Apropierea sezonului rece ne impinge spre a gasi noi solutii de incalzire pentru locuinta noastra. De obicei, ne orientam spre orice fel de aparat electric al carui pret sa fie unul rezonabil, sa aiba un consum cat mai mic si sa fie util. Sunt foarte putine acele cazuri in care aspectul ne intereseaza in mod special. Sunt anumite aparate electronice care ne forteaza sa luam in vedere si partea estetica, precum cel mai bun semineu electric.
Din casa ideala a multora dintre noi pare sa nu lipseasca un semineu, adesea unul clasic, imaginandu-ne cum intr-o iarna racoroasa stam in fata focului si bem ceva cald. Cu toate acestea, intretinerea unuia de acest gen este dificila. De ce sa nu avem parte de acelasi efect placut si sa nu mai fim nevoiti sa aprindem focul sau sa il intretinem. Un semineu electric este obiectul inlocuitorul potrivit.
Acesta reuseste sa genereze suficienta caldura, pune accent pe performanta, iar daca se aleg seminee moderne, posibilitatea de a avea unul cu consum redus de electricitate va fi mare.
Spre deosebire de celelalte sisteme electrice de incalzire, un semineu se individualizeaza prin cateva alte aspecte suplimentare, cu care insistam sa incepem seria de caracteristici de baza.
TOP 3 LAPTOPURI IN 2017
Detalii esentiale pentru a alege cel mai bun semineu electric
Tipul de afisaj
Este unul din principalii parametrii care constituie diferenta dintre cel mai bun semineu electric si celelalte aparate de incalzire. Acesta este capabil sa produca un efect vizual sub forma de flacara. Pentru a reusi sa generam exact sentimentul adus de un semineu clasic, imaginea afisata trebuie sa fie una cat mai realista.
Componenta estetica a imaginii poate fi reprezentata de cateva lemne aflate intr-un proces de ardere. Efectul de foc poate fi cat mai natural, la fel si jarul produs de lemne. Lumina este proiectata prin intermediul unor leduri pozitionate in interiorul fiecarui element component.
Pentru o senzatie si mai apropiata de cea naturala, flacara trebuie sa aiba miscari liniare, sa nu fie repetitive si lipsite de intreruperi.
Modele de seminee
Semineele se diferentiaza, in principal, prin modalitatea de pozitionare si integrare a acestora in locuinta, deoarece toate acestea functioneaza dupa acelasi principiu.
- Semineu clasic: au formatul unor seminee obisnuite, ce pot fi pozitionate oriunde in camera, sub forma de corp. Acestea ofera un randament deosebit privind procesul de incalzire, dar si consumul. Singurul dezavantaj este acela ca ocupa spatiu. De obicei, sunt alese pentru camerele spatioase, precum o sufragerie.
- Semineu de tip consola media: acestea ofera un efect vizual deosebit, insista pe acest detaliu si ofera si o performanta buna la incalzire. Mai mult de atat, aceste modele pot fi incorporate in diverse obiecte de mobilier.
- Semineu incorporabil: indeplineste aceleasi functii precum orice alt model de semineu si poate fi incorporat in perete, reusind sa economiseasca aproape tot spatiul destinat unui sistem de incalzire.
Puterea de incalzire
Producatorii de seminee constientizeaza intrebuintarile pe care le are produsul lor. Acestea sunt des utilizate in camere extinse, deci puterea semineelor are extremele destul de departate, atat pentru situatiile in care semineul va fi utilizat in locuinte mici, cat si pentru suprafete mari. Se masoara in wati, iar o putere de peste 1800W este considerata a fi una mare sau suficienta pentru a incalzi aproape orice fel de camera.
Un numar cat mai mare de wati presupune o modalitate mai rapida de incalzire, precum si distribuirea aerului mai eficient.
Locuintele de dimensiuni medii nu necesita o putere exagerata. Acesata poate varia intre valorile de 1200 si 1600W. Minimul acestor doua poate fi ideal pentru o camera mica.
Pe piata sunt disponibile si modele ce depasesc 2000W, insa deja acestea sunt destinate unor sali mari, pentru care se opteaza pentru alte sisteme de incalzire ce pun accent exclusiv pe rolul lor.
