Momentele importante din viata sunt imortalizate prin fotografiile pe care le facem alaturi de cei dragi. Ideal este ca toti acestia sa fie participanti la poza. Un grup numeros va fi dificil de cuprins intr-un singur selfie. In acele momente ne simtim nevoiti sa apelam la o persoana din apropiere pentru a face poza sau sa avem un voluntar din grup pentru a face acest lucru. Termenul „selfie” a aparut in conditiile in care e nevoie sa-ti faci o proprie fotografie atunci cand nu este nicio persoana in jur care sa fie dornica sa te ajute. Cel mai bun selfie stick ne ofera beneficiul acapararii unei arii vizuale mai mari si, de obicei, detaliile sunt mult mai clare in comparatie cu o poza normala de grup.
Va imaginati un selfie stick bun ca fiind un accesoriu banal si ca modelele mai scumpe se diferentiaza doar prin pret. Ceea ce urmeaza sa va prezentam sunt trasaturile generale ale unui astfel de dispozitiv, dar si functiile ce arata contrastul calitativ dintre diferitele modele.
Pe langa structura sa standard, alcatuita dintr-o bara telescopica si capatul rotativ, a carui pozitie poate fi schimbata si de care este atasat telefonul, producatorii de selfie stickuri incearca sa aduca in ochii cumparatorilor si alte avantaje pe care produsul lor le are fata de cele al altor branduri.
TOP 3 SELFIE STICKURI IN 2017
Prin ce se remarca cel mai bun selfie stick?
Compatibilitatea
In primul si in primul rand ne axam pe relatia stick-dispozitiv. Nu este garantat ca acesta sa functioneze pe orice marca de telefon. Compatibilitatea difera in functie de brand sau de sistemul de operare. Inainte de a va cumpara unul, incercati sa il testati pe potentialele dispozitive la care urmeaza a fi conectat, pentru a nu avea neplacuta surpriza a nefunctionalitatii sale.
In general, dispozitivele compatibile sunt mentionate pe manualul de instructiuni al produsului sau lista poate fi regasita din diverse surse online.
Designul
Nu ne referim strict la afisajul, ci mai degraba la manevrabilitatea si confortul de a utiliza cel mai bun selfie stick, acest lucru depinzand exclusiv de materialele de confectie, de diametrul stickului propriu-zis, de forma sa si de mobilitatea capatului de care este atasat telefonul. Este clar ca pentru a fi eficient, trebuie sa poata fi utilizat fara probleme cu o singura mana.
In privinta distantei nu ne facem probleme. Modelele, dupa cum deja a fost mentionat, sunt sub format telescopic, deci putem ajusta lungimea stickului de obicei pana la o lungime de aproximativ 1 metru.
Capatul unui selfie stick este indicat sa aiba mai multe unghiuri de inclinare si un sistem de prindere care sa nu afecteze calitatea sau sa nu intre in cadrul vizual al pozei
Accesorii
Sunt reprezentate de noi metode de prindere care sa ofere compatibilitate pentru cel mai bun selfie stick si cu aparatele foto, nu doar cu telefoanele mobile. Acestea sunt de multe ori unice pentru fiecare model sau producator, deci recomandam sa nu incercati sa folositi accesorii ale altor dispozitive deoarece e posibil ca prinderea lor sa nu fie la fel de eficienta si sa se detaseze in timpul capturii.


Atasarea dispozitivului
Mai precis, modul in care anexam aparatul de fotografiat. Probabil ca stiti deja despre intrebuintarea unui trepied. Diferenta dintre acesta si un selfie stick este determinata de structura, fiind denumit si monopod(alcatuit dintr-un singur brat). Atasarea trebuie sa fie cat mai sigura, suportul trebuie confectionat din materiale care sa nu zgarie sau modifice aspectul exterior al telefonului.
Pentru a nu avea probleme de acest gen, alegeti un suport a carei dimensiune poate fi reglabila. In acest fel, nici marimea telefonului nu va putea cauza probleme de functionalitate.
Avantaje
Fiind un dispozitiv ce se foloseste in corelatie cu un telefon mobil, intrebuintarea sa este unica si momentan inaccesibila pentru alte accesorii.
