Ai parul drept si iti doresti cu ardoare sa ai bucle rezistente pe tot parcursul zilei? Cel mai bun ondulator de par este solutia ideala pentru ca parul tau sa capete forma si volumul la care visezi. Din punctul nostru de vedere, ondulatorul de par nu ar trebui sa lipseasca din grila de obiecte de infrumusetare detinute de o femeie, gama de ondulatoare performante fiind ideale pentru orice tip de par.
Fie ca ai un par drept sau usor indulat, alegand cel mai bun ondulator al momentului, vei obtine un volum spontan si vizibil, o definire a buclelor pe tot parcursul zilei cat si alte artificii estetice de care vei fi mandra si le vei etala ori de cate ori ai posibilitatea.
Primul pas in obtinerea buclelor este cumpararea unui ondulator, iar daca tot ne-am hotarat sa facem o investitie in aceasta directie, de ce nu l-am alege pe cel mai bun?! Ulterior, vei capata suficient de multa experienta pentru a manevra ondulatorul de par cu o mai mare lejeritate, rezultate fiind obtinute intr-un timp scurt indiferent de ocazia pentru care te pregatesti.
Un ondulator de calitate este arma ta secreta, atat in viata de zi cu zi cat mai ales in momentele de cumpana, atunci cand trebuie sa iei parte la un eveniment si nu ai reusit sa treci pe la salonul de hair styling. Magazinele iti ofera cantitate insa nu te ghideaza catre cel mai bun ondulator de par, ghidul nostru fiind destinat atat persoanelor care au mai folosit ondulatoare si stiu ce reprezinta cat mai ales femeilor care doresc sa isi cumpere primul ondulator dintr-un magazin dedicat produselor de infrumusetare.
TOP 3 ONDULTOARE IN 2017
Elemente importante in alegerea celui mai bun ondulator de par
Materialul de confectionare
Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, vechile si nepracticele ondulatoare din metal fiind eliminate, rand pe rand, din stocurile magazinelor. Au fost foarte cautate la un moment dat, insa ele provocau si anumite daune parului tau prin ardere si smulgere. In schimb, noua gama de ondulatoare este alcatuita din mai multe modele care au ajuns cu componente lor la standarde deosebit de inalte.
Ondulatoare de par din ceramica – Cele mai populare in acest moment dar si cele mai bune, ondulatoarele cu invelis ceramic incalzindu-se rapid la temperatura dorita. In plus, proprietatile ceramicii fac ca parul sa fie protejat la orice temperatura si au capacitatea de a-i oferi volum si stralucire.
Ondulatoare de par din teflon – Acest material este calitativ insa, odata cu trecerea timpului si utilizari frecvente, ajunge sa cedeze si sa nu ne mai ofere protectia dorita. Per ansamblu, orice produs electric sau electronic are o anumita durata de viata, cel mai bun ondulator din teflon fiind fara doar si poate o alegere inspirata datorita protectiei pe care o ofera parului nostru.
Ondulatoare de par din turmalina – Turmalina se aseamana foarte mult cu ceramica, principala sa proprietate fiind aceea de protejare a parului. Se incalzeste repede si te ajuta sa obtii buclele intr-un timp mai scurt. Ca avantaj mai putin cautat de utilizatori dar extrem de important, un ondulator de par din turmalina elibereaza ioni negativi, in combinatie cu cei pozitivi de la nivelul aerului eliminand orice risc de electrizare a parului.


3 tipuri de ondulatoare de par – ce alegem?
Modelele comune sunt in numar de trei, producatorii de ondulatoare de par gasind solutii alternative in care va ofera diferite capete pentru a intruni toate aceste situatii:
Ondulator conic – Cele mai populare ondulatoare, folosite de femeile care vor ca buclele lor sa fie perfecte. Se pot obtine diferite forme sau dimensiuni daca aveti posibilitatea de a folosi tamburi cu diametre variabile.
