unic:

  • unul care sa mentina in interior praful colectat;
  • unul menit sa separe aerul curat de murdaria acumulata;
  • unul pentru a impiedica depunerile sa ajunga la motor;
Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B, 1.3 l, Tub telescopic, 1500 W, Filtru HEPA, Albastru/Negru

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B, 1.3 l, Tub telescopic, 1500 W, Filtru HEPA, Albastru/Negru

Componente externe

aspirator de manaCele mai bune aspiratoare, privind peformanta de aspirare, variaza dupa specificatiile tehnice.  Mobilitatea si confortul acestora sunt date de elementele ce sunt anexate aspiratorului.  Componentele care intra primele in contact direct cu praful sunt duzele si periile. De obicei, nu se acorda atentie alegerii lor. Oamenii cumpara doar inlocuitori pentru cele standard oferite de producatorii de aspiratoare.

Puterea de aspiratie este inutila atunci cand suprafata prin care praful trece nu este aleasa corespunzator. Este important sa stii la ce foloseste fiecare duza si perie in parte. Distribuirea lor se face astfel:

  • duza mica: se foloseste pentru curatarea spatiilor inguste, are o capacitate de absortie mica, dar suficienta pentru scopul sau;
  • duza pentru parchet: sunt utilizate pentru aspirarea parchetului, insa pot fi abordate si alte suprafete dure similare;
  • duza cu motor: pe langa efectul oferit de aspiratorul propriu-zis, aceasta duza dispune de un motor aditional, mai mic, pentru o aspirare mai eficienta;
  • duza turbo: suprafata de absortie este, de obicei, mai mica; de aceea puterea aspirarii creste si astfel duza reuseste sa curete suprafete nu doar prafuite, ci si murdare;

Puterea de aspirare

Pe ce mizam cand alegem cel mai bun aspirator? Pe performanta sa, evident. Cautam modelul care sa isi faca treaba bine. Curatarea trebuie sa fie vizibila si intr-un timp record. Cum putem beneficia de ambele  caracteristici simultan, in cadrul aceluiasi produs? Simplu: alegem dispozitive cu o putere de aspirare mai mare, de minim 1600 W. Daca un consum suplimentar de energie electrica nu este deranjant, atunci nu putem evita cel mai bun aspirator. In general, puterea este distribuita in trei categorii principale: mica, medie si mare. Singurul motiv ce ne-ar putea determina sa alegem un aspirator cu o putere mai mica este consumul. Dispozitivele cu consum mic se incadreaza in tiparul electronicelor cu mai putin de 1000 W si sunt in stransa legatura cu economia de energie. In acelasi timp, consumul mediu persupune o putere cuprinsa intre 1000 – 1600W si, in mod evident, consum de peste 1600 W pentru cele cu putere extinsa.

aspirator cu sacPentru a va ajuta sa va alegeti cu usurinta aspiratorul potrivit propriilor nevoi, am facut cateva asocieri intre caracteristicile si functiile unui aspirator:

  1. Aspirator pentru o locuinta simpla: ghidati-va dupa modele compacte, cu o putere mica sau medie de aspirare, facil de depozitat, cu sac. Tipul acestuia are mai putina relevanta, pot fi clasice(orizontale) sau verticale.
  2. Aspirator pentru o locuinta complexa, spatioasa: si in acest caz se pot folosi dispozitive mici, insa pentru a alege cel mai bun aspirator in situatia de fata, avem nevoie de unul care sa fie capabil sa curete eficient, sa aiba un spatiu de depozitare mare(fara sac, pentru a evita golirea acestuia frecvent la fiecare activitate de curatenie). Prin locuinta complexa, intelegem si prezenta a numeroase obiecte de mobilier, covoare sau mochete. Spalarea lor poate fi considerata o sarcina in plus, dar nu si atunci cand aspiratorul este capabil sa faca asta.
  3. Aspirator pentru firma sau spatii industriale: nu se pune problema depozitarii sale. Este clar ca trebuie un spatiu extins, special amenajat pentru plasarea electrocasnicelor, mai ales cand detii un aspirator industrial. Un dispozitiv clasic nu poate face fata aspirarii unei suprafete de zeci sau sute de metri patrati, insa unul industrial e ideal.
  4. Aspirator pentru suprafete inguste sau geamuri: cum deja am vorbit despre utilitatea lor, un aspirator de mana, dupa rolul sau, poate fi util in curatarea de praf a suprafetelor inguste, a canapelelor sau a geamurilor.

