Cutele sunt nelipsite de pe prosoapele, hainele si asternuturile proaspat spalate si lasate la uscat. Putini insa stiu ca cel mai bun uscator de rufe, pe langa ceea ce sugereaza si numele, reuseste sa preia si functiile unui fier sau a unei statii de calcat. Investitia intr-un uscator de rufe accesibil este una de durata, avand o durata medie de viata de cativa ani.
Preturile unor modele pot echivala cu pretul pe care il are o masina de spalat moderna, insa deja multi cumparatori s-au convins de utilitatea acestor masinarii si asta se poate vedea prin numarul mare de vanzari din perioada recenta. Scopul ghidului este acela de a va informa cu privire la caracteristicile unui uscator de rufe, dar si de a va directiona spre cateva modele pe care le consideram a fi cele mai eficiente din perioada actuala.
Orice familie, oricat ar fi de numeroasa, se confruta cu o problema numarului mare de rufe murdare. Chiar daca spalam zilnic, e inevitabil sa nu apara in permanenta nevoia de a folosi din nou masina de spalat. Trecand peste aceasta etapa, uscarea rufelor este o alta problema care ar trebui sa am vrea sa dureze, in principiu, cel mult cat un ciclu de spalare.
In doar cateva ore putem transforma o camasa murdara intr-una curata, uscata si calcata, gata de a fi purtata la o ocazie speciala, economisind in principal foarte mult timp.
TOP 3 USCATOARE DE RUFE IN 2017
Cum alegem cel mai bun uscator de rufe
Cel mai bun uscator de rufe se remarca prin capabilitatea sa de a usca hainele proaspat spalate intr-un timp cat mai scurt posibil, reusind ca pe langa asta sa indeparteze cutele pe care le-am fi putut indeparta doar cu ajutorul unui fier de calcat. Astfel, dispozitivul este cu siguranta mult mai performant decat ineficienta functie de uscare pe care o intalnim in multe modele de masini de spalat si suntem scutiti automat de calcarea hainelor.
Dimensiunea si capacitatea
De obicei, un uscator de rufe are o latime de aproximativ 60-70 de cm, insa cu cat ne dorim ca acesta sa aiba o capacitate de stocare mai mare, cu atat si dimensiunile exterioare vor creste considerabil.
Inainte de a te gandi sa cumperi un uscator care sa iti permita sa introduci cantitati mai mari de haine simultan, ia in considerare spatiul pe care il vei aloca pozitionarii dispozitivului. Pe langa dimensiunea propriu-zisa, acestuia trebuie sa i se aloce un mic spatiu in partea posterioara pentru sistemul de ventilatie si cabluri, precum si o distanta de cativa centimetri in lateral, intre aparat si alte obiecte.
Poti masura si latimea usilor din casa sau a altor spatii inguste in care mutarea uscatorului ti-ar putea cauza mici probleme. Ia in calcul inaltimea dispozitivului in cazul in care va fi plasat pe un alt obiect. Gandeste-te si la situatia in care cel mai bun uscator de rufe se va afla intr-o camera din apropierea unui dormitor si orienteaza-te spre modele care sa produca un nivel scazut de zgomot.
Tipuri de uscatoare de rufe
Pe piata actuala sunt disponibile doua categorii de uscatoare de rufe care se diferentiaza dupa modul de alimentare: electrice si cu gaz. Modelele electrice sunt de departe cele mai cumparate si mai des intalnite. Cele doua functioneaza similar si au ambele costuri destul de reduse.
Avantajul uscatorului electric este ca are o singura sursa de energie si nu e nevoie ca pe langa asta sa mai dispui si de un alt recipient de gaz sau de conectarea sa la distribuitorul local. Totusi, costurile energiei vor fi mai mici pentru cel mai bun uscator de rufe cu gaz si asta va face diferenta in timp.
Functionalitati
Rolul functiilor intr-un uscator de rufe este de a face aparatul sa fie mai eficient si de a reduce pe cat posibil costurile de functionare.
- sisteme de avertizare – uscatoarele de rufe moderne au sisteme incorporate care te vor avertiza in momentul in care procesul de uscare a luat sfarsit si e timpul sa scoti hainele din cuva; in situatia in care le vei lasa acolo mai mult timp decat trebuie, esti nevoit sa acorzi mai mult timp folosirii fierului de calcat; acest sistem poate fi dezactivat manual;
- senzor de umiditate – este o necesitate, acesta reusind sa detecteze umezeala din haine si sa opreasca masina atunci cand sunt uscate; acestea nu vor fi uscate in exces si poti salva destul de multa energie; este cu mult mai avantajos decat un termostat, care tinde sa lase aparatul sa functioneze mai mult decat e nevoie; chiar si cele mai ieftine modele dispun de un senzor de umiditate;
- cicluri automate de uscare - nu mai e nevoie sa stabilesti automat cat timp e nevoie pentru uscarea anumitor tipuri de materiale; in loc sa folosesti un proces de uscare bazat pe un interval de timp, ciclurile de uscare vor furniza setari favorabile oricaror tipuri de rufe;
- prelungire program – daca ai pornit dispozitivul insa trebuie sa pleci in scurt timp si nu poti ajunge atunci cand acesta isi termina activitatea; exista aceasta functie care poate sa prelungeasca programul cu cateva ore; in tot acest timp, masina va executa miscari de rotatie a cuvei care vor reduce cutele de pe haine;
Sfaturi de utilizare
Din moment ce capacitatea de stocare a masinilor de spalat a crescut, la fel s-a intamplat si cu cea a uscatoarelor de rufe. Cu toate acestea, inca exista modele adecvate preferintelor fiecarei persoane.