Ondulator spiralat – Daca parul tau este moale si matasos, usor de lucrat cu el, un astfel de ondulator de par este foarte bun. La baza, exista un canal serpuit care ajuta la o mentinere mai buna a parului in timpul coafarii.
Ondulator plat – Sunt uzuale si tot mai apreciate, asta pentru ca astfel de ondulatoare nu sunt nimic altceva decat placi de par multifunctionale. Lucrezi mai mult dar rezultatele sunt comparabile cu cele obtinute de cel mai bun ondulator conic sau spiralat.
Temperatura de lucru
La fel ca in cazul unei placi de par, ondulatoarele lucreaza in baza unei temperaturi care, de cele mai multe ori, variaza si poate fi adaptata. De altfel, este primordial ca ondulatorul vostru de par sa aiba un modul de ajustare a temperaturii, un minim necesar ar fi de 4-5 trepte pentru a avea flexibilitatea dorita.
In acest caz, parul mai firav, lipsit de volum, ar trebui coafat la o temperatura cat mai scazuta pentru a nu-i afecta proprietatile naturale. In schimb, daca parul tau este unul mai rebel si rezista la temperatura aleasa, poti creste in orice moment nivelul caldurii pentru a te ajuta sa-l coafezi mai rapid.
Din punct de vedere valoric, temperatura maxima la care poate ajunge un ondulator de par obisnuit este de aproximativ 240 de grade, lucru care nu este tocmai sigur pentru cel care il manuieste. Din acest punct de vedere, pentru siguranta voastra, se impune utilizarea unei manusi rezistente la temperaturile ridicate.
Alegerea unui ondulator de par bun privind temperatura de lucru si posibilitatea de setare a unei valori dorite in functie de coafura pe care o doriti se face in modul urmator: urmariti ondulatoare cu setarea individuala a temperaturii dar care sa aiba capacitatea de a se incalzi rapid. O incalzire rapida la temperatura dorita te ajuta sa eviti cele 15-20 de minute pe care un ondulator de par de slaba calitate le necesita pentru a putea fi utilizat.
Design
Nu sunt diferente majore intre designul a doua sau mai multe ondulatoare, poate doar la nivel de concept ales de producator. Din ceea ce puteti gasi pe piata, veti observa ca exista ondulatoare cu sau fara cleste, un detaliu tehnic prin care parul vostru este prins pentru o mai buna manevrabilitate.
De regula, cel mai bun ondulator pentru incepatori este cel cu cleste, lipsa de experienta la primele utilizari dovedindu-se a fi o povara pentru cei care doresc buclele in cel mai scurt timp. Pe de alta parte, daca aveti rabdare pana capatati experienta, alegeti un ondulator fara cleste pentru ca aceste modele sunt mai flexibile.
Utilizand diferite accesorii pentru ondulatoare, asa cum sunt periile de diametre variate, veti obtine diferite onduleuri rafinate sau din contra, foarte vizibile. Aspectul natural al unei bucle poate fi obtinut cu o perie rotativa cu un diametru de aproximativ 50-60 mm, in timp ce buclele stranse au nevoie de o perie de maxim 20-25 mm.
Siguranta
Aminteam undeva mai sus temperatura la care un ondulator de par performant poate ajunge imediat dupa ce l-ati pornit. O temperatura de peste 200 de grade Celsius in mod clar va provoca arsuri si rani destul de vizibile, in acest sens fiind nevoie de o protectie pentru utilizator.
Pe langa atentia de care trebuie sa dai dovada atunci cand folosesti ondulatorul pentru a nu-ti arde mainile sau diferite alte zone ale capului, trebuie sa fii foarte atenta si atunci cand il alimentezi la reteaua electrica. Functiile de oprire automata sunt elemente de siguranta insa nu pot evita eventuale incendii provocate de un ondulator ajuns la peste 200 de grade Celsius lasat pe o suprafata inflamabila.
