Recomandari de laptopuri in functie de utilizare
Indiferent de experienta pe care o aveti sau de buget, nu uitati cel mai important factor de achizitie: utilitatea unui laptop. Exista, intr-adevar, cel mai bun laptop analizat din toate punctele de vedere, insa de cele mai multe ori el este prea scump sau inutil pentru multi dintre noi.
Care este cel mai bun laptop? Ce magazin ne ofera cel mai bun raport calitate/pret atunci cand trebuie sa achizitionam un laptop? Intrebari de acest gen isi adreseaza fiecare dintre cei care au in plan sa isi cumpere un laptop nou sau primul lor laptop. Ghidul nostru se refera la cele mai bune solutii in materie de notebook si ultrabook disponibile in acest moment in magazinele de profil.
In primul rand, atunci cand trebuie sa cumparati un laptop trebuie sa porniti de la ideea unei viitoare utilizari, in acest fel avand o garantie ca alegerea este 100% potrivita. Spre exemplu, daca doriti un laptop pentru facultate si nu aveti in plan folosirea lui pentru jocuri, grafica sau aplicatii avansate, in mod cert nu se justifica o achizitie foarte costisitoare.
Daca aveti nevoie de un laptop performant pe care sa il folositi la birou dar si in deplasarile pe care le faceti, in mod cert un ultrabook este cea mai buna alegere. Incercam sa punctam fiecare dintre componentele de baza ale unui laptop performant si suntem convinsi ca research-ul nostru coincide cu obtinerea raspunsurilor perfecte la cea mai uzuala nedumerire pe care o are un cumparator: Care este cel mai bun laptop din punct de vedere al raportului calitate/pret.
Fiecare componenta are importanta sa la nivel de utilizare, tocmai din acest motiv recomandam o atentie sporita atunci cand alegeti modelul final. Din fericire sau nu, oferta din magazine este variata, tocmai din acest motiv consideram ca multitudinea de modele promovate de magazine va da mari batai de cap unor persoane care nu au cunostinte temeinice.
TOP 5 LAPTOPURI PERFORMANTE IN 2017
De ce sa tii cont daca doresti sa cumperi cel mai bun laptop
In plus, atragem atentia si asa-ziselor oferte afisate de majoritatea magazinelor obscure, ele reprezinta de cele mai multe ori simple strategii de marketing si tindem sa cred ca atentia voastra ar trebui sa fie indreptata catre un comerciant cu experienta si un feedback foarte bun din partea altor clienti.
Daca sunteti hotarati sa cumparati cel mai bun laptop pentru nevoile voastre, in primul si in primul rand ar trebui sa parcurgeti cu atentie lista de specificatii. In randurile urmatoare vom prezenta pe scurt cele mai importante componente si caracteristici ale unui laptop cu adevarat de calitate.
Designul laptopului
Cand spunem design ne referim la carcasa, pozitionarea tastaturii, calitatea tastelor si a touch pad-ului, pozitia principalelor mufe, finisajul general al materialului dar si forma sau greutate. Dupa cum puteti observa, numarul detaliilor este semnificativ si fiecare are o importanta anume.
Ce recomandam noi este sa ma axati pe un laptop cu o estetica deosebita dar in acelasi timp cu o structura solida. Alegeti un model confectionat din aliaj metalic, este mult mai rezistent decat unul din plastic, care sa detina o tastatura rezistenta si un finisaj aparte – colturile rotunjite prezinta un real avantaj. De asemenea, asigurati-va ca dimensiunile va ofera stabilitate, daca alegeti sa il folositi la birou, sau dimpotriva: portabilitatea necesara unor deplasari repetate, in acest caz fiind necesara o greutate cat mai mica.
Display Full HD sau 4K
Este o a doua caracteristica si o consideram drept o componenta de baza datorita interactiunii continue dintre noi si afisaj in momentul in care utilizam laptopul. Un laptop bun va pune la dispozitie un display de cea mai buna calitate, un model care sa nu reflecte lumina si sa aiba capacitatea setarii unui contrast si a unei palete de culori optime pentru vizionarea materialelor multimedia.
