Centrala termica Ariston Clas Premium Evo 24 – review & pret

Ariston Clas Premium Evo 24

Evo 24 este una dintre cele mai bune centrale termice oferite de Ariston in Romania, un model in condensare capabil sa va ofere necesarul de caldura in orice perioada cat si apa calda menajera. Principalul avantaj al lui Ariston Clas Premium Evo 24 este insusi capacitatea de functionare in condensare alaturi de o alimentare uzuala pe gaz metan cat si cele doua schimbatoare termice care au capacitatea de a directiona caldura cu o precizie remarcabila.

Ariston Clas Premium Evo 24 este fara doar si poate o centrala termica murala moderna, atat privita de la exterior cat si raportandu-ne la performantele sale. Exteriorul este unul clasic, dominat de un amplu display care afiseaza intr-un mod optim coordonatele de functionare cat si de panoul de comanda intuitiv.

Centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium Evo 24

PRET: 3.699 ron

Prezentarea centralei termice Ariston Clas Premium Evo 24

Centralele termice Ariston Premium Evo reprezinta una dintre cele mai considerabile inovatii ale momentului, solutii ideale pentru a va creste confortul din propria locuinta. Sistemul in condensare, noua tehnologie prin care se utilizeaza energia gazelor de ardere dar si o eliminare minima a noxelor fac din Ariston Clas Premium Evo 24 una dintre centralele cu adevarat performante.

La exterior, designul reprezinta fara doar si poate un imbold pe care Ariston il da actualelor sale modele, dimensiunile destul de compacte facand din fiecare montaj o sarcina foarte facila. Se pliaza ideal pe orice decor, are o dimensiune standard care va ofera prilejul de o amplasa in orice incapere, in timp ce panoul de comanda detine numeroase optiuni usor de actionat.

Caracteristici generale

Ariston Clas Premium Evo 24 este o centrala termica in condensatie, ceea ce denota un consum foarte scazut raportat la confortul termic oferit. De regula, aceste modele au o capacitate foarte mare de incalzire fara a avea consumuri ridicate, solutia perfecta pentru fiecare dintre voi.

Daca aruncam o privire asupra tipului de montaj, de aici putem obtine un prim detaliu relevant in privinta incadrarii sale in randul centralelor murale. Acest tip de montaj va scuteste de orice improvizatie si nu va mai pune in postura de a amenaja un spatiu dedicat activitatii acestei centrale termice, totul putandu-se rezolva cu un montaj chiar si pe peretele din bucatarie.

Ariston Clas Premium Evo 24 panouPuterea este una ideala pentru un apartament sau o locuinta de dimensiuni mici sau medii, conform producatorului existand doi indici importanti. Puterea termica nominala are un standard insa ea se incadreaza de fiecare data in intervalul 5.5 – 22 kW. De partea cealalta, mai exista inca o putere de care trebuie sa tineti cont inainte de o eventuala achizitie si ea poarta numele de putere termica utila, valorile modelului fiind cuprinse intre 5.7 si 23.3 kW.

Alimentarea se face cu gaz metan insa aveti in vedere tipul acestui combustibil, cu referire directa la calitatea sa. Orice ansamblu care functioneaza pe gaz necesita si un montaj optim cat si o conexiune la o retea de distributie autoritaza, Ariston Clas Premium Evo 24 fiind prevazuta inca din fabrica cu multiple sisteme de siguranta.

Tirajul este unul fortat, optim pentru utilizarea centralei intr-un apartament sau zona rezidentiala. Acest tip de tiraj este unul dintre motivele pentru care Ariston Clas Premium Evo 24 are un randament de 108%, detaliu care implica o capacitate de incalzire de pana la 150 de metri patrati dar si un consum de 2.75 metri cubi de apa.

Panoul de comanda iese si el in evidenta, nu pentru numeroasele butoane prin care puteti efectua setarile ci mai ales datorita unui display digital destul de generos. De ce un astfel de display? Pentru ca are avantajul unui afisaj corect, fiecare indicator putand fi schimbat cu ajutorul panoului de control dominat de butoanele aferente.

Functiile centrale Ariston Clas Premium Evo 24

Debitul de apa calda este un indicator relevant pentru orice centrala termica pe gaz si nu doar, Ariston Clas Premium Evo 24 mandrindu-se cu o cota foarte buna. Are capacitatea de a oferi un debit maxim de 10.4 litri pe minut, o cantitate suficiente pentru a incalzi locuinta cat si pentru a beneficia de apa calda menajera in orice moment al zilei.

Pompa care controleaza intregul flux de apa este una de top, un model modulant care are o capacitate generoasa, menita sa sustina activitatea centralei. Raportul de modulare, conform specificatiilor oferite de Ariston, este de 1:4.

