In asteptarea sezonului rece, multe persoane se gandesc la ce alte dispozitive ar putea achizitiona pentru a genera caldura in locuinta lor. Sunt persoane care nu beneficiaza de incalzire permanenta pe timp de iarna, iar in anumite intervale orare sunt nevoite sa solutioneze problema prin folosirea unui dispozitiv propriu. Cea mai buna aeroterma s-a demonstrat a fi exact ceea ce ar reusi sa complementeze acea perioada.
Aceasta genereaza caldura prin intermediul unei rezistente electrice situata la interior. Aerul cald produs de aceasta este distribuit in exterior folosind o elice de ventilatie ce nu are aceeasi putere de rotatie precum a unui ventilator, pentru a evita racirea aerului.
Stim cu totii ca aproape orice fel de electronic ce genereaza curent nu este deloc economic si aduce adaosuri substantiale in factura de curent, de aceea este nu este deloc usor sa gasesti dispozitivul perfect, la un pret accesibil, care sa consume cat mai putina energie posibila insa efectul sau sa fie vizibil. Pentru multi dintre voi poate pare imposibil ca o aeroterma sa reuseasca sa intruneasca toate aceste caracteristici, insa este posibil.
TOP 3 AEROTERME IN 2017
Ce caracteristici ar trebui sa aiba cea mai buna aeroterma?
Oricat de simplu ar parea mecanismul unei aeroterme si chiar daca detaliile pe care un cumparator ar trebui sa le cunoasca sunt limitate, e strict necesar sa aveti o gama larga de cunostinte pentru a va asigura ca la final veti avea in dotare cea mai buna aeroterma.
Modalitatea de incalzire si distributie a aerului cald
Caldura este garantata, insa e nevoie de un sistem care sa reuseasca sa imprastie aerul cald in incapere. Nicio persoana nu ar opta pentru un proces lent, in defavoarea unuia rapid, mai ales cand vine vorba de temperaturile scazute din timpul iernii. Cea mai buna aeroterma este dotata fie cu un sistem de ventilatie, sau unul de convectie.
Dispozitivul cu ventilatie permite o incalzire mai rapida a camerei, deoarece curentii de aer sunt fortat distribuiti in camera.
Daca totusi nu doriti ca temperatura din camera sa nu se schimbe brusc si optati pentru o incalzire treptata, o aeroterma cu convectie va lasa aerul cald sa circule lent prin incapere. Acesta este eliminat vertical din interiorul aparatului electric si este lasat sa pluteasca pana cand reuseste sa acapareze intregul spatiu. De obicei, acestea sunt utilizate in spatiile comerciale si sunt puse in functiune aproape in permanenta, deci nu este nevoie de o schimbare rapida a temperaturii aerului.
Alimentarea
Probabil prima caracteristica pe care o persoana care tine foarte mult la suma de bani investita in mijloacele de incalzire o ia in considerare atunci cand urmareste achizitia unui produs. Majoritatea oamenilor au in vedere doar dispozitive cu alimentare electrica, acestea sunt si cele mai cunoscute. Totusi, exista si unele ce folosesc combustibili precum gazul(GPL) sau motorina.
Pentru incalzirea unei camere din propria locuinta se recomanda a folosi o alimentare electrica. Cea mai buna aeroterma electrica va aduce exact beneficiile de care aveti nevoie. Aceasta, spre deosebire de cele ce utilizeaza combustibili, nu emana niciun fel de aer toxic si reuseste sa incalzeasca optim o incapere de dimensiuni medii.
Pentru incaperile foarte spatioase se vor folosi aeroterme cu combustibil, fiind mult mai eficiente si capabile sa emane mai multa caldura, iar costul final va fi mult mai mic in comparatie cu cel generat de utilizarea unei aeroterme electrice pentru aceeasi suprafata.
Efectivitatea
In general, majoritatea produselor de acest fel sunt efective cand vine vorba de rolul lor: incalzire. Totusi, diferenta se vede in consumul final de energie. In acest fel, aerotermele au fost impartite in functie de scopul lor: standard si industrial.
Aeroterma standard
Este folosita pentru generarea de caldura intr-o locuinta obisnuita. Pentru incalzirea unui apartament, ce adesea dispune de o suprafata mica, puterea unei aeroterme se situeaza in intervalul energetic 1000 – 2000W. In situatia in care camera este mai extinsa, cu un volum mai mare, se opteaza pentru dispozitive cu consum de peste 2500W.