Principalele sale avantaje sunt:
- usurinta de a fi utilizat: montarea telefonului este cat se poate de simpla, iar utilizarea sa este la un buton distanta; acesta este plasat pe manerul sau, e foarte comod de apasat si poate fi tinut cu o singura mana; materialul din care este confectionata suprafata de prindere este cauciucat, deci nu va aluneca prea usor;
- greutatea: de obicei, aceasta nu depaseste valoarea de 200 de grame; este confectionat din metale usoare si cu rezistenta medie; este suficient cat sa suporte greutatea dispozitivului atasat sau cat sa nu se deformeze in urma cazaturilor sau daca ceva este pus peste el in mod accidental;
- garantia: poate fi considerata un avantaj in conditiile in care nu este compatibil cu electronicul sau apar defectiuni la butonul de fotografie sau la porturile ce realizeaza conexiunile; nu se pot oferi perioade extinse de garantie pentru acest tip de produse, deci ar trebui sa ne asteptam la o valoare cuprinsa intre 6 si 24 de luni; fiind un produs in care se investeste putin, nici nu veti putea emite pretentii in aceasta privinta;
pretul: pretul pentru cel mai bun selfie stick nu este un motiv de ingrijorare; dupa cum deja ati observat, diferentele calitative nu sunt majore, deci alegerea cu atentie a modelului potrivit ar putea sa va scuteasca o mare parte din banii pe care i-ati fi risipit pe un produs a carei performanta ati crezut ca este direct proportionala cu pretul; un selfie stick de care puteti sa va bucurati pentru o perioada lunga de timp poate sa aiba un pret de pornire de 30-40 de lei;
Recomandari de utilizare
Aveti un selfie stick la indemana. Ce trebuie sa faceti cu el?
- mai intai de toate, presupunem ca deja ati verificat compatibilitatea sa cu telefonul; daca da, puteti incepe montarea sa;
- plasati dispozitivul pe suportul stickului si asigurati-va ca nu exista riscul ca acesta sa se detaseze in urma unor miscari bruste;
- conectati cablul la portul jack al dispozitivului de fotografiat;
- stabiliti unghiul potrivit al suportului pentru realizarea cadrului ideal; de obicei, se alege o pozitie pentru a evita aparitia bratului in poza, deci unghiul dintre tija si orientarea vizuala a aparatului de fotografiat este mai mare;
- luati-va alaturi persoanele speciale si faceti fotografia care merita sa fie considerata o amintire;
Daca v-ati orientat deja spre un dispozitiv in urma preluarii informatiilor de mai sus, suntem siguri ca rezultatul achizitiei va fi unul mai mult decat satisfacator. Daca nu aveti inca o solutie convingatoare, o alta optiune este aceea de a va ghida dupa recomandarile specialistilor sau ale unor persoane care deja au experimentat utilizarea a mai multor modele.
Stiu ca multa lume a inceput sa ia in ras aceasta moda un selfie stick-urile, insa vreau sa va rog sa va amintiti cat de greu era inainte sa faci o fotografie ca lumea.
Trebuia sa rogi de fiecare data pe cineva sa te ajute, iar de cele mai multe ori, nici macar nu iti placea cum ai iesit.
De asta, eu cred ca este una dintre cele mai bune inventii. Eu am doua selfie stick-uri. Unul cu telecomanda si celalat cu buton.
Imi place ca detin controlul. Pot eu sa setez toate datele si sa realizez fotografiile asa cum imi place mie si nu cum isi imagineaza ceilalti.
Daca ai si un telefon performant, fotografiile ies chiar foarte bine si le poti pastra drept amintiri frumoase.
Ma mai folosesc de el si atunci cand vreau sa fac un video sau sa imi sun prietenii cu webcam. Cu ajutorul dispozitivului, pot sa le arat si lor unde sunt si cum arata locul.
Este ideal in vacante. Cand ma duc in afara, mama ma suna mereu si ma intreaba cum e. De cand am selfie stick, nu mai e nevoie sa ii spun. Ii arat direct.
Cat despre tema articolului dumneavoastra, eu chiar nu stiu ce sa spun. Din punctul meu de vedere, nu exista cel mai bun selfie stick.
Toate sunt bune si toate isi fac treaba asa cum trebuie. Bine, poate doar cele fara buton sa fie putin invechite.
Super. Nu stiam ca exista informatii asa detaliate despre un selfie stick. Credeam ca este un bat si atat. Oricum, sincer am avut atatea modele, care s-au stricat atat de repede ca nu mai stiu ce sa iau. Poate imi recomandati si mie ceva mai bun, varog.
Buna, Dana!