O alta latura importanta a display-ului este dimensiunea, de cele mai multe ori acest aspect influentand si rezolutia. Daca aruncam o privire asupra ofertelor de laptopuri disponibile in magazine, regasim modele cu diagonala de sub 10 inci, modele extrem de portabile de altfel, cat si laptopuri cu diagonale de 13, 15 sau chiar 19 inci, acestea din urma fiind recomandate pentru jocuri sau prelucrare grafica.
Procesor performant
Intrebarea de baza – ce procesor ar trebui sa aiba cel mai bun laptop? Ei bine, nu putem spune ca exista cel mai bun procesor dedicat unui laptop, schimbarile producandu-se mult prea repede de la un an la celalalt. Totusi, daca analizam laptopurile de pe piata romaneasca, printre cele mai bune echipari regasim procesoare i5 sau i7, modele cu 4 nuclee care dezvolta chiar si frecvente de pana la 4 x 4Ghz.
Memorie RAM
In functie de gradul de utilizare al laptopului dar si de buget, ideal ar fi sa mizati pe un model cu cel putin 8GB la nivelul memoriei RAM. Cerintele sunt tot mai mari, atat pentru un gamer cat si pentru o persoana care foloseste laptopul doar pentru programe si aplicatii uzuale. Consideram ca orice upgrade la valoarea de 8GB este un plus iar daca aveti potential financiar, investiti cu incredere in 16 sau chiar 32GB.
Placa video de ultima generatie
Se poate dezbate destul de mult pe seama acestui subiect insa vom reduce intregul subiect la doua posibilitati: cu sau fara placa video dedicata. Consideram ca un laptop bun poate fi echipat atat cu o placa video dedicata cat si cu una incorporata, de referinta ar fi mai degraba nivelul de utilizare. Astfel, daca va doriti un laptop pentru gaming sau grafica, alegeti fara ezitare un model cu placa video dedicata.
Capacitate de stocare
Raportandu-ne la ce ofera piata in acest moment, alegerea unui spatiu de stocare de tip SSD este cea mai buna alegere. Desi costurile sunt mai mari, mai ales daca se doreste un spatiu de stocare cat mai mare, investitia este una de bun augur. Cel mai bun laptop pentru necesitatile voastre ar trebui sa fie compus fie dintr-un SSD, fie dintr-un ansamblux mixt – SSD pentru sistemul de operare si aplicatii + un HDD clasic pentru un extinderea capacitatii fizice.
Multimedia
Ce ar trebui sa includa cel mai bun laptop pentru necesitatile voastre? Consideram ca echiparea de baza nu ar trebui sa excluda doua difuzoare stereo cu o claritate a sunetului cat mai buna, o unitate de citire/scriere de tip DVD RW, o camera web(HD sau Full HD pentru o calitate ridicata a inregistrarilor video) dar si cititor de carduri. In plus, puteti alege oricand un laptop performant care sa detina sisteme audio mai performante sau o camera web de o calitate ridicata, depinde foarte mult la ce vreti sa folositi aceste elemente.
Comunicatii/conectivitate la alte dispozitive
Pornim de la premisa ca o conexiune la internet este de baza pentru orice utilizator al unui laptop, de aici si necesitatea unui porti Wi-fi de o calitate cat mai inalta. Calitatea se reflecta la nivelul stabilitatii si securitatii conexiunii, viteza de transfer a datelor fiind foarte importanta. Pe langa Wi-fi, asigurati-va ca laptopul detine port pentru retea(LAN) dar si Bluetooth, acesta din urma facilitandu-va transferul de fisiere din si spre telefon, tableta sau alt device inteligent.
Porturi de conexiune
Porturile pe care un laptop de calitate trebuie sa le includa sunt urmatoarele: HDMI, iesire audio, microfon, USB 2.0 si USB 3.0 si VGA. Fiecare dintre porturile enumerate sunt importante si le consideram de baza pentru fiecare utilizator. Iar daca tot investiti in cel mai bun laptop pentru voi si sarcinile din viata de zi cu zi, ar fi pacat sa nu bifati toate aceste elemente.