Pentru a nu te arde la nivelul membrelor superioare, exista in comert anumite manusi cu o rezistenta la temperaturi ridicate. Mana cea mai expusa este cea care lucreaza cu suvitele de par, manusa fiind o solutie foarte buna de a o proteja atunci cand asezati parul pe ondulator.
Dincolo de aceste aspecte, fii foarte atenta si la temperatura aleasa pentru a-ti ondula parul. Nu doar pielea ta este in pericol ci si parul, astfel ca o setare gresita a gradelor afisate pe display-ul ondulatorului ar putea fi fatala pentru sanatatea pe termen scurt sau mediu a parului tau.
Accesorii
Accesoriile sunt ravnite de utilizatori dar in acelasi timp reprezinta si o strategie importanta de marketing pe care producatorii de ondulatoare o practica. Se ofera diferite accesorii gratuite pentru a va ajuta in coafarea parului insa nu toate vor fi cu adevarat utile.
Luati in calcul ca produsul pe care il cumparati sa detina manualul de instructiuni pentru a va familiariza cu tehnicile de coafare. Pe langa acest aspect, poti sa fii atenta daca ondulatorul tau primeste manusi de protectie, o husa pentru a-l transporta/depozita in siguranta cat si diferiti tamburi care te vor ajuta sa iti faci bucle in diferite forme sau dimensiuni.
Garantia producatorului
Intotdeauna am fost de parere ca cele mai bune ondulatoare de par sunt cele pe care le regasim in magazinele de specialitate si care sunt oferite de producatori cunoscuti. Remington, Philips, Rowenta, Babyliss, Braun sau Winsor sunt alegeri deosebite si in acelasi timp accesibile, acesti producatori oferindu-va garantie de minim 2 ani pentru orice model de ondulator de par vizati in acest moment.
Niciodata nu am reusit sa imi ondulez parul cu ondulatorul universal. Ori ma ardeam, ori imi ardeam parul, ori nu imi iesea bucla cum imi doream. Intr-o parte iesea intr-un fel, in partea cealalta in alt fel si tot asa. Pur si simplu nu intelegeam unde gresesc.
Stiu ca nu am indemanare si recunosc asta. Insa, de cand a aparut ondulatorul automat, mi se pare ca cineva pur si simplu mi-a citit gandurile. Tot ce trebuie sa fac este sa aplic aparatul pe firul de par si acesta, pur si simplu, il absoarbe in interior, dupa care il onduleaza.
Ma asteptam sa ma traga de par, sa ma doara, avand in vedere ca viteza de absorbtie este una destul de mare, insa nu a fost deloc asa. Din contra. E o senzatie placuta, de siguranta.
Am optat pentru ondulatorul de la Babyliss Curl Secret, care opereaza exclusiv automat, are un motor digital si se opreste singur. Are un element ceramic profesional, care ofera rezultate intr-un timp scurt, care persista pentru o lunga perioada de timp. Tehnologia ionica ofera stralucire si catifelare, iar materialul ceramic contribuie la stabilirea unui par moale si stralucitor.
Din punctul meu de vedere, cel mai bun ondulator este acela care e compatibil cu tipul tau de par. Sunt sigura ca parerile sunt impartite, dar eu cand imi cumpar un produs de genul asta ma uit la performanta, dar si la accesoriile cu care vine la pachet.
Din cate am vazut eu, ondulatoarele de la Rowenta vin de cele mai multe ori cu foarte multe accesorii si da, uite de asta as cumpara un ondulator de la Rowenta.
Pentru ca imi ofera mai multe functii. Daca stau sa ma gandesc, pot sa imi fac bucle si cu placa deci, de ce mi-as cumpara un produs care doar imi onduleaza parul?
Nu am pe ce sa dau banii? Serios. Trebuie sa imi ofere mai multe functii sau sa imi simplifice intreg procesul. Nu stiu, sa onduleze singur, fara implicare din partea mea.
