PREȚ MIC

Ciocan rotopercutor ieftin și bun. Recomandări: Bosch sau Makita.

Nu e deloc ușor să alegi un ciocan rotopercutor ieftin, nu cred că vă doriți un aparat de calitate mediocră. Nici selecția nu e atât de simplă pe cât pare. Pe langă preț, pe care am înțeles că îl vreți să fie cât mai accesibil, sunt câteva alte criterii de urmărit.

Inclusiv brandul are un cuvânt de spus în calitatea unui rotopercutor ieftin. Îți recomand ca oricât de ieftin ar fi ciocanul rotopercutor, incearcă să fie unul aparținând producătorilor precum Bosch sau Makita.

În prezent, aceste două branduri sunt cele mai sugestive de pe piața românească și nu numai, cel puțin când vine vorba de aceste aparate de găurit. Scopul în care folosești ciocanul rotopercutor va influența alegerea ta finală.

Aparatele din această categorie sunt des întalnite pe șantierele de construcții, dar se pot folosi în multe, multe alte scopuri, făcând ca un ciocan rotopercutor ieftin și bun să fie indispensabil din dotarea oricărei persoane interesate să-și rezolve singură sarcinile din gospodărie.

De obicei, ele sunt folosite pentru a realiza găuri în pereți sau fundații dure. Un ciocan rotopercutor îmbină beneficiile aduse de o bormașină cu cele ale unui ciocan.

TOP 3 CIOCANE ROTOPERCUTOARE IEFTINE

1. Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2100 RE Compact


2. Ciocan rotopercutor, Bosch Professional GBH 2-26 DFR sds-plus


3. Ciocan rotopercutor Einhell TH-RH 800

Dotări minime ale unui ciocan rotopercutor ieftin și bun.

Indiferent că îți cauți ciocane rotopercutoare ieftine prin magazine sau în online, tot trebuie să ai o bază informațională înainte de a fi complet pregătit să alegi un model adecvat cerințelor tale, cât și bugetului pe care ți l-ai stabilit.

Atunci când te informezi corespunzător și știi care sunt caracteristicile și avantajele ciocanelor rotopercutoare, ai siguranța că vei investi într-o mașinărie de calitate care își va recupera banii prin utilitatea sa.

Ciocanul rotopercutor este cunoscut și sub numele de mașină de găurit cu percuție sau doar rotopercutor și pot fi descrise ca fiind bormașini ce acționează ca un ciocan cu capăt rotativ. Această acțiune poate avea ca rezultat găurirea și sfărâmarea materialelor foarte dure.

Modelele sunt variate, caracteristicile diferă, însă toate sunt realizate pentru același scop. Cumpărătorul trebuie doar să știe care sunt detaliile care fac ca un ciocan rotopercutor ieftin și bun să rămână fiabil și la fel de eficient.

Scopul pentru care cumperi un ciocan rotopercutor.

ciocan rotopercutor boschAici este și punctul de plecare pentru a achiziționa un rotopercutor ieftin. Sunt sigur că puțini dintre noi ne-am gândit fără a avea vreun motiv că avem nevoie de un ciocan rotopercutor bun. Trebuie să existe un motiv pentru care ni-l dorim.

Fie că îl vrei pentru a găuri un perete sau o suprafața orizontală, există un ciocan rotopercutor ieftin pentru fiecare dintre necesitățile tale. Multe rotopercutoare pot folosi capete de găurit cu diferite diametre sau lungimi pentru a face găuri de dimensiuni potrivite.

Ciocanele rotopercutoare sunt mașinării puternice, unele mai mult, altele mai puțin, întrucât oricine își cunoaște nevoile și știe cât de intens va fi utilizată mașinăria și cât de puternică trebuie să fie pentru a și rezista.

Dacă o mașinărie semiprofesională este destinată uzului casnic, un ciocan rotopercutor profesional este un aparat de găurit puternic, greu de înlocuit cu alte dispozitive, pe care un profesionist îl va avea cu siguranță în trusa de unelte.

Câte tipuri de ciocane rotopercutoare ieftine există?

Pe piață sunt disponibile două tipuri ce diferă prin modul de alimentare: ciocan rotopercutor electric sau cu acumulator. Modelul cu acumulator folosește o baterie pe care o poți încărca printr-un cablu de alimentare conectat la o sursă de curent.

Atunci când au de ales unul dintre cele două tipuri de rotopercutoare, cumpărătorii ar trebui să știe la puterea pe care se așteaptă să le-o ofere mașinăria.