Baterie
Va puteti gandi la laptop ca la un substituent destul de solid al unui desktop insa nu excludeti din ecuatie posibilitatea de a-l transporta in diverse locatii. Iar daca spatiul respectiv nu va pune la dispozitie o alimentare cu energie electrica, bateria va poate scoate din aceasta situatie. Tocmai din acest motiv, cel mai bun laptop trebuie sa detina o baterie solida, cu o autonomie de peste 5-6 ore.
Sistem de operare
Windows-ul este cel mai cunoscut sistem de operare cat si cel mai des intalnit, acesta fiind urmat de Linux si Mac OS X. Daca pentru fanii produselor Apple, de departe cel mai bun laptop si sistem de operare va fi un Macbook echipat cu Mac OS X, pentru fanii seriei Windows, un model cu Windows 8 sau 10 preinstalat se va dovedi alegerea perfecta. Luati o decizie in functie de experienta personala, noi le recomandam pe ambele ca fiind foarte bune pentru a alcatui cel mai bun laptop al momentului.
Salut,
intentionez sa schimb laptopul si vreau si eu o recomandare pentru un Ultrabook. Nu am ales inca dar m-am uitat la DELL XPS13, ThinkPad X1 Carbon si la ThinkPad X1 Yoga. Eu cam inclin spre X1 Carbon (are mai multe porturi) dar nu imi place display-ul, in schimb imi place foarte mult display-ul de la Dell XPS13. Voi ce recomandati ? Calatoresc mult si imi trebuie un laptop puternic pentru aplicatii office si industriale care necesita memorie RAM si procesor bun.
Salut, Catalin!
Vom începe cu latura estetică și confortul de utilizare. Pe lângă faptul că displayul laptopului Dell XPS 13 este puțin mai mic, rama este mai subțire, deci structura sa oferă un plus de confort și un design elegant. Modelul X1 Carbon 4 de la Lenovo se caracterizează printr-un ecran de 14 inch cu o margine tipică laptopurilor obișnuite. În mod cert este mai voluminos și nu la fel de atractiv. Din acest motiv, brandul Dell primește un punct în plus de la noi cât timp discutăm despre aspect și ușurința de utilizare.
Dacă luăm în calcul confortul, prioritate are și X1 Yoga ca urmare a gamei din care face parte: laptop 2 în 1. E perfect pentru călătorii, are un ecran foarte calitativ și poate deveni foarte practic atunci când ia forma unei tablete.
Cât despre performanțele fiecăruia dintre modelele precizate de tine, se pot face doar mici comparații, sau să le numim deosebiri, pentru că toate cele trei modele te pot ajuta cu ușurință în orice sarcină și indiferent de aplicațiile/softurile pe care le utilizezi.
DELL XPS 13 – poți alege atât versiunea cu ecran Full HD, ale cărei caracteristici funcționale sunt relativ similare cu cele ale versiunii cu ecran QHD: procesor Intel i7-7560U, 8GB memorie RAM tip LPDDR3, 256GB memorie de stocare tip SSD, placă video dedicată.
Lenovo ThinkPad X1 Carbon 4 – preț puțin mai piperat, ecran mai mare(ce aduce mai mult volum laptopului), caracteristici tehnice asemănătoare modelului de mai sus(placa video integrată, diferită).
Lenovo ThinkPad X1 Yoga – 2 în 1, un model foarte puternic, practic și util.
Laptopul X1 Yoga de la Lenovo este cel pe care îl consider a fi adecvat cerințelor tale. Am avut ocazia să testez vag acest model și tind să cred că este exact ceea ce cauți. Am fost ușor dezamăgit de-a lungul timpului de produsele DELL întrucât cele de la Lenovo au devenit mult mai solicitate și îmi inspiră mai multă încredere față de aproape orice alt producător.
XI Yoga poate fi numit cel mai bun laptop al momentului, bazându-ne pe calitate, fiabilitate, design și structura. . Mai multe informații despre el găsești aici.
O zi bună îți dorim,
Electroclub
Salut. Imi poate recomanda cineva va rog un laptop de gaming care sa fie destul de bun, dar nici prea scump. Exista asa ceva pana in 2000 de lei? Multumesc.
Buna, Andrei!