Spre exemplu, masurarea volumului uscatorului se face adesea prin introducerea in cuva a mai multor rufe de acelasi tip pentru a putea face comparatii intre diferitele modele. Estimativ, cel mai bun uscator de rufe cu capacitate mica poate stoca pana la 10 prosoape de baie simultan, pe cand una cu o capacitate superioara face fata cu usurinta unui numar de cel putin 20 de prosoape de baie.
Alegerea modelului potrivit in ceea ce priveste volumul va depinde exclusiv de cerintele fiecarui cumparator in parte. Nu va recomandam sa va indreptati spre modele mai voluminoase in conditiile in care stiti ca nu aveti absoluta nevoie de ele, deoarece costurile pentru intretinerea unuia sunt notabile.
Fiabilitate
In punctul cumpararii unui produs, verificati tipul de materiale utilizate pentru confectionarea componentelor. Cele mai bune uscatoare de rufe ar trebui sa aiba cuva realizata dintr-un metal precum inoxul care sa nu favorizeze aparitia ruginei. De asemenea, si exteriorul ar putea avea o structura similara, folosindu-se de un metal care sa imbine rezistivitatea cu designul placut.
Concluzie
Stiind ca intrebuintarea adusa de un uscator de rufe este unica, raportandu-ne la eficienta si rapiditatea sa, se merita sa investim intr-un astfel de electrocasnic ale carui avantaje se pot observa inca de la primele utilizari. Va fi unul dintre acele dispozitive utilizate foarte frecvent in locuinta noastra.
Salut. Mi s-a intamplat ceva incredibil. Acum aproape un an mi-am cumparat un uscator pentru ca aveam nevoie ca hainele copilului sa se usuce mai repede intr-un timp foarte scurt. Ei bine, dupa 6 luni a inceput sa imi arda lucrurile. Nu imi venea sa cred. Am chemat pe cineva sa mi-l repare si a inlocuit cateva piese, insa dupa alte 3 luni a inceput din nou sa arda. De data asta nu vreau sa mai investesc in reparatii. Imi puteti recomanda un uscator de rufe ieftin si bun, va rog?
Multumesc.
Buna, Elena!
Am mai auzit de astfel de probleme si intr-adevar este nevoie de interventia unui profesionist. Daca aceasta problema inca persista, suntem de acord ca este mai bine sa cumperi un uscator nou. Depinde de suma pe care esti dispusa sa o investesti, insa nu credem ca ai putea gasi ceva pana in 1000 de lei. Sugestia noastra este sa analizezi oferta la uscatorul de rufe cu condensare Beko DU7133GAO, 7 kg, clasa B, cu 16 programe, care vine la un pret decent: 1300 de lei. Il gasesti in magazinele online, unde poti sa verifici si parerea altor consumatori, insa la suma pe care o reprezinta, noi credem ca merita investitia.
Iti dorim succes in viitoarea achizitie!
Echipa ElectroClub
Chiar daca ocupa destul de mult spatiu si este destul de costisitor, mie mi se pare ca este un produs indispensabil.
Toti cei care isi doresc sa aiba haine gata uscate, in cateva secunde, pot face acest lucru. Nu mai stau sa astept nu stiu cat timp ca sa mi se usuce hainele.
Si hai, ca vara nu e asa mare problema, ca oricum e o caldura la noi pe balcon, de poti sa prajesti oua, insa problema cea mare este iarna.
Plus ca nu e nici atat de bine sa expui hainele la soare sau la contactul direct cu aerul de afara. Desi aparent, aceasta treaba face bine hainelor, nu este deloc asa.
Chiar deloc. Am citit undeva ca daca iti usuci hainele afara, poti contracta diversi virusi, care iti pot face rau.
Acesta este si unul dintre motivele pentru care am decis sa achizitionez un uscator de rufe.
La mine in casa este o mare problema cu spatiul. Nu prea avem unde sa ne uscam rufele. De aceea, ne-am gandit sa ne cumparam un uscator de rufe, care sa ne scape de aceasta problema.