Cele cu acumulator sunt excelente pentru treburile casnice, fiind foarte ușor de tranportat, portabile și practice. Te asiguri că bateria sa este încărcată, atașezi accesoriile corespunzătoare și apeși butonul de pornire. Totuși, bateria nu poate să ofere la fel de multă putere precum cablul de alimentare.

E un motiv pentru care constructorii profesioniști ar alege un ciocan rotopercutor electric ieftin. Puterea este mai mare, energia nu este limitată atâta timp cât ai în apopiere o sursă de curent electric, însă portabilitatea va fi limitată de locația sursei de electricitate.

Totuși, vei scăpa de grija că poți rămâne fără energie chiar în mijlocul desfășurării unui proiect important. Totodată, vei putea duce la bun sfârșit sarcini mult mai solicitante, pe care ar fi fost dificil să le termini cu un ciocan rotopercutor cu acumulator.

Pentru a înțelege mai bine care este diferența dintre cele două, vă pot spune ca un ciocan rotopercutor ieftin cu baterii atinge în medie 1000 de rotații pe minut, timp în care unul cu cablu de alimentare poate ajunge și la 3000 de rotații pe minut.

Viteza în plus poate aduce utilizatorului noi moduri de a folosi mașinăria pentru șlefuire sau lustruire, spre exemplu. Un aparat de baterii se folosește în siguranță asupra materialelor precum fierul, lemnul sau plasticul.

Producători de ciocane rotopercutoare ieftine și bune.

producatori rotopercutoareNu au cel mai mic preț, însă sunt atât de calitative încât o diferență de 100 de lei pe care i-am scuti pentru un ciocan rotopercutor mai ieftin ne-ar face să pierdem o unealtă foarte puternică, rezistentă și durabilă.

Bosch

Când vrem calitate, căutam un ciocan rotopercutor Bosch. Nu o spun doar eu, cât și specialiștii în domeniu, produsele acestui brand fiind extrem de apreciate și solicitate nu doar de gospodari, cât și de profesioniști.

Makita

Brandul menționat anterior și-a căpătat un renume la nivel național, însă Makita, ca producător de ciocane rotopercutoare și nu numai, este foarte apreciat de magazinele și sursele de informațiii internaționale.

Un ciocan rotopercutor Makita este exact ce căutăm fiecare dintre noi: calitate ridicata, preț foarte mic, cumpărători extrem de mulțumiți de fiabilitatea produselor, producător cunoscut.

Heinner

Am mici dubii în ceea ce privește rezistența rotopercutoarelor Heinner, însă pot să constat în urma feedbackului primit că te vor ajuta să termini la timp sarcinile din gospodărie. Cât despre preț, te anunț că Heinner are ciocane rotopercutoare mai ieftine decât alți producători.

Einhell

În stocul lor de produse se găsesc foarte multe ciocane rotopercutoare semiprofesionale. Dacă vrei o mașinărie pe care să o folosești la frecvență și capacitate redusă, atunci cele de la Einhell sunt foarte accesibile și numai bune pentru lucrări de tip hobby.

Puterea de funcționare.

Watti, joulii și numărul de rotații pe minut, caracteristici ale căror valori reprezentative sunt direct proporționale cu puterea de funcționare a unui ciocan rotopercutor ieftin.

Altfel spus, cu cât o mașinărie are o viteză mai mare și utilizează mai multă energie electrică pentru a funcționa, cu atât va face față mai ușor acțiunii asupra materialelor dure.

Un ciocan rotopercutor poate avea între 500 – 1500W, un număr 500 – 3000 rotații pe minut, însă unele modele pot depăși 3000 RPM. Ciocanul rotopercutor funcționează aproape la fel precum un pichamăr atunci când se dorește perforarea unui perete.

În ciuda faptului că este frecvent comparat cu o mașină de găurit(bormașină), diferența dintre cele două o constituie chiar puterea de funcționare. Un ciocan rotopercutor ieftin și bun se caracterizează și prin energia de lovire, ce poate atinge un număr de câțiva Jouli, pe când energia de lovire a unei bormașini este aproape absentă, motiv pentru care producătorii nu o precizează printre detaliile tehnice.

Joulii fac din ciocanul rotopercutor o unealtă mult mai eficientă pentru găurirea sau spargerea betonului. Chiar dacă există și bormașini cu funcție de ciocan rotopercutor, nu este nici pe departe la fel de utilă.

Ciocan rotopercutor SDS-max GBH 5-40 DCE Professional
01:12
Ciocan rotopercutor cu acumulator GBH 18 V-LI Professional
01:18
Makita HR2610 SDS+ Rotary Hammer Drill - ITS
02:57

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu