Cel mai bun sandwich maker – ghid de achizitie

Acele zile in care trebuia sa pornesti un dispozitiv cu gaz si sa astepti foarte mult timp pentru o gustare rapida. Acum, cel mai bun sandwich maker poate satisface aceasta dorinta si sa ofere o gustare pentru micul dejun in cel mai scurt timp. Un sandwich maker este un dispozitiv electric simplu, avand plite interne care genereaza caldura pentru a praji painea.

E un aparat esential intr-o bucatarie moderna si poate reduce considerabil timpul si efortul necesar prepararii micului dejun. Folosindu-ti creativitatea iti va permite sa iti transformi mesele in adevarate delicii culinare.

Un sandwich maker de ultima generatie poate crea feluri de mancare savuroase, avand ingredientele si umpluturile preferate. Toate modelele sunt cat se poate de usor de folosit, cele mai multe dintre ele  vor indica prin intermediul unui sistem de iluminare momentul in care suprafetele sunt destul de bine incalzite incat sa fie momentul potrivit pentru introducerea sandwichului.

Micul dejun nu doar ca este delicios, ci si sanatos, fiind acea masa dintr-o zi in care se foloseste cel mai putin unt sau ulei pentru a gati. De asemenea, poti fi cat se poate de creativ in realizarea sandwichurilor sau a umpluturilor lor.

Pentru o experienta cat mai placuta, recomandam sa acordati multa atentie selectiei si sa aveti fixate cateva caracteristici pe care le considerati necesare pentru cel mai bun sandwich maker.

TOP 3 SANDWICH MAKERE IN 2017

1. Sandwich-Maker Heinner SM-800, 800 W, Negru/Argintiu


2. Sandwich-Maker Tefal SM157041, 700 W, Alb


3. Sandwich maker Heinner Delice 300, 750W, Negru/Inox

Cum stim care este cel mai bun sandwich maker?

Tipuri de sandwich makere

sandwich maker clasicDiferentierea acestor dispozitive consta in forma pe care o preiau sandwichurile dupa ce trec prin procedura de gatire. Se deosebesc doua tipuri de astfel de electronice:

  • sandwich maker panini – este folosit pentru prepararea unei varietati de sandwichuri; functionalitatile sale sunt reprezentate in principal de forma de grill, dar poate fi inlocuita si cu una de toaster sau tava; dispune de mici placute in partea superioara si inferioara care incalzesc mancarea atunci cand aparatul este inchis; va puteti prepara burgerul preferat, prajiturile, clatitele sau alte mancaruri similare cu ajutorul acestui model;
  • sandwich maker model triunghi – suprafata sa este distribuita in 4 patrate, cate 2 pe fiecare fata; acestea, la randul lor, sunt impartite in 2 triunghiuri egale; dispune de un maner de inchidere care este excelent pentru a putea face sandwichuri cu branza sau alte gustari;

Dimensiunea

Alege cel mai bun sandwich maker la dimensiunea potrivita. Unul prea mic ar putea sa nu fie suficient pentru prepararea micului dejun pentru intreaga familie. Cele foarte mari pot fi mai costisitoare si marimea in plus sa nu fie un avantaj, pe langa faptul ca vor consuma si mai multa electricitate.

Marimea sa poate sa determine si tipul de paine folosit. Ideal este sa alegi acel dispozitiv care sa fie potrivit tipului de paine pe care il gasesti in zona ta. Ce-i drept, painea poate fi taiata si remodelata, insa asta ar presupune mai mult timp investit in prepararea micului dejun.

Puterea

sandwich maker frigaruiAcestea folosesc energie electrica pentru functionare. Daca intentionezi sa cumperi cel mai bun sandwich maker, trebuie sa alegi unul cu un consum cat mai redus. Cu siguranta nu vrei sa te abtii din a-l folosi in fiecare dimineata doar din cauza consumului. Cu cat numarul de felii este mai mic, cu atat si consumul de electricitate scade.

In medie, un sandwich maker are o putere de functionare de 750W, insa poate fi si mai mare in functie de de facilitati ofera.

Pretul

Pretul sau variaza in functie de numarul de sandwichuri pe care le poate gati, dar si dupa nivelul de sofisticare redat de functiile sale. Sunt si alte considerente ce ar putea conta nu doar in schimbarea pretului, ci si a calitatii.