Daca deja stiti ce buget sunteti dispusi sa alocati pentru achizitia unui aspirator, ramane doar sa gasiti aspiratorul cu specificatii tehnice care sa se integreze in limita de pret disponibila si sa se adapteze conditiilor in care urmeaza a fi folosit. Dimensiunea sa ar trebui sa coreleze cu cea a locuintei, puterea este legata de consumul de un consum de energie convenabil, iar functiile aspiratorului depind de felul in care doriti sa va faceti din aspiratul casei un confort si o placere.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

13 Comentarii
  1. Răspunde
    Luci Chitu 6 martie 2017 la ora 21:14

    Buna ziua. M-ar interesa sa imi schimb vechiul aspirator cu unul vertical. Poate cineva sa imi spuna va rog mai multe despre cum functioneaza unul si cat de mult tine sau cat de rezistent este? Cei care au asa ceva sunt multumiti? Si ce marca mi-ati recomanda?

    • Răspunde
      ElectroClub 7 martie 2017 la ora 13:37

      Buna, Luci!
      Iti recomandam un aspirator vertical Bosch BBHMOVE1, 80 W, 0.3 l, 14.4 V. Este usor de manuit si reprezinta alegerea perfecta pentru spatii restranse. Functioneaza ca un aparat normal, singurele diferente fiind faptul ca il poti manevra mult mai usor si ca nu ocupa mult loc. Totul depinde de propriile criterii. Spor la cumparaturi.

      Echipa ElectroClub

      • Răspunde
        Andreea Mihalcea 8 martie 2017 la ora 10:02

        Si eu am unul si sunt foarte multumita de el.

        Imi place mult cat de usor curata pe sub canapele sau in alte locuri mai dificile si este destul de rezistent. Adica materialele par de calitate, mai ales ca il am de doi ani si sincer, nu vad diferenta in tot acest timp.

        Merge perfect ca in prima zi si arata foarte bine.

        Curat cu el si gresie si parchet si covoare…orice.

        Eu zic sa iti iei unul pentru ca este util in orice casa.

  2. Răspunde
    Alina Popescu 23 februarie 2017 la ora 12:12

    Am vrut un aspirator cu spalare. Stau la bloc si intotdeauna am avut problema covoarelor, asa ca, din punctul meu de vedere, cel mai bun aspirator, este cel care ae si functia de spalare si samponare.

    Eu asta inteleg prin calitate. Nu mai suntem in urma cu 10 ani, cand aspiratoarele erau ceva SF. Acum sunt indispensabile. Hai sa fim seriosi. Cine mai da cu matura? Poate doar in curte.

    Eu am luat un aspirator foarte bun, cu putere de 1600 W, ca are functie de absorbtie apa, aspirare umeda a lichidelor, spalare si suflare.

    A venit la pachet cu un set de accesorii speciale, care imi sunt extrem de utile.

    Singura obiectie pe care pot sa o am este faptul ca ocupa foarte mult spatiu, iar acest lucru ma cam deranjeaza.

  3. Răspunde
    Costel Araca 22 februarie 2017 la ora 21:19

    Buna ziua! Am citit ghidul dumneavoastra si cred ca este foarte util. Eu mi-am luat in urma cu doua luni un aspirator cu sac Samsung VCC52F0S3R, 2.5 l, tub telescopic, 1500 w, filtru micro, care nu este nici cel mai performant nici cel mai slab. Imi faceam treaba cu el doar ca acum desi porneste nu mai colecteaza nimic. Am verificat saculetul, l-am schimbat dar nimic. Poate cineva a mai patit asta si ma poate ajuta cu o parere, ianinte sa fac drumuri in plus pe la service-uri.

     

    • Răspunde
      ElectroClub 23 februarie 2017 la ora 9:06

      Buna, Costel!

      Daca ai verificat saculetii, iar problema tot persista este posibil ca aspiratorul tau sa aiba filtrul murdar, fie a prins ceva si s-a infundat.
      Pentru prima varianta verifica indicatiile din manual. Poti sa ai un aspirator cu filtru care se spala sau unul cu filtru care se inlocuieste la o anumita perioada de timp. In cel de-al doilea caz iti recomandam sa cureti cu un aparat care functioneaza pe baza de aer comprimat, astfel incat sa poti sa cureti mai usor filtrul si sa prelungesti viata aparatului.
      Pentru a doua varianta, exista multe locuri din aspirator unde se poate forma un dop. Poate sa se blocheze chiar deasupra periei. Noi iti recomandam sa verifci cu atentie furtunul si gaurile prin care poate intra murdaria.
      Daca problema persista, este indicat sa apelezi la serviciile unui profesionist. Speram ca ti-a fost de folos opinia noastra.

