Cum alegi cel mai performant aspirator de pe piață pentru locuința ta?

Aspiratoarele sunt instrumente care aspiră murdăria de pe pardoseli, mochete sau covoare, iar cele revoluționare ajută și la spălarea țesăturilor dure. Acestea reprezintă un prieten de nădejde pentru fiecare locuință din România, iar ca urmare a gradului de tehnologizare, tehnologiile regăsite la nivelul aspiratoarelor au cunoscut în ultimul timp schimbări foarte mari, iar numărul de modele este într-o continuă creștere.

În acest ghid, specialiștii noștri vor aduce în prim plan principalele tipuri de aspiratoare întâlnite pe piața din România – însoțite de exemple, dar și elementele de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un aspirator.

Cel mai bun model de aspiratorPrincipalele tipuri de aspiratoare

Aspiratorul vertical

Aspiratorul vertical este o alegere excelentă, deoarece îl puteți folosi stând în picioare, fără să adoptați o poziție incomodă în timpul folosirii acestuia, făcând astfel curățarea mult mai ușoară. Funcționează bine pentru curățarea suprafețelor mari și este ideal pentru curățarea mochetelor și a covoarelor.

Alte aspecte asupra cărora trebuie să vă informați atunci când vă decideți cu privire la aspiratorul vertical sunt: recipientul de acumulare atașat la baza, în vârful sau chiar la mijlocul bățului, prezența sau absența sacului și greutatea unității. Aspiratoarele verticale au o varietate de stiluri și dimensiuni, fiecare având o greutate diferită. Unele aspiratoare verticale includ accesorii pentru curățarea marginilor. Aceasta este o caracteristică utilă, în special atunci când curățați mocheta.

Aspiratorul vertical Studio Casa TRIA FORCE 3 IN 1 este una dintre cele mai populare achiziții în momentul actual. Acesta are trei funcții și anume: mâner ergonomic pliabil, aspirator de mână și aspirator vertical. Acest model are inclus filtrul HEPA împotriva alergenilor și microfiltrul.

Aspirator vertical Studio Casa TRIA FORCE 3 IN 1

Vezi preț și caracteristici