Spre exemplu, este important ca materialul din care este produs cel mai bun sandwich maker sa fie unul de calitate, in special suprafata care ia contact cu painea. Aceasta ar trebui sa fie realizata dintr-un metal care sa retina caldura si sa nu permita alimentelor sa se lipeasca, in asa fel incat sa il putem curata usor.

Functionalitati

panou de control sandwich makerAparatul detine o multitudine de functii daca este ales corespunzator, printre care si taierea si modelarea feliilor. O functie poate fi considerata si utilizarea suprafetelor care nu permit lipirea produselor. Depunerile pot fi indepartate usor, prevenind painea sau branza topita din a se lipi pe suprafata de grill.

Anumite modele, precum cele de tip panini, sunt concepute in asa fel incat sa ofere o mai buna versatilitate in ceea ce priveste marimea si grosimea sandwichurilor pe care le faci.

Cateva branduri au implementat in dispozitivele moderne un termostat ajustabil sau diferite setari care sa iti permita sa alegi cat de cald sau crocant vrei sa fie sandwichul. Acestea vor prelua temperatura si starea produsului si va opri sau schimba automat temperatura.

O suprafata grill detasabila ar putea usura curatarea dispozitivului, putand fi introdusa chiar sub un jet de apa sau in masina de spalat vase.

Sfaturi de utilizare

Pentru a folosi cel mai bun sandwich maker intr-o maniera corespunzatoare, recomandam curatarea suprafetelor electrocasnicului cu o bucata de material textil umed sau un servetel. Dupa curatare, vom acoperi suprafata de gatire cu putin ulei sau unt, chiar daca materialul este unul care nu va permite sandwichului sa se lipeasca. Vom lasa dispozitivul sa se incalzeasca, timp in care pregatim compozitia ce urmeaza a fi pusa in sandwich.

Poti folosi branzeturi, carne, rosii, cartofi sau alte legume, condimente de aproape orice fel. In general, sosurile sau alte ingrediente de acest fel se vor adauga dupa ce sandwichul a fost scos din aparat. Umpleti ambele sectiuni ale dispozitivului cu doua sandwichuri, inchideti capacul, dati-i timp de coacere de vreo 2-3 de minute, dupa care sandwichul va fi numai bun de servit.

Orice persoana mananca sandwichuri. In conditiile in care piata actuala este plina de zeci de astfel de electronice pentru a-ti crea un mic dejun delicios in fiecare dimineata, il putem lua in considerare drept unul dintre cele mai utile electrocasnice din bucatarie in scopul prepararii mesei de dimineata.

Alte aspecte

sandwich maker multifunctionalAchizitia produsului presupune verificarea tipului de material utilizat pentru confectia fiecarei componente vizibile, functiile suplimentare puse la dispozitie, precum si tipul de suprafata.

Modelele mai vechi si ieftine folosesc fonta ca suprafata de gatit, fiind un tip de material care nu aduce performante deosebite in ceea ce priveste lipirea alimentelor in timpul gatirii. Suprafetele din teflon sunt mult mai usor de folosit si curatat. Desigur, cu cat este mai bine si mai des curatat, cu atat se va prelungi si durata de viata a aparatului. De asemenea, daca aparatul se curata mai usor, sansele ca tu sa vrei sa il folosesti mai des vor creste considerabil, fiind o neplacere sa cureti aparatul intr-o dimineata in care te trezesti obosit si te grabesti.

Concluzie

Pentru a va asigura ca alegerea facuta este una buna, bazati-va pe feedbackul acordat de alti utilizatori pentru produsul pe care v-ati propus sa il achizitionati. Mai important decat caracteristicile standard pe care le are cel mai bun sandwich maker este chiar partea practica, rezultatul final fiind cel care demonstreaza performanta unui aparat.

Cat timp sandwich makerul intruneste criteriile referitoare la consumul energetic, se curata usor si produsul final corespunde asteptarilor papielor noastre gustative, abia atunci putem fi siguri de alegerea facuta.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

5 Comentarii
  1. Răspunde
    Georgeta Bogdan 19 ianuarie 2017 la ora 15:04

    Buna,
    Ce parere aveti despre un grill de paine? La ce pot sa il folosesc mai exact? Nu stiu ce sa aleg dintre asta si un sandwich maker. Poate ma lamuriti, va rog.

    • Răspunde
      ElectroClub 19 ianuarie 2017 la ora 18:16

      Buna, Georgeta!