Ariston Clas Premium Evo 24 comandaIn dotarea centralei termice mai regasim si un kit de evacuare a gazelor si un vas de expansiune care asigura un circuit excelent al apei. Din pacate, boilerul lipseste insa este un detaliu absolut normal, Ariston Clas Premium Evo 24 fiind o centrala destul de mica din punct de vedere al dimensiunilor. De precizat este faptul ca intregul kit de evacuare este inclus in orice pachet al centralei termice Ariston Clas Premium Evo 24.

Specificatii tehnice

Ariston Clas Premium Evo 24 masoara 77 cm inaltime, 40 cm latime si 31.5 cm adancime, cote care imprima o greutate de doar 32 de kilograme. Conform acestor parametri, centrala este usor de manevrat, de montat sau chiar de depozitat, asta daca aveti in vedere sa o montati dupa o anumita perioada de timp de la achizitie.

Functionarea se face alaturi de o conexiune la sursa electrica a locuintei voastre, una cu un voltaj de 220 de unitati. Puterea consumata din punct de vedere electric este de doar 87.6 W, un detaliu de bun augur pentru ca aceasta valoare indica si o economisire substantiala la capitolul energie electrica, aspect ce o sa reiasa foarte vizibil pe factura voastra de utilitati.

Tot din punct de vedere electric, aspect destul de relevant de altfel, luati in calcul si o protectie de tip X5D. Concret, orice echipament electric performant trebuie sa posede o astfel de protectie, Ariston Clas Premium Evo 24 fiind o centrala termica conceputa pentru a indeparta orice potential risc in momentul utilizarii.

In cazul apei, agentul de incalzire care ruleaza pe un circuit inchis, acesta ajunge la temperaturi cuprinse intre 20 si 45 de grade Celsius. Presiunea maxima suportata de circuitul interior este de 3 bari, la nivelul vasului de expansiune fiind recomandat sa mentineti o presiune de aproximativ 1 bar.

Ariston Clas Premium Evo 24 montajVasul de expansiune recent amintit are o capacitate de 8 litri, restul cantitatii de apa utilizate fiind mentinuta pe circuitul interior. Avem si o valoare a debitului specific, una putin mai mare decat a debitului total al centralei termice in condensare Ariston Clas Premium Evo 24 – 12.2 l/min.

Zgomotul din momentul functionarii este relevant si ne ajuta sa ne facem o parere despre posibilitatea de a monta aceasta centrala intr-o incapere in care derulam si alte activitati zilnice, una precum bucataria. Ariston afirma cu tarie ca modelul Premium Evo 24 nu depaseste valoarea de 36.1 dB si nu avem de ce sa contestam acest aspect, se stie faptul ca centralele Ariston chiar sunt silentioase.

Siguranta si eficienta

Siguranta de exploatare este un indicator foarte important si va recomand sa tineti cont de el de fiecare data cand faceti o achizitie de acest gen. Centralele termice Ariston au o protectie la inghet si au capacitatea de a elimina gazele arse la temperaturi dintre cele mai scazute, in cazul modelului Premium EVO 24 fiind vorba de doar 63 grade Celsius.

Sunt doua clase relevante cand vine vorba despre o centrala, una dintre acestea fiind cea de nox. Ariston Clas Premium Evo 24 a fost incadrata in clasa 5, detaliu care confirma spusele noastre in privinta utilizarii ecologice. O a doua clasa este cea de eficienta, Ariston Clas Premium Evo 24 primind numai putin de 5 stele.

La capitolul eficienta, indicii sunt cat se poate de relevanti si trebuie sa tineti cont de ei daca va doriti o centrala termica de calitate. Eficienta combustiei o aminteam anterior si o repetam: 108%, in timp ce eficienta la putere nominala este si ea de 105.8%.


PRO:
 • Eficienta combustiei: 108%;
 • Putere nominala generoasa, de 24kW;
 • Consum de gaze foarte scazut;
 • Display digital.

CONTRA:
 • Absenta boilerului.


Concluzie: Consideram centrala termica Ariston Clas Premium Evo 24 drept un model ideal pentru o garsoniera, un apartament, o casa de dimensiuni medii sau chiar un spatiu de birouri. Are o putere nominala de 24kW, panou de comanda intuitiv si o eficienta care spulbera concurenta: 108% in cazul combustiei.

Cumpara in siguranta de pe eMAG

9.3 Ratingul total
Echipamentul ideal pentru a preintampina iarna

Una dintre centralele termice murale care se deosebeste datorita consumului scazut si a utilizarii extrem de eficiente. Fiabila, silentioasa si performanta, Ariston Clas Premium Evo 24 este ceea ce are nevoie casa ta pentru a-ti oferi confortul termic intr-o iarna dificila!

Performanta
9
Fiabilitate
9.5
Design
9
Consum
9.5
Adaugă propriul review  |  Citește reviewuri și comentarii

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

   Lasă un comentariu

   Ratingul tau total