Ceva destul de bun pana in 2000 de lei nu cred ca am putea sa iti recomandam, insa ai putea sa arunci o privire peste laptopul Asus A550VX-XX286 cu procesor Intel Core i5-6300HQ 2.30 GHz, Skylake, 15.6″, 4 GB, 1 TB, DVD-RW, nVIDIA, GE Force GTX 950 M 2 Gb. Este bun pentru jocuri populare precum FIFA 2017 sau Counter Strike Global Offensive. Depinde si la ce nivel esti in ceea ce priveste zona de gaming si de performantele pe care vrei sa le obtii. Modelul propus de noi ajunge undeva la 2.300 de lei, ceea ce nu este foarte mult pentru categoria sa.
Orice ai alege, sfatul nostru este sa investesti in raport cu nevoile tale. Iti uram mult succes in viitoarea achizitie!
Toate cele bune,
Echipa Electroclub
Mersi fain, e ok. Ma uitasem si eu la asta. Se pare ca faceam o alegere buna.
Si da, daca merge Fifa 17 atunci e perfect. Nu intentionez sa joc cine stie ce shootere sau rpguri.
Am nevoie de un laptop pentru acasa, vechiul model fiind in prag de autodistrugere. Nu sunt pretentios in ceea ce priveste caracteristicile tehnice pentru ca nu-mi doresc un laptop pentru jocuri sau pentru activitati de prelucrare video.
Sa ma fac inteles, nu caut cel mai bun laptop de pe piata ci un model mediu, care sa fie fiabil, sa aiba o baterie cu autonomie buna si care sa poata fi folosit pentru o navigare eficienta pe internet si pentru stocarea fisierelor personale.
N-ar trebui sa fie chiar atat de greu sa aleg un asemenea model insa ma las pe mana specialistilor. Ce laptopuri imi propuneti?
Salut, Marius!
Ce zici de un laptop HP 250 G5 cu procesor i5-6200U de 2.30GHz.
Are un ecran de 15.6”, 4GB de memorie RAM, un spatiu de stocare de tip SSD de 128GB. Placa video este un model HD Graphics 520.
Cat despre autonomia bateriei, am avut norocul de a cunoaste un posesor al acestui model care ne-a confirmat ca nu exista motive de ingrijorare cu bateria.
E un laptop de calitate medie, insa iti garantam ca poti face multe lucruri cu ajutorul sau.
Iti lasam aici si un link daca vrei sa afli mai multe detalii.
Toate cele bune,
echipa Electroclub.
Vreun i3 care sa nu depaseasca cu mult 1000 de lei?
Nu stiu daca celelalte procesoare sunt macar la fel de bune precum alea din generatia broadwell… de.aia vreau neaparat unul.
Buna, Emy Stef!
Presupunem ca esti la curent cu preturile, cel putin cele din magazinele mai mari.
Din nefericire, cel mai ieftin laptop i3 are un pret cu cateva sute de lei peste pragul ales de tine.
Daca esti interesat: Laptop Dell Inspiron 3558. detalii aici
Procesor i3 cu o frecventa de 2 GHz, placa video HD Graphics si 4GB memorie RAM.
In cazul in care gasim o oferta mai buna, te vom contacta prin intermediul sirului de comentarii.
Toate cele bune,
echipa Electroclub.
La asta m.am uitat si eu si l.am luat intre timp dar din alt magazin. M.a costat cu cateva zeci de lei in plus… numa asteptam sa fie in emag mai ieftin si nici n.am fost curios. E, asta e acum… macar a corespuns recomandarii voastre si sper sa.si merite banii.
Ce laptop ieftin imi recomandati? il vreau pentru a mai lucra cate ceva, scriu texte si trebuie sa fie capabil sa tina cel putin o pagina de word si cateva taburi dintr-un browser, nimic wow.
Buna, Rares!
Ce zici de asta?
Laptop Lenovo IdeaPad 110-15IBR:
-procesor Intel® Celeron® N3060 1.60GHz;
-memorie ram 4GB;
-HDD 500GB;
-placa video Intel® HD Graphics;
-ecran HD de 15,6 inch;
N-o sa ai probleme cu el in timpul activitatilor pe care le faci tu. E bun si pentru anumite jocuri, in cazul in care vrei sa te mai distrezi din cand in cand.