      Toate cele bune,
      Echipa ElectroClub

  4. Răspunde
    Stoian Pn 19 ianuarie 2017 la ora 11:06

    Ma puteti ajuta? nu stiu pe care dintre aspiratoarele astea sa.l iau

    Aspirator cu sac Samsung VCC54E1H31, 3 l, Tub telescopic, 1500 W, Filtru HEPA, Rosu/Negru

    Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731, 1.5 l, 750 W, Filtru de inalta eficienta, 8.8 m, Negru/Albastru

    sunt primele doua din cele de mai sus nu.mi dau seama care este cel mai bun aspirator dintre ele

    Am avut doar aspirator cu sac pana acum si voiam sa stiu daca trecerea la aspiratorul fara sac e o decizie buna.

     

     

     

    • Răspunde
      ElectroClub 19 ianuarie 2017 la ora 19:19

      Buna, Stoian!

      Dat fiind faptul ca sunt aspiratoare recomandate de noi, putem doar sa iti garantam ca sunt calitative.
      Totusi, sunt doua modele usor diferite. Nu doar ca difera modul de functionare, dar aspiratorul cu sac Samsung VCC54E1H31 are o putere de functionare de 1500 de wati si o capacitate de 3l. Aspiratorul fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731 are puterea de functionare si capacitatea injumatite.
      In cazul aspiratoarelor fara sac, murdaria colectata se depune pe suprafata unui filtru care este scos si curatat sau inlocuit cu altul nou. Cert este ca ambele sunt bune, insa depinde si de suprafetele curatate.

      Spre exemplu, daca ai covoare care retin cantitati mari de praf, recomandam aspiratorul cu sac de la Samsung deoarece este mai puternic si va reusi sa curete covorul in profunzime, pe cand modelul fara sac este nu doar eficient, cat si economic pentru parchet, gresie sau covoare fara prea mult material textil.
      In concluzie, analizeaza atent suprafetele din camerele casei tale si iti va fi usor sa alegi unul dintre cele doua aspiratoare.

      Sper ca raspunsul nostru sa fie suficient de concludent incat sa faci selectia potrivita. Daca mai ai alte nelamuriri, lasa-ne un mesaj! 🙂

      Toate cele bune,
      echipa Electroclub

  5. Răspunde
    Nicoleta Farcas 14 decembrie 2016 la ora 9:28

    Prefer sa investesc in produse de calitate si rezistente, chiar daca la inceput pretul poate parea coplesitor. Am tendinta sa cred ca investitia va fi amortizata pe parcurs, evitand reparatiile prea dese.

    Asa am procedat si cand mi-am cumparat in urma cu doi ani un aspirator de la BOSCH. Tot ceea ce pot spune este ca pana acum a mers perfect. Aspira cu forta si are mai multe capete, pe care daca le montezi pe rand, poti sa ajungi sa aspiri chiar si in cele mai dificile colturi ale casei.

    Nu va pot spune cat de multumita am fost de acest aspirator. Inca mai sunt, dar ma ingrijoreaza faptul ca in ultima vreme mi s-a oprit de vreo 2-3 ori in timp ce il foloseam. Nu stiu ce sa cred, desi refuz sa ma gandesc ca ar avea probleme. Este pe finalul garantiei si cred ca ar trebui sa il duc la o verificare in service. Voiam doar sa stiu daca i s-a mai intamplat cuiva asta pana acum si daca este atat de grav pe cat pare? Poate ma puteti ajuta, va rog, cu o sugestie. Multumesc!

     

    • Răspunde
      ElectroClub 14 decembrie 2016 la ora 16:48

      Buna, Nicoleta!

      Sfatul nostru este sa faci un control de rutina al aspiratorului. Majoritatea acestor electrocasnice sunt dotate cu o functie de protectie, care inchide motorul atunci cand acesta se supraincalzeste. Astfel, se previne foarte eficient o eventuala ardere a lui.
      Cu toate acestea, exista si cateva cauze mai grave ce pot genera oprirea aspiratorului in timp ce il folosesti. Pentru a preveni viitoarele probleme, este indicat sa aspiri doar in interioul casei si sa nu il folosesti pentru a curata rezidurile si praful industrial. Daca ai avut lucrari in casa sau in exteriorul ei si ai aspirat resturile de material, ar trebui sa il duci in service. Aceste elemente pot patrunde la motor si il pot arde, de aceea este indicat sa il cureti cat mai repede cu putinta.
      Un alt motiv pentru care ti se opreste motorul este probabil felul in care functioneaza bateria. Este foarte posibil ca aceasta sa se deconecte si sa piarda sarcina pe parcursul pornirii aspiratorului. Si in aces caz este necesara interventia unui specialist.
      Ca sa concluzionam, iti recomandam sa iei legatura cat mai repede cu un service, dar in acelasi timp, ar trebui sa iei in considerare si contextul care este posibil sa fi cauzat intreruperea motorului.
      Daca iti mai putem fi de folos cu informatii, nu ezita sa ne contactezi.