Design
Pe langa ideile mentionate la tipul de afisaj, ce vizeaza doar ecranul si efectele produse de acesta, designul se mai defineste si prin forma, dimensiunile si materialele componente pe care le are cel mai bun semineu electric. De obicei, spatiile alocate unui sistem de incalzire nu sunt neglijate si intotdeauna ramane un loc destinat acestora. Totusi, cand oportunitatea de a economisi cat mai mult din acesta ni se iveste, e ideal sa profitam.


Trebuie sa ne masuram cu exactitate acel spatiu si sa alegem modelul potrivit. Pentru un apartament ingust, putem lua in considerare achizitia unui semineu de colt sau unul consola media. Casele dispun de o mai buna disponibilitate de personalizare a fiecarui element. In acel caz, spatiul poate fi redus prin folosirea unui semineu integrabil.
Functii
Determina latura functionala pentru cele mai bune seminee electrice. De obicei, acesta ar trebui sa aiba in dotare un termostat reglabil, o telecomanda pentru schimbarea temperaturii, a afisajului sau pentru pornirea, respectiv oprirea sa, un temporizator, un display menit sa afiseze efectul.
Un termostat poate fi reglabil manual sau automat. Cel automat va alege automat o temperatura potrivita pentru confort superior si va degaja caldura incat aerul din camera sa ramana constant la acea valoare termica.
Telecomanda te va ajuta sa eviti deplasarea la dispozitiv pentru fiecare modificare dorita. Are acelasi rol pe care il are si cea destinata televizoarelor. Cu totii stim ca este indispensabila. De ce sa nu devina si pentru cel mai bun semineu electric un accesoriu necesar?
Temporizatorul te va ajuta sa programezi o ora de functionare a semineului. Daca stii ca vei fi plecat de acasa pe parcursul intregii zile, iar seara doresti sa ai camera deja incalzita, fara a fi nevoit sa lasi semineul sa functioneze toata ziua pentru a-ti indeplini aceasta facilitate, seteaza ca acesta sa inceapa sa functioneze la o ora stabilita de tine.
Displayul poate afisa imagini care sa imite cat mai mult realitatea si procesul de ardere a unor lemne. Pe langa asta, exista seminee care pot sa scoata in evidenta si experienta audio si sa produca sunetul pe care il auzi, de obicei, in procesul de ardere.
Aproape fiecare dintre modernele modele de seminee electrice pot fi alimentate doar prin conectarea la o priza, deci o metoda clasica. Nu veti avea nevoie de schimbari privind reteaua electrica din locuinta.
Majoritatea oamenilor, cand se afla in momentul precumparare, aleg un semineu electric doar pentru ca au posibilitatea de a le asocia mai usor designului casei. In situatia postcumparare, acestia constientizeaza utilitatea si multitudinea de avantaje pe care o aduce un semineu in viata lor. Prin asta, va recomandam sa va axati pe componentele ce indica performanta in utilizare. Un dispozitiv care indeplineste atat criteriile estetice, cat si cele functionale, poate fi cel mai bun semineu electric pentru propria locuinta.
Buna ziua. Trebuie sa recunosc ca m-a interesat mai mult aspectul, cand mi-am cumparat un semineu electric pentru apartamentu in care locuiesc impreuna cu mama mea. Am fost foarte incantata la inceput. Arata perfect in decorul sufrageriei, in special datorita designului clasic si patinat. Nu am aflat inca cat de bine functioneaza, pentru ca l-am bagat in priza si intrerupatorul a inceput sa faca un zgomot ciudat cand l-am pornit. L-am scos din priza si dupa ce l-am mai lasat putin, tot asa.
Buna, Constanta!
Multumim pentru ca ai impartasit cu noi experienta ta. Acest lucru se intampla, deoarece exista un scurt circuit in acea zona. Sfatul nostru este sa incerci sa folosesti o alta priza. Daca problema persista, inseamna ca exista chiar in interiorul semineului o defectiune sau un scurt circuit.
Probabil ca l-ai pornit imediat ce ti-a fost livrat, iar diferenta de temperatura a cauzat problema respectiva. Iti recomandam sa suni furnizorul si sa inlocuiesti semineul electric. Pe viitor, incearca sa eviti pornirea dispozititvelor electrice atunci cand sunt aduse de la frig la cald.