Toate cele bune,
echipa Electroclub.
Inainte de Craciun n-am avut oportunitatea sa imi iau un laptop.
Acum m-am fixat rau de tot pe laptop Dell Inspiron 5558 cu procesor Intel® Core™ i3-5005U 2.00GHz, Broadwell™, 15.6″, 4GB, 1TB, DVD-RW, nVIDIA GeForce 920M 2GBM, Ubuntu Linux 14.04.
Scuzati denumirea kilometrica dar am o mica nedumerire. Cu cateva sute de lei in plus as putea sa iau asta: laptop Dell Inspiron 3558 cu procesor Intel® Core™ i5-5200U 2.20GHz, Broadwell™, 15.6″, 4GB, 500GB, DVD-RW, nVIDIA® GeForce® GT 920M 2GB, Ubuntu Linux 14.04 SP1.
Nu ma joc si nu am nevoie de cine stie ce performante, de aia ma si uit dupa laptopuri de maxim calitate medie.
Deci… care?
Buna, Catalin!
Din nefericire, alegerea tine doar de preferintele tale. Cele doua laptopuri au un raport-calitate pret excelent. Un laptop i5 este in mod categoric mai bun decat unul i3, frecventa este mai mare. Placa video a modelului de laptop dell inspiron 3558 e usor imbunatatita, memoria RAM este echivalenta.
Laptop Dell Inspiron 3558 cu procesor Intel® Core™ i5-5200U – aceasta este recomandarea noastra. Totusi, daca stii ca nu ai nevoie de performanta, de ce sa nu investesti acea diferenta de pret in ceva care sa iti fie cu adevarat util?
Toate cele bune,
echipa Electroclub
De o saptamana maxim am cumparat un laptop Dell la mana a doua. A mers ce a mers si azi vad ca nu se mai aprinde deloc. Si atunci cand bag cablul de alimentare tot nu reactioneaza. Inainte se aprindea o lumina atunci cand se descarca complet si il bagam la incarcat.
Am asteptat cateva zeci de minute cu el in priza, am apasat de cateva ori pe buton… nimic. Parca s-a dus de tot, nu mai reactioneaza la nimic. Azi aveam de gand sa merg cu el la un service sa vad ce as putea sa ii fac, dar mai intai am zis sa va anunt pe voi ca poate stiti cum as putea sa rezolv problema. Vechiul posesor mi-a zis ca e perfect functional si n-a avut niciodata o problema de genul si ca ar fi dispus sa ma ajute cu o parte din banii necesari reparatiei.
Credeti ca as putea sa ii fac ceva sau e vreo problema comuna de care nu stiu? Tin sa mentionez ca inainte sa se intample asta, adica aseara, laptopul avea bateria scazuta si nu l-am bagat tarziu la incarcat. Nici nu m-am uitat sa vad daca incarca.
Buna, Alex Vivian!
Ne pare rau pentru ca experimentezi aceasta problema. Exista cateva solutii care ar putea sa te ajute.
Din experienta noastra cu alte laptopuri, e posibil si speram ca defectiunea sa fie la nivelul cablului de alimentare. Acesta ar putea sa nu mai functioneze si laptopul sa nu mai poata fi alimentat cu energie pentru a porni. Cauta un alt cablu compatibil cu modelul laptopului tau si testeaza-l.
De asemenea, problema ar putea fi si la nivelul portului unde este introdus cablul. Daca este defect, placa de baza nu mai primeste energie si trebuie ca portul sa fie schimbat.
In cel mai rau caz problema vine din interior, unde una din componentele laptopului este stricata, cel mai probabil placa de baza. Ai de ales intre a gasi o piesa de schimb care sa nu fie prea scumpa sau sa-ti cumperi un nou laptop.
Speram sa remediezi rapid problema. Daca iti mai putem fi de folos cu informatii, nu ezita sa ne contactezi.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Multumesc pentru ajutor!!
Problema era de la cablu. Aveam acasa un voltmetru si l-am testat imediat… se stricase.