Aeroterma industriala
Deja se plaseaza in aria dispozitivelor cu consum de combustibil. Utilizarea uneia cu alimentare electrica intr-un spatiu industrial va aduce costuri finale enorme. Aici este punctul in care intervin cele ce functioneaza pe baza de motorina sau GPL. Pe langa faptul ca aerul degajat de o astfel de aeroterma reuseste sa se mentina cald pentru o perioada mai mare de timp, o analiza a consumului raportata la efectivitatea dispozitivului va evidentia cat de economicoasa poate fi.


Functii
Spre deosebire de alte aparate electronice, cele mai bune aeroterme nu pot sa aduca prea multe detalii suplimentare care sa le diferentieze macar estetic fata de unele din clasa inferioara.
De obicei, un dispozitiv modern ar trebui sa permita reglarea temperaturii degajate, dar si viteza de rotatie in situatia aerotermelor cu sistem de ventilatie a aerului. Totodata, acestea ar trebui sa fie prevazute cu un sistem de iluminare pentru situatia in care dispozitivul este in functiune. Poate fi folosit drept alerta pentru a va asigura ca nu functioneaza in exces sau nu ramane pornit atunci cand trebuie sa parasiti locuinta.
Aerotermele cu ventilator pot fi folosite si ca ventilator pe timp de vara. Ce inseamna asta? Functia de incalzire va fi oprita si in functiune va ramane doar elicea menita sa imprastie caldura. Cu toate acestea, calitatea sa nu este la fel de ridicata precum a unui ventilator.
Restul functiilor din dotarea unei aeroterme sunt in mare parte destinate sigurantei utilizatorului. Auto-oprirea dispozitivului sau protectia anti-inghet se numara printre acestea. Degajand caldura si fiind alimentat in permanenta de o sursa de electricitate, exista riscul ca aparatul sa se incalzeasca si sa apara defectiuni ce pot pune in pericol locuinta. Ai o aeroterma compacta pe care o iei frecvent dupa tine? Temperaturile scazute pot duce la inghetul acesteia si ingreunarea functionalitatii sale. Grijile dispar atunci cand protectia anti-frig apare in lista caracteristicilor produsului tau.
Dimensiunea
Tinand cont de faptul ca multi aleg sa achizitioneze cea mai buna aeroterma in locul unui alt aparat de incalzire din cauza mobilitatii sale, este de la sine inteles ca acesta nu este asa de voluminos. Neavand o dimensiune foarte mare si nici o sumedenie de elemente in compozitia interioara, nici greutatea nu este excesiva. De obicei, acestea nu depasesc valoarea de 5 kg.
Designul
Este o caracteristica mai putin importanta in ochii clientilor obisnuiti. De obicei, doar cei interesati de aspectul general al camerei se orienteaza catre modele care sa aiba o culoare corespunzatoare. In rest, majoritatea produselor au nuante deschise(alb), metalice(gri metalizat) sau inchise(negru).
Cea mai buna aeroterma intentioneaza sa impresioneze cumparatorul si prin forma, insa aceasta variaza un functie de dimensiuni. De obicei, se opteaza pentru un format care sa se integreze bine in orice spatiu din locuinta, pentru a intra in aria de optiuni a fiecarei persoane. Aerotermele inedite si personalizate acapareaza o gama mai mica de potentiali cumparatori.
In alegerea unei aeroterme, pe langa minimul de cunostinte tehnice pe care trebuie sa le ai despre aceasta categorie de produse, ai nevoie de cat mai multe recomandari, sfaturi si pareri ale precendentilor cumparatori. Baza informationala a fost prezentata mai sus, iar alegerea produsului se va adapta exclusiv cerintelor tale.
As vrea sa cumpar o aeroterma pentru camera copilului dar am auzit ca fac zgomot. Asa este? Ce-mi recomandati pentru un dormitor de bebelusi, care sa fie destul de silentios si care in acelasi timp sa incalzeasca rapid? Multumesc.
Buna, Mioara!
