Sterilizator electric pentru biberoane

Un sterilizator este acel dispozitiv care elimina toate bacteriile ce se afla pe suprafata exterioara sau interioara a unei sticle, a componentei unei pompe de san sau a oricarui alt obiect care ia contact atat cu laptele, cat si cu gura copilului.

Laptele cald reprezinta un mediu ideal pentru ca bacteriile sau germenii sa se poata dezvolta in siguranta. Din moment ce copilul tau e posibil sa nu aiba un sistem imunitar atat de bine dezvoltat, iar fara ajutorul unor anticorpi corespunzatori pentru a face fata tuturor bacteriilor acestia ar putea avea inca de la o varsta frageda diferite tipuri de boli.

Putem preveni aproape in totalitate acest risc prin curatarea acestor obiecte intermediare folosind cel mai bun sterilizator pentru biberoane.

De obicei, acest tip de hranire se face pana cand bebelusul ajunge la cel mult varsta de un an. Anumiti parinti incep hranirea cu mancare mai consistenta inca de la 6 luni, insa chiar si atunci trebuie sa sterilizezi linguritele si recipientele din care hranesti copilul.

E vital ca toate recipientele din care hranesti bebelusul sa fie curate si sigure pentru a garanta sanatatea copilului si rezistenta sa impotriva diferitelor tipuri de afectiuni. Pentru asta exista mai multe metode de a steriliza obiectele.

TOP 3 STERILIZATOARE BIBEROANE IN 2017

1. Pachet Sterilizator Electric Tommee Tippee, Suzeta Pure 0 - 3 luni


2. 3-IN-1 Sterilizator electric cu aburi Philips-AVENT SCF284/03, 220V


3. Sterilizator cu aburi Laica BC1005 pentru biberoane

Cum se alege cel mai bun sterilizator pentru biberoane?

Tipuri de sterilizatoare

Sterilizator electric cu aburi pentru biberoane

sterilizator microundeAceste modele nu au nevoie de alte substante adaugate pentru a curata vasele. Pur si simplu trebuiesc introduse intr-o sursa de alimentare cu curent. Bacteriile sunt indepartate cu ajutorul caldurii aburilor.

De obicei, procesul dureaza aproximativ 15 minute, iar obiectele afectate vor ramane sterile pentru o perioada de pana la 24 de ore atata timp cat ai un dispozitiv eficient si capacul sau este bine inchis.

Sunt printre cele mai utile si mai usor de utilizat aparate de sterilizat biberoanele, in special atunci cand ai foarte multe obiecte de curatat si nu dispui de aparatura necesara celorlalte tipuri de sterilizatoare.

Sterilizator biberoane microunde
Inclusiv aceste sterilizatoare nu necesita substante pentru curatare. Ele produc aburi cu ajutorul microundelor ce degaja caldura necesara indepartarii bacteriilor de pe suprafata biberoanelor.

Si in acest caz obiectele pot ramane sterile pentru o peraioada de 24 de ore, aplicandu-se aceeasi regula: dispozitivul sa fie performant, procesul de sterilizare sa decurga normal si capacul sa fie bine inchis in toata aceasta perioada.

Procedura dureaza ceva mai putin, in jur de 6-10 minute, aceasta perioada depinzand in principiu de voltajul cuptorului cu microunde. Asigurati-va ca nu introduceti obiecte confectionate din metal sau din material plastic ce poate fi afectat de efectul microundelor.

Sterilizator cu apa rece

sterilizator biberoanePentru a steriliza obiectele copilului tau cu apa rece, ai nevoie de tablete sau lichid pentru sterilizare, mai precis niste substante de curatare. De asemenea, trebuie sa dispui si de un recipient din plastic rezistent si un capac.

Obiectele vor fi introduse in solutie pentru o perioada de aproximativ 30 de minute si au capabilitatea de a ramane sterile pentru 24 de ore cat timp sunt bine acoperite si tinute in acel lichid in tot acest timp.

Solutia poate fi reutilizata ori de cate ori se doreste, atata timp cat nu au trecut 24 de ore de la realizarea sa. Obiectele trebuiesc clatite cu apa fiarta dupa ce au fost folosite pentru a putea fi din nou introduse in lichidul sterilizant.

Va recomandam, totusi, sa nu reutilizati apa amestecata cu acele substante si sa sterilizati toate obiectele o singura data. Deschideti capacul recipientului cat mai rar, doar in situatia in care vreti sa hraniti copilul.

Dimensiunea si capacitatea de stocare a sterilizatorului

Sterilizatoarele pot avea diferite capacitati, reusind sa stocheze pana la 8 biberoane simultan. Ia in considerare faptul ca anumite biberoane ocupa mai mult spatiu decat altele, in special cele cu forma neregulata.

Daca intentionezi  sa iti hranesti copilul corespunzator, atunci vei folosi sterilizatorul destul de des, deci ia in calcul acest aspect. In principiu, hranirea completa presupune consumul a cel putin 6 biberoane de lapte pe zi, deci vei avea nevoie de cel mai bun sterilizator pentru biberoane care sa aiba un numar de cel putin tot atatea spatii pe cat de multe biberoane ai nevoie.