      Cu drag,
      echipa Electroclub

  6. Răspunde
    Dorina Popa 5 decembrie 2016 la ora 10:35

    Cumparam aspiratoare ieftine, care se stricau dupa aproximativ un an. Ne-am gandit initial ca nu are rost sa investim multi bani intr-un aspirator pentru ca oricum o sa se strice repede.
    Si asta am facutt vreo 10 ani, pana ne-am dat seama ca daca o sa cheltuim o suma ceva mai mare de bani, o sa avem parte de un produs care sa reziste pentru o perioada indelungata.
    Asa ca anul trecut, cand s-a stricat aspiratorul am inceput sa facem cercetare pe internet, sa cautam un produs bun, care sa ne fie de ajutor.
    Asa ne-am oprit la aspiratorul cu spalare Studio, cu 1600 w. Are in plus, fata de celelale produse optiunea de absorbtie in apa si optiunea de spalare. Este foarte util atunci cand vrei sa speli covorul si nu dispui de spatiul necesar pentru a face acest lucru.
    Se comporta foarte bine si pe suprafete precum podea, gresie sau tapiserie. Desi este ceva mai voluminos, pe noi nu ne-a deranjat acest lucru pentru ca dispunem de mult spatiu.
    Avem o camera special rezervata pentru depozitarea aparatelor de curatenie. Un fel de debara. Pretul nu ne-a speriat pentru ca nu este atat de mare avand in vedere beneficiile pe care le pune la dispozitie. 

  7. Răspunde
    Corina Vreja 8 noiembrie 2016 la ora 10:45

    Merita sa iti cumperi un aspirator mic daca petreci mult timp intr-o casa compacta, orientata spre utilitate, locuiesti intr-un apartament mic sau vrei sa cureti interiorul masinii. Acest mic aspirator al meu provine din randul produselor BISSELL.

    Bissell Zing are destul de multe functii utile, dar si unele ciudate. Puterea sa de absortie este IMENSA. Nu-i de mirare ca vine cu un cadran pentru a regla cantitatea de aer inspirat. Chiar e capabil sa absoarba orice de pe suprafata aspirata. Aproape ca a schimbat culoarea canapelei, a indeparat prea mult praf.

    Puterea sa ridicata il face excelent pentru draperii inalte sau abajururi. E capabil sa adune parul de caine foarte usor, asta fiind una dintre probleme noastre in locuinta. Acesta functioneaza asa de bine pe suprafete dure incat a trebuit doar sa il tin intr-un loc pentru a aspira ce era in jur fara ca macar sa atinga.

    Dezavantajul este ca e oarecum mic. Recipientul nu e mai mare decat o minge de plaja. Batul de aspirat este scurt, desi se extinde, nu atat de mult pentru mine incat sa il folosesc stand dreapta. Nu sunt foarte inalta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma aplec pentru a putea aspira.

    Producatorul nu mi-a oferit niciun accesoriu de atasat pentru a face acest aspirator sa functioneze pe covor. Mi se pare a fi un dispozitiv exclusiv realizat pentru podelele dure. Totusi, daca ai suficienta rabdare, ai putea sa il folosesti si in aceasta situatie.

  8. Răspunde
    Gabriela Mitrofan 31 octombrie 2016 la ora 12:07

    Mi-am luat de Black Friday anul trecut aspirator de la Dirt Devil, model SD20000RED, deoarece mi s-a parut cea mai buna solutie pentru spatiile mici. Se depoziteaza usor si se poate manevra foarte eficient.

    Trebuie sa recunosc ca nu m-am astepta la foarte multe beneficii de la acest produs, mai ales cand l-am desfacut si am gasit in cutie ceva care arata ca o piesa de joc lego. Se pare ca m-am inselat, iar faptul ca am cumparat acest aspirator s-a dovedit cea mai inteleapta decizie.

    Daca ai o casa mare, nu va fi de ajuns sa folosesti doar un aspirator model slim, pentru ca are roti mici si ar insemna sa te misti foarte mult. In ceea ce priveste spatiile restranse, este ideal. Este un produs pe care il tii intr-o singura mana si care vine la pachet cu un maner detasabil, ce ofera foarte multa mobilitate. Este electric si are o autonomie destul de mare, iar capatul este usor.

    De asemenea, are o capacitate de aspirare foare mare, mai ales pentru ca de fiecare data cand il folosesc se strange foarte multa mizerie, chiar daca il utilizez frecvent sau imediat dupa ce am maturat.

    Il recomand pentru cei care locuiesc in apartamente mici sau vor sa il foloseasac doar in anumite incaperi.

    Lasă un comentariu