Intr-adevar, cand vine vorba despre selfie stick-uri ai fi surprinsa, insa exista o adevarata conduita pentru a pastra corect unul. Oricum, daca esti in cautarea unui model calitativ iti recomandam acest Selfie Stick Vetter Pro Twist & Lock cu bluetooth. Are suport reglabil si telecomanda. Iar ca sa nu ajungi sa il schimbi si pe acesta prea curand, te sfatuim sa nu il folosesti in aglomeratie si sa il detasezi de telefon de fiecare data cand ai terminat de facut poze.
Speram ca ti-am fost de folos, iar pentru alte nelamuriri nu ezita sa ne contactezi.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Prima data cand mi-a trecut prin minte sa imi cumpar un selfie stick a fost acum vreo trei ani la mare. Erau la moda si toata lumea cumpara de la taraba. Erau 10 lei.
Eu insa nu sunt adepta produselor de proasta calitate, asa ca m-am hotarat sa cumpar un dispozitiv bun, dintr-un magazin serios.
Nu are rost sa iau un selfie stick ieftin si sa mi se strice la cateva zile. Asa ca am ales unul de pe emag pentru ca stiu ca au produse bune acolo.
Are manerul din silicon si se actioneaza cu shutter-ul. Este compatibil si cu iOS, ceea ce nu se intampla chiar cu toate exemplarere si este realizat din inox.
Eu il am deja de aproape trei ani si sunt foarte multumita de el. Nu mi-a facut probleme pana acum si l-am folosit destul de mult, mai ales cand ma duceam in vacanta la munte si la mare. L-am luat cu mine si la Untold si nu va zic ce poze frumoase am reusit sa fac.
E de mare folos mai ales cand strangi gasca mare cum mi se intampla mie aproape in fiecare weekend. Eu sunt responsabila cu batul pentru ca eu stiu sa il manevrez cel mai bine. Prietenii mei doar stau la poza.
Nu pot fi impresionata de un selfie stick, adica nu vad ce ar putea fi asa surprinzator la unul. Am un model APPHOME cu Bluetooth. Are o telecomanda ce pare foarte ieftina, bateria este greu de introdus, iar capacul din plastic de deasupra bateriei nu pot spune ca o tine foarte bine fixata. Acest produs a venit fara niciun fel de instructiuni, nu ca ar fi foarte greu de utilizat, insa poate unele persoane au nevoie de putina instructie.
Batul propriu-zis este foarte subtire si nu stiu cat de bine poate sa suporte un tripod, in special cu telefonul pus in capat. Cu toate acestea, probleme nu am, nu pare a fi confectionat dintr-un material slab calitativ, a functionat perfect din toate punctele de vedere. La cat de multe poze fac, daca ma va tine cateva luni voi fi super multumita de el, mai ales ca nu e o investitie iesita din comun.
Aveam neaparata nevoie de un selfie stick, asa ca m-am indreptat catre unul de la Mpow. Conexiunea bluetooth nu a fost neaparat un atuu care m-a facut sa il cumpar. In interiorul cutiei am gasit un min monopod restrans, un cablu USB – micro-USB de incarcare si un manual de instructiuni.
Fiecare setare si operatie este foarte usor de realizat. Nici macar nu ai nevoie de instructiuni pentru asta. In mare, designuyl are doua parti principale: un maner cu un bat telescopic si un suport pentru telefon in forma de U. Acesta se presupune a fi versiunea actualizata in ceea ce priveste designul produselor MPow. Inca nu am vazut varianta originala a sa.
Am citit despre faptul ca aceasta noua versiune are un design imbunatatit al suportului si o extensie ceva mai fina, dar mai greu de realizat, a telescopului. Intr-adevar, chiar asa a fost, mi-a trebuit ceva forta pentru a o desface. Nu trebuie sa fie nici prea stransa incat sa fie nevoie sa aplici prea multa forta pentru a indoi, sau prea slaba incat sa nu fie suficient de sigura. Pana aici totul a fost perfect. Manerul/batul se intinde cam de la 18cm la 81.. destul de mult spatiu cat sa te poti prinde pe tine si ceva spatiu in spate.
Suportul era foarte incarcata si am reusit sa o extind de la 6 la 8 cm. Foloseste asta ca punct de reper pentru a stabili daca iti poti pune telefonul acolo. Nu am reusit sa folosesc selfie stickul cu un Note 4, insa un S5 a intrat fara probleme.