Am un prieten cu acelasi model de laptop si am luat cablul lui sa vad ce se intampla. A mers cu ala. Se incarca si se aprindeau si acele lumini.
Nu mai aveam mult si il duceam la service, cine stie cati bani mi se mai cereau si ei.
Ne bucuram ca raspunsul nostru ti-a fost de folos, Alex!
Ne poti cere sfatul ori de cate ori ai vreo problema sau nedumerire cu electronicele si electrocasnicele tale.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
La cat de multe laptopuri bune sunt in momentul asta in magazine, iti e destul de greu sa gasesti unul cu adevarat bun. Am cautat mult pana ca decizia mea sa ramana exclusiv asupra unuia de la Acer, mai exact Aspire E 15 E5-575G-53VG.
Informatiile mi-au dat de inteles ca procesorul i3 nu este suficient pentru orice isi doreste un posesor de laptopuri, in cazul meu jocurile. Sunt momente din timpul meu liber in care fie caut jocuri noi aparute, fie le incerc pe cele pe care deja le am. Dar mi s-a intamplat de multe ori sa nu am un calculator sau un laptop foarte bun.
Un laptop i7 m-ar fi tentat foarte tare, insa nu vreau sa ma intind spre preturi pe care nu mi le permit. A ramas sa cumpar unul i5 pe care am dat cam toate economiile pe care le stransesem pentru el, nu ca m-as fi gandit ca o sa raman cu ceva din acei bani.
Macar sunt multumit de ce am cumparat. Cred ca as fi avut mai multa nevoie de o memorie de stocare mai mare. Sunt curios sa aflu daca 256GB SSD imi vor fi suficienti.
Buna, Luca!
Alegerea ta a fost, in opinia noastra, una destul de bine facuta pentru un buget mediu. Referitor la memoria de stocare a laptopului tau, comparativ cu cea a altor modele, suntem de parere ca va fi mai mult decat suficienta in conditiile in care nu preferi sa mai multe jocuri simultan. Cei 256GB sunt suficienti pentru sistemul de operare, date si fisiere personale, urmand ca toata memoria ramasa sa fie alocata jocurilor, filmelor sau altor lucruri ce te pasioneaza. Intr-adevar, laptopurile cu procesor Intel i7 sunt la mare cautare, fiind si tehnologia pe care cel mai bun laptop o detine. Totusi, au preturi usor piperate si le recomandam doar in cazul in care utilizatorul chiar are nevoie de performante de top.
Speram ca raspunsul nostru ti-a fost de folos. Nu ezita sa ne contactezi si pentru alte probleme!
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Mi-am cumparat de curand, cu ajutorul acestui ghid, un laptop HP de care sunt tare mandru. La un pret de aproximativ 2500 de lei nu puteam cumpara cel mai bun laptop, este clar acest lucru, insa am achizitionat un best buy din punctul meu de vedere.
Am gasit o configuratie cu un procesor I5 foarte performant, insotit de o memorie RAM de 8GB dar cu o freventa foarte buna. De altfel, este un laptop pe care pot juca destul de multe jocuri noi, chit ca nu asta era unul dintre interesele principale.
Totusi, in clipa de fata ma bucur de un laptop full HD, chit ca multi nu se asteptau la asta dat fiind pretul sau redus. Pentru display-ul de 15.6, rezolutia poate parea putin cam mare, in timp ce totul se afiseaza destul de mic. Asta a fost si impresia mea initiala insa am reusit sa ma obisnuiesc cu acest lucru.
In clipa in care esti un pasionat de gaming, tind sa cred ca putine laptopuri pot tine pasul cu cerintele curente in materie de jocuri video. Eu nu mi-am dorit un laptop pentru jocuri ci unul pentru browsing si alte activitati obisnuite. Un film atunci cand simt nevoia, navigare in deplina siguranta, aplicatiile obisnuite de office, samd…toate aceste lucruri ruleaza perfect pe acest model HP si nu ai nevoie de cel mai performant laptop de pe piata 🙂
Recomand acest model pentru studenti sau persoanele care cauta un laptop cu o structura de calitate si o configuratie solida!