      Intr-adevar, exista cateva diferente intre un sandwich maker si un gril de paine, zis si panini grill. In primul rand, ambele pot fi folosite la preparea unui sandwich delicios la micul dejun, insa un panini grill iti permite sa prepari orice tip de paine, indiferent de grosime sau de forma. Sandwich makerul este standard, pentru tot ceea ce inseamna compozitie intre doua felii de paine.
      Performantele lor depind foarte mult de brandul pe care il alegi. Spre exemplu, unele aparate au dubla functie. Iti recomandam sandwich makerul Tefal Avante 2 in 1 pentru ca poti pregati si gofre. O alta recomandare este un sandwich maker Breville Panini VST025X-01, care imbina in mod practic atat un grill, cat si un aparat de facut sandwich-uri obisnuite. Asadar, tu decizi ce corespunde cel mai bine asteptarilor tale.

      Toate cele bune,
      Echipa ElectroClub

  2. Răspunde
    Daniela Tudoran 11 ianuarie 2017 la ora 10:45

    In facultate obisnuiam sa mananc haotic. Ma trezeam la ore tarzii si mancam numai fast food. De cand m-am angajat, mi-am dat seama ca un regim alimentar echilibrat imi da mai multa energie si ma face sa ma simt mai bine.

    Nu mai sunt tot timpul obosita si nu ma mai simt balonata dupa fiecare masa. Asta datorita prietenei mele, care mi-a propus sa cumparam un sandwich maker.

    Dimineata imi fac cate un sandwich, cu absolut tot ce imi doresc eu. Imi place sa le diversific, astfel ca intr-o zi aleg sa il fac cu ardei, in alta cu rosii, in alta cu salata verde samd.

    Asta imi place mie cel mai mult la acest produs. Ca iti ofera posibilitatea de a jongla cu alimentele. Totodata sunt multumita de el ca nu arde painea si ca ma anunta cand sandwich-ul este gata.

     

  3. Răspunde
    Octavian Nistor 5 ianuarie 2017 la ora 10:59

    Pot spune ca nu ma omor cu sandwichurile. Cand sunt in lipsa de timp si trebuie sa ajung la munca imi mai fac cate unul pe care sa il iau la mine si atunci mai folosesc sandwich makerul. Am luat altul acum cateva zile ca sa fie in casa si am ajuns sa il folosesc zilnic. Pana acum n-o faceam pentru ca aveam timp sa mananc normal, nu pe fuga.

    Imi fac repede 1-2 sandwichuri cu ce apuc, le pun in aparat si aia e. Doar de cateva minute am nevoie.  Intelesesem ca s-ar curata greu, dar depinde cand o faci. Eu il folosesc cel mult de 2 ori pe zi si il curat dupa fiecare utilizare. Daca lasi resturile de mancare sa se usuce in interior e normal sa fie mai greu sa le indepartezi dupa.

    Dupa comentari cred ca o sa am nevoie de un sandwich facut la aparatul asta. 😀

  4. Răspunde
    Cristiana Mandea 7 decembrie 2016 la ora 12:55

    Stiu ca am avut un sandwich maker similar cu cel pe care il am acum atunci cand eram la liceu. De fapt, de aceea mi l-am si cumparat pe asta. Ma rog, e evident ca este mai bun, facea acea comparatie din cauza aspectului. Mi s-a stricat cel vechi, stiu ca il foloseam in fiecare zi in care mergeam la liceu, adoram acele sandwichuri pe care reusea sa le faca atat de bine.

    Mai am si alte aparate acum, insa niciunul nu poate sa faca micul dejun la fel de bine precum sandwich makerul Proctor Silex.

    Cu siguranta are o singura sarcina, nu poti face altceva cu el. Nu poti utiliza orice fel de paine, cred ca aceea destinata toasterelor este potrivita, avand si forma patrata si reusind sa se incadreze in acel patrat. Poti alege si felii mai mici, nu te opreste nimic sa distribui spatiul asa cum vrei. V-as fi oferit cateva sugestii de sandwichuri pe care ar trebui neaparat sa le fi incercat, insa va las pe voi sa va alegeti propriile mixuri de ingrediente. Nu ma pot abtine din a va spune ca Nutella este geniala intr-un sandwich facut cu acest aparat. Doar incercati!

    Lasă un comentariu