Da, aeroterma produce un usor zgomot de ventilatie, insa o poti porni inainte ca bebelusul sa doarma, deoarece va incalzi rapid camera, astfel incat el sa se bucure de tot confortul.
Pentru ca se stie ca ridica praful de pe jos, iti recomandam aeroterme de perete cu rezistenta ceramica, precum modelul de la Argo Wally 2000 W, ionizator, display LCD, telecomanda, timer, 3 trepte de putere, control touch screen, 2 moduri de incalzire, si oscilatie automata flapsuri.
Acestea sunt fixe si necesita montare ca in cazul unui aparat de aer conditionat, oferind un mediu sigur, deoarece nu mai produc praf in camera in care sunt instalate.
Speram ca ti-am putut fi de folos. Pentru orice alte nelamuriri nu ezita sa ne contactezi.
Toate cele bune,
Echipa Electroclub
Sunt student in anul 3 de facultate si stau in camin. Toata lumea stie cum e cu caldura in caminele de stat. Caloriferele bineinteles ca nu fac fata, asa ca e nevoie de o sursa suplimentara.
Am pus bani cu colegii de camera si ne-am cumparat o aeroterma ceramica, destul de mititica, dar care face multa caldura. Nu am dat nici foarte mult pe ea, vreo 150 de lei.
Am auzit ca acum e mai ieftina. Ce m-a interesat pe mine, pe langa putere, a fost sa aiba o protectie de supraincalzire pentru ca o lasam deschisa noaptea si nu ne dorim sa se intample ceva grav. Daca se supraincalzeste,se inchide singura si nu avem nicio problema.
Are doua trepte de putere, asa ca atunci cand ne e frig o dam la maxim, iar noaptea dormim cu ea pe treapta mica. Termostatul este reglabil si indeplineste toate functiile pe care mi le doream eu de la un astfel de aparat.
Aeroterma Bionaire Silent Micathermic este similara unui produs mai scump, BH3900, in ceea ce priveste calitatea.
Avem un sistem de incalzire central supervizat de o centrala termica. Imi place, doar ca voiam o aeroterma care sa incalzeasca doar dormitorul pe timp de noapte, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa tinem caldura toata seara atunci cand aveam nevoie de o singura camera.
Am incercat ceva mai multe modele, asta pentru ca am avut ocazia sa le mai iau de la prieteni apropiati. Pana la urma am ramas la cea mentionata la inceputul articolului. E un model care nu scoate zgomot deloc si reuseste sa incalzeasca o camera destul de mare in maxim o ora, in conditiile in care la inceput este foarte frig. Poate fi conectata la un termostat si sa porneasca doar atunci cand temperatura scade sub nivelul la care a fost setat. Suprafata sa se incalzeste foarte tare si imi era teama ca cineva sa nu dea peste ea in timpul noptii sau chaiar pisica sa nu se apropie prea mult.
Pana la urma nu am avut probleme de genul. Iarna trecuta am folosit-o si s-a descurcat excelent. Inca mai functioneaza, ramane de vazut pentru cat timp, oricum deja si-a facut mare parte din treaba. N-as regreta daca as face investitii in acelasi model.
Anul trecut mi-am luat o aeroterma de la Lasko deoarece voiam una care sa fie puternica si compacta, fara sa-mi ocupe prea mult spatiu.. asta pentru a o folosi in baie. Caloriferul incetase functionarea si de aceea am luat aceasta decizie. E perfect pentru a incalzi camere mici precum baia.
La scurt timp dupa am mai luat una pentru dormitor. E silentioasa, puternica si mica, s-a potrivit perfect unui spatiu ingust de langa patul meu. Pana la urma am luat-o si pe a 3-a pentru sufragerie.. este destul de spatioasa. Am folosit aeroterma pe post de semineu si chiar reuseste sa pompeze destula caldura. Nu reuseste sa incalzeasca intreaga camera, dar daca stai langa ea e ca si cum ai sta langa un foc. Foarte placut sentimentul.. si nu e prea incinsa cand te apropii.
In sufragerie, caloriferul nu produce chiar asa multa caldura. Este situat chiar in partea opusa a camerei fata de locul unde avem masa si stam noi. Temperatura poate fi reglata la valori mai mari si tot este frig in acea zona. De aceea folosim aeroterma pentru a ne incalzi acel spatiu. Ador faptul ca este usor de mutat.