Acum aproximativ o luna, mi s-a stricat display-ul de la laptopul meu Toshiba Chrome 2. Nu a fost din cauza laptop-ului, ci din cauza cuiva care l-a trantit prea tare, dar ideea este ca acum trebuie sa imi iau altul.
Acest model Acer este al treilea pe care mi l-am cumparat de cand s-a stricat Toshiba, asa ca ma consider in masura sa il compar cu celelalte laptop-uri de pe piata, la momentul actual.
Ma numar printre persoanele care folosesc sistemul de operare Chrome inca de la inceput si care si-au cumparat Toshiba Chromebook de acum cativa ani.
Sunt oarecum adeptul Chrome si ce imi place cel mai mult la acest sistem de operare este ca se updateaza si se curata constant. Chromebox-ul meu are aproape patru ani vechime si functioneaza mai bine acum decat atunci cand l-am cumparat si tineti cont ca nu am platit bani in plus pentru update-uri, upgrade-uri, anti-virus etc. Pur si simplu functioneaza fara sa intervin eu in vreun fel.
Prima mea alegere a fost SUS C3000SA-DS02 Chromebook 13.3″ HD, care era in jur de 225 de dolari. Nu era un computer slab, dar parea destul de ieftin si fara putere. Asa ca m-am decis sa il trimit inapoi si sa-mi comand in schimb ASUS ZenBook UX305UA 13.3″. A fost intr-adevar mai bun decat cel dintai si abia nu am fost prea multumit nici de acesta.
M-am hotarat asadar sa iau in considerare si functionalitatile native ale Windows Office in detrimentul Google Docs/ Office, Online asa ca m-am hotarat sa ma intorc la Chromebook, de data aceasta varianta Acer Chromebook 14 si trebuie sa recunosc ca am facut cea mai buna alegere.
Acest laptop arata si functioneaza exact ca un leptop de 50 de milioane. Are un design frumos, este confectionat dintr-un metal solid cu un aspect si un display lat si foarte frumos. Functiile si structurile interne merg foarte bine; nu am gasit pana acum ceva care sa ma deranjeze la el. Singura problema, daca pot sa o numesc asa, o am cu tastatura, care e putin cam micuta pentru gusturile mele, dar este decenta.
La pretul asta, trebuie sa fii nebun sa iti cumperi unul de 200 si un Chromebook, cand pentru cativa banuti in plus, poti sa ai ceva mai mult. Daca iti cauti un laptop care sa fie bun din toate punctele de vedere, ti-l recomand pe acesta.
Am cumparat un laptop Asus F555LA-AB31 si sunt foarte multumit de achizitie. Il recomand cu incredere oricui are nevoie de un computer pentru a-si rezolva treburile de zi cu zi, avand in vedere ca foarte multi oameni cumpara aparatura foarte scumpa cu dotari de care nu au nevoie niciodata. Configuratia i3 din sistem este mai mult decat capabila sa indeplineasca majoritatea sarcinilor de care un utilizator obisnuit ar putea avea nevoie.
In schimb, nu il recomand pasionatilor de jocuri ce vor un sistem video care sa ruleze cele mai noi si performante aplicatii din aceasta categorie. Este un laptop potrivit cuiva care are nevoie mai mult ca sa navigheze pe internet, sa vizioneze videoclipuri online, sa asculte muzica, sa scrie e-mailuri sau sa faca alte lucruri cotidiene si de baza.
Are un pret accesibil pentru un laptop cu ecran full-HD. Probabil ca piata se indreapta inspre aceasta categorie de dotari si in zona preturilor mai scazute, desi ma indoiesc ca sunt foarte multe oferte cu astfel de beneficii la acest pret. Ma gandeam initial sa iau in considerare un Chromebook sau ceva asemanator, insa la banii astia am reusit sa cumpar un PC cu toate functiile complete si pe deasupra, cu ecran HD.
Bateria se comporta ca la orice laptop si suspectez ca in timp se va uza si va ajunge la o autonomie de cel mult 3-4 ore. Asadar, din punctul asta de vedere, nu am asteptari prea mari.