Am cautat mult atunci, tin minte. Nici nu stiam exact cum trebuie sa fie. Ma gandesc ca sunt si altii in situatia noastra si de aceea m-am gandit sa va scriu aici.
Nu stiu daca am cel mai bun uscator de rufe, dar stiu ca sunt foarte multumita de el. Trebuie sa recunosc ca un criteriu definitoriu in alegerea acestui produs a fost reprezentat si de firma. L-am luat pe cel de la Electrolux. Am dat ceva mai mult pe el, dar am vazut ca acum are o reducere de vreo 500 de lei, asa ca ma oftic putin.
Usuca rufele imediat si este foarte eficient. In doar cateva minute, am rufele gata de calcat si, in felul asta economisesc timp. Nu mai trebuie sa stau sa-mi fac griji daca mi se usuca bluza preferata pana a doua zi.
O bag la spalat, o bag in uscator, o calc si, in aproximativ o ora, doua, totul este gata.
Am si eu o intrebare, va rog. Ce te faci daca intr-o zi usa de la uscatorul de rufe nu ti se mai deschide?
Am crezut initial ca s-a blocat si ca nu se dechide din cauza faptului ca a detectat prea multa apa in interior. Este adevarat ca am spalat si apoi am bagat la uscat niste paturi, care evident ca retin lichid mult. Am verificat, insa nu era deloc apa in interior. Am lasat masina asa si l-am asteptat pe sotul meu sa se intoarca de la serviciu si sa ma ajute. Ma rog, tot ce a facut el a fost sa redea setarile la modul de rotire. S-a mai invartit putin, apoi a terminat ciclul de uscare.
In rest, pot spune ca modelul Panda pe care il am eu functioneaza foarte bine si niciodata nu imi lasa rufele umezite. Imi place si il utilizez de cate ori am ocazia. Ce nu prea imi place este ca se curata foarte greu. La acest capitol imi este foarte dificil sa mentin uscatorul de rufe.
Buna, Sorina!
Problemele pe care le-ai intampinat cu uscatorul de rufe sunt cauzate de faptul ca uscarea nu este completa. Aceste aparate au in dotare un senzor, ce blocheaza automat usa in momentul in care nu a fost eliminata toata apa. Chiar daca tu nu vedeai deloc urme de lichid in cuva, inseamna ca senzorul a detectat apa in conductele pe unde se face de obicei eliminarea.
Sotul tau a procedat corect in situatia respectiva, deoarece, astfel, a fortat uscatorul de rufe sa elimine complet apa. Cat pentru curatarea lui exista pe piata diverse solutii special create pentru aceste electrocasnice.
Daca te mai putem ajuta cu informatii, nu ezita sa ne contactezi.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Cu exceptia unei mici probleme cu o curea, uscatorul de rufe pe care tocmai l-am luat e super bun si perfect functional. L-am folosit de cateva ori.
In descrierea produsului este mentionata o setare automata, dar n-am idee despre ce e vorba deoarece totul functioneaza pe baza unui temporizator.
Nu cred ca daca setezi masina sa usuce cu aer cald chiar merge. Am ales aceasta setare si dupa vreo 15 minute nu era deloc cald in interior. Atunci cand am ales o temperatura mai mare.
Cred ca in timp va trebui sa ma acomodez cu toate setarile astea. E greu pana gasesc o temperatura care sa fie suficienta pentru a usca bine hainele si a consuma cat mai putin curent.
E posibil sa se intample ceva in cazul in care temperatura este prea mare si hainele sunt deja uscate? Nu stiu daca masina are senzori sau cat de buni sunt.
Buna, Codruta Loredana!
In general, uscatoarele de rufe electrice functioneaza pe baza acelor senzori care verifica nivelul de umiditate. E posibil ca acea setare automata de care ai mentionat sa fie chiar un mod in care electronicul sa functioneze cat timp senzorii sunt activi si detecteaza apa. Cat despre temperatura prea ridicata, dispozitivele au fost realizate in asa fel incat temperatura maxima sa nu afecteze calitatea materialului textil, fie ca este umed sau uscat.
Speram ca vei face alegerea potrivita pentru tine si ca sugestiile noastre iti sunt de folos.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Am un apartament mic si nu de putine ori mi-am propus sa ma mut, doar ca m-am atasat foarte tare de locul asta si am atatea amintiri incat as ramane. Aveam o problema cu uscatoarele de haine care se intamplau sa fie prea mari. Asta a fost pana sa dau de unul compact de la Panda. E special facut pentru apartament. Pot sa spal si sa usuc hainele intr-un timp record.
Pe cat e de mic, pe atat de mult ma surprinde. Are optiunea de a seta ca aerul sa fie mai mult sau mai putin cald, sau chiar cu aer rece. Acum, pe timp de iarna, parca a contribuit putin si la incalzirea baii. Singurul lucru gresit este ca sistemul de ventilatie are componente realizate din plastic. Spre deosebire de alte uscatoare, asta chiar usuca bine.