Speram sa remediezi rapid problema si sa te bucuri de semineul electric mult dorit. Daca iti mai putem fi de folos cu informatii, nu ezita sa ne contactezi.
Toate cele bune,
Echipa ElectroClub
Cand ne-am decis sa ne mutam la curte, am spus ca nu ne vom uita la bani. Am copilarit si am locuit 10 ani la bloc si pur si simplu ma saturasem. Nu mai voiam sa aud de bloc. Am facut economii, am strans bani si am reusit sa ne luam ceva micut, in afara Bucurestiului.
Ne-am ridicat o casuta mica. Avem doar doua camere pentru ca deocamdata suntem doar eu si sotul. Nu aveam nevoie de foarte mult spatiu. Mai ales ca daca se mareste familia, putem oricand sa extindem casa.
Pana atunci am zis sa fie ceva intim. Am tinut in mod special sa ne decoram frumos sufrageria pentru ca noi tinem foarte mult la acest aspect. De aceea am ales sa cumparam si un semineu electric. Ni se pare noua ca este foarte elegant si, mai ales ca noi nu prea iesim, ne petrecem serile uitandu-ne la filme si seriale impreuna, ne-am gandit ca e potrivit.
Am cumparatu semineul Torontoc Nuc, care are un focar electric 3D Optiflame si care scoate si sunet. Am dat ceva pe el, dar merita toti banii pentru ca iti da o stare speciala si creeaza o atmosfera aparte. Este destul de greu de descris, insa recomand cu toata caldura. Aveti grija cand cumparati, sa fie un produs de calitate si sa nu se strice repede.
De mult timp imi doream un semineu electric, insa mi se pare foarte greu de implementat in casa mea, pe langa faptul ca era si mai greu de intretinut decat o centrala sau cine stie ce alt aparat de incalzire. Nu aveam timp, deseori ma intorceam acasa abia seara tarziu si imi era mai comod sa pornesc caldura printr-un buton.
Am avut o zi libera in care m-am interesat fix de seminee si mi-a sarit in ochi fix cele electrice de care nu aveam habar la momentul respectiv. Am vazut cateva modele si parca nu-mi venea sa cred ce imagini reale afiseaza unele dintre ele.
In aceasta privinta m-a atras in mod special un model care avea un efect 3D superb de la PuraFlame. Mi-a fost nevoie de doar cateva informatii pentru a ma convinge ca acesta este cel mai bun semineu electric, cel putin pentru ceea ce aveam eu nevoie. Nu imi era foarte accesibil, insa am economisit ceva bani si in cateva luni mi l-am luat, chiar daca se termina sezonul rece. Acum deja il am montat, l-am si testat de cateva saptamani si e perfect. Temperatura poate fi ajustata prin telecomanda, a facut fata la vremea rece din ultimele zile cu termostatul setat la minim.
A fost o alegere incredibila sa optez pentru un semineu de la Lifesmart. In multe dintre magazinele din tara nici macar nu este disponibil. Am avut norocul sa-l gasesc intr-unul intr-o perioada, insa acum nu as mai da de el.
Flacarile sunt cat se poate de realiste, iar singura parte care se incalzeste este micul gratar din fata, pe unde caldura iese. A fost in functiune pentru mai bine de 6 ore consecutiv iar partea din spate sau lateralele nici macar nu s-au incalzit. Pot sa tin termostatul casei la o temperatura optima si sa se pastreze caldura suficienta in tot livingul atunci cand este in functiune. E unul dintre cele mai bune produse pe care le-am avut vreodata. Sunt un mandru posesor al acestuia. Arata foarte, foarte frumos, mai ales cand este folosit.
Singurul aspect negativ pe care mi-am permis sa vi-l comunic este acela ca imaginea afisata, cea a flacarilor, nu are o culoare care sa fie cat de cat potrivita cu structura exterioara. Aceasta este confectionata dintr-un lemn care este mult mai inchis decat ceea ce este afisat acolo. Nu tin chiar asa de mult la partea estetica, adica nu vreau ca toate elementele din camera sa corespunda cu precizie in ceea ce priveste designul.