Ecranul arata foarte clar si bine, avand un led care emana lumina constant. Nu este deranjant, iar daca spun ca se observa doar atunci cand probabil ca te uiti la un film intr-o camera intunecata, as risca sa par prea critic. Unghiurile de vizionare sunt acceptabile, insa sunt convins ca nu se ridica la nivelul unui laptop mai scump.
Nu are touchscreen, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unele persoane, insa eu am mai avut un ultrabook pe care nu l-am folosit absolut niciodata pe sistem de ecran cu atingere. Tastatura se comporta corespunzator, iar sistemul de operare Windows 10 va avea nevoie de cateva ajustari. Cu toate acestea, sunt cu adevarat impresionat de cat de repede da boot, chiar daca este dotat din fabrica cu un hard de 5400 RPM.
Carcasa este din plastic si are o textura foarte subtila, asa ca nu este predispus sa fie acoperit cu amprente.
O parte negativa la acest laptop este HDD-ul pe care nu il poti inlocui prea usor. Partea de jos este structurata, asa ca trebuie manipulata cu grija. De asemenea, se simte o oarecare inflexiune la nivelul tastaturii, dar nu cred ca este ceva neobinuit pentru un laptop la pretul la care se gaseste modelul acesta pe piata.
De asemenea, nu l-am primit cu niciun cd pentru resetarea la functiile din fabrica, asa ca trebuie sa ma asigur ca am o optiune de backup la Windows.
Detin un notebook HP 15-ay011nr si il iubesc. A ajuns foarte rapid, era impachetat corespunzator. Era deja incarcat pe jumatate cand l-am scos din cutie. L-am pornit(a durat cateva secunde), grafica mi s-a parut foarte clara si bine definita. Nu erau nici prea multe aplicatii inutile care sa il ingreuneze, insa garantez ca ar fi facut fata.
Singurul lucru pe care am fost nevoit sa il fac a fost acela de a investi intr-o licenta de antivirus. Platforma de scris mi s-a parut foarte ok, mainile se simteau de parca alunecau printre taste in momentul in care o atingeai sau incercai sa scrii ceva. Se simte atat de natural iar tastele raspund doar la o simpla atingere.
Exteriorul pare a fi confectionat dintr-o suprafata metalica bine lustruita, pe care nu ramane nicio amprenta sau pata in urma atingerii. In ciuda faptului ca este metalic, e foarte usor si nu am nicio problema in a-l muta dintr-o camera in alta. Momentan, doar atat am ajuns sa il mut, nu l-am luat cu mine prin diversele locuri prin care am fost.
L-am incarcat la capacitate maxima si am incercat sa il folosesc cat de mult am putut, ruland si foarte multe aplicatii simultan. A fost un test pentru baterie, iar aceasta l-a trecut cu brio, reusind sa atinga o autonomie de aproximativ 6 ore inainte de a fi atentionat ca trebuie sa-l realimentez energetic.
Experienta mea cu electronicele este minima pentru a putea oferi un comentariu mai cuprinzator de atat. Voiam doar sa impartasesc experienta mea cu laptopul pe care il am in acest moment. Pare a fi exact ceea ce am nevoie.
Am avut si alte produse HP, in general imprimante. Am vazut ca parerile asupra lor sunt impartite, insa domina clar cele pozitive. Nu are rost sa comentez asupra performantelor. Nu exista nicio problema in a rula orice aplicatie sau joc pe care le accesez de obicei. De cand il am nu s-a blocat aproape deloc, sau cel putin a fost ceva insesizabil.
Iti recomand si un laptop second hand sau laptop refurbished
Procesor: Intel Core 2 Duo T9400 6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB up to: Quad-Core QX9300
Memorie: 8GB DDR3 up to 16GB dual-channel DDR3 1066MHz SDRAM
Hard Disk: 160GB [ se pot monta 2 HDD-uri ]
Unitate Optica: DVDRW
Display: Dell Ultrasharp 17″ WUXGA LED (1920×1200)
Placa Video Dedicata: Nvidia Quadro FX 2700M, 512 MB GDDR3 / 256 bit
costa doar 1999 lei si are 2 ani garantie.
Ce laptop imi recomandati intr-un buget de 3000 de lei? Il folosesc doar pentru anumite jocuri si facultate.