In cazul in care ai de gand ca la inceput sa hranesti copilul in mod natural, atunci s-ar putea sa nu ai nevoie de un sterilizator. Totusi, la un moment dat vei fi in situatia de a dori sa folosesti o pompa de san, iar atunci iti va trebui un sterilizator atat pentru componentele pompei, cat si pentru biberoane.

Functionalitati

sterilizator alarmaAnumite sterilizatoare pentru biberoane pot veni cu diferite functii suplimentare. Din moment ce sunt utile si nu toate dispozitivele dispun de ele, trebuie sa stim care sunt avantajele ce ni se ofera atunci cand cautam un sterilizator pentru biberoane dotat cu aceste functii.

  • curatare rapida – sterilizatoarele cu apa rece si cele pentru microunde se pot curata obisnuit, prin spalare; unui model electric ar trebui sa i se verifice mai intai acel element care se incalzeste si transforma apa in aburi si sa ne asiguram ca nu exista depuneri de calcar pe suprafata sa ce l-ar impiedica sa atinga acea temperatura necesara fierberii apei; curatarea si indepartarea depunerilor se face aplicand otet sau acid citric pe suprafata sa in timpul unui ciclu de producere a aburului;
  • alarma automata – destule dispozitive folosesc acum un sistem de alarma ce avertizeaza posesorul aparatului in momentul in care procesul de sterilizare s-a incheiat si poate folosi recipientele de hranire;
  • sterilizare automata – anumite sterilizatoare pot porni automat o data la cateva ore sau atunci cand se scoate sau introduce un biberon;
  • semnal anti-incalzire – in conditiile in care sterilizatoarele folosesc adesea temperaturi ridicate pentru indepartarea bacteriilor, unele au si functia de a te atentiona atunci cand dispozitivul este utilizat excesiv si devine prea cald;
  • filtru de apa – previne aparitia multor depuneri de pe suprafata componentelor interioare ale dispozitivului; apa nu este intotdeauna curata si poate aduce cu ea o multitudine de particule ce pot ramane pe interiorul recipientului;

Sfaturi de utilizare

Daca preferi hranirea naturala, la san, si folosesti biberonul doar cand esti afara, atunci un sterilizator mic si portabil ce poate retine cel putin 2 sticle si are loc in orice cuptor cu microunde va fi foarte util si usor de folosit.

In cazul in care preferi hranirea cu biberonul, atunci vei avea nevoie de un sterilizator cu cel putin 6 spatii de stocare a biberoanelor. In acest caz, un dispozitiv mai voluminos va fi cu mult mai eficient.

Daca laptele este produs tot de catre tine, atunci vei avea nevoie de un sterilizator ce poate fi folosit si pentru o pompa de san.

Oricare ar fi tipul sterilizatorului pentru biberoane, tot vei avea nevoie de spatiu pentru depozitarea fiecaruia dintre ele. Un model pentru microunde poate fi lasat chiar in interiorul cuptorului, cel putin cat timp nu este utilizat pentru incalzirea altor lucruri. De asemenea, sterilizatorul electric este mai voluminos si va ocupa o buna parte dintr-o masa.

Concluzie

Nu vorbim despre un dispozitiv obisnuit, ci despre unul indispensabil a carui cu greu poate fi inlocuit. Este una dintre putinele si cele mai simple modalitati de sterilizare a biberoanelor copilului.

Daca vrei ca cel mic sa fie ferit de bacterii ce se pot dezvolta in interiorul recipientelor de hranire, in special in laptele cald care ofera un mediu mai mult decat favorabil pentru raspandirea lor, atunci foloseste un sterilizator pentru biberoane si ofera-i copilului o alimentatie nu doar sanatoasa, cat si curata.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

1 Comment
  1. Răspunde
    Carmen Anghel 3 martie 2017 la ora 15:24

    Mama imi povestea cat de distractiv este sa sterilizezi biberonul. Haha. Nu. Nu exista. Nu atata timp cat s-au inventat dispozitive performante, care sa faca treaba asta in locul tau.

    Sunt o viitoare mamica tanara, am 25 de ani si nu ma gandesc sa imi pierd timp pretios, sterilizand manual biberoane. Asa am ajuns pe site-ul dumneavoastra, pentru ca sunt in cautare de solutii inteligente, care sa imi usureze munca.

    Am cautat diverse detalii si despre biberoane si despre suzete si am vazut ca gama AVENT, de la Philips este destul de apreciata.

    Am vazut ca si dumneavoastra ati recomandat un sterilizator pentru biberoane din acea gama si eram curioasa daca aceste produse sunt atat de bune pe cat se spune. M-ar interesa sa aflu de la persoane care au mai folosit pana acum.

    Nu sunt adepta lucrurilor scumpe, nu prea ma intereseaza cat dau pe el, atata timp cat este bun si isi face treaba.

    Lasă un comentariu