Poate doar asa. Asta este parerea mea; astept sa vad si alte pareri. Chiar sunt curioasa daca sunteti de acord cu mine.
Daca si voi aveti parul drept, ca mine, cu siguranta stiti cat de mult ne dorim sa avem si noi mai mult volum. Eu una am incercat de-a lungul timpului sa folosesc uscator si perie, sa il pun pe role, sa ma culc cu el ud, insa niciuna dintre variante nu avea succes. M-am gandit apoi ca as putea sa incerc sa mi-l ondulez si faceam acest lucru cu placa.
Da, pentru ca parul meu este moale si fin, nu rezista mai mult de doua ore din nou aveam un par lipsit de volum si o incercare de bucle, care arata dezastruos. Mi-am dat seama intr-un final ca am nevoie de un produs special pentru ondulat parul si asa mi-am achizitionat primul ondulator automat de par. Il am si acum pentru ca este foarte bun.
Nu il folosesc in fiecare zi pentru ca nu vreau sa imi ard parul, insa il folosesc destul de des. Imi place ca eu nu trebuie sa fac nimic. Pur si simplu introduc suvita de par in dispozitivul respectiv, setez tipul de bucla pe care mi-l doresc si apas un buton. In nici cateva secunde bucla mea este gata. Ce sa-mi doresc mai mult? Ma aranjez imediat.
Aplic apoi putin fixativ si sunt gata de plecare. Colegii de munca ma intrebau de fiecare data la cat ma trezesc ca sa ma aranjez, insa ei nu stiu ca nu ai nevoie de timp in plus. Ondulatorul automat de la Rowenta ma salveaza din orice incurcatura si este alegerea mea si atunci cand vine vorba de mers la serviciu, dar si atunci cand vine vorba de o seara de club.
Iubesc aspectul parului meu atunci cand este ondulat, dar urasc timpul pe care il acord de fiecare data cand il fac sa arate asa. De obicei, imi ia mai mult de o ora sa il ondulez si aranjez, dar mi-a fost mult mai usor cu ajutorul unui ondulator de la Kiss, InstaWave. In maxim jumatate de ora termin cu totul. Ma bucur ca am avut sansa de a testa electrocasnicul, mi-a facut viata mult mai usoara!
Aparatul este in totalitate automat. Creaza instantaneu bucle perfecte si onduleuri sub forma de spilara doar prin atingerea unui buton. E bine ca e foarte usor de folosit de catre oricine, chiar si un necunoscator, cu ajutorul oricarei maini si din orice unghi.
Functioneaza pe baza a doua puteri ce indica performanta si viteza: „low” si „high”. Setat la maxim, caldura ondulatorului atinge si 420 de grade. Pentru parul care se onduleaza greu, precum al meu, chiar e nevoie de atata caldura.
Am primit cadou de la cea mai buna prietena un ondulator Infiniti si pot spune ca este cel mai bun dintre toate produsele pe care le-am folosit. Tipul meu de par este cel care se lasa ondulat foarte greu, cu insistenta multa, chiar daca folosesc produse de styling din abundenta. Pur si simplu niciodata nu se aseaza, iar buclele nu rezista deloc. Lungimea lui este medie, insa firul de par este foarte subtire. Abia apuc sa dau cu putin fixativ, ca buclele mele sunt deja stricate.
Dupa ce i-am povestit si prietenei mele, i-a venit ideea sa imi faca cadou de onomastica mea acest ondulator de la Infiniti care are un sistem de ondulare pe baza de turmalina si ceramica. Stiti cum mereu raman pe langa onduleuri cateva suvite pe care trebuie sa le asezi cu degetele? Ei bine, de data asta treaba sta diferit. Nu conteaza cum ai varfurile si nici cat de incapatatnata este podoaba ta capilara, deoarece odata infasurate suvitele in jurul ondulatorului Infiniti, acesta isi duce treaba pana la capat.
Nu am deloc ce sa comentez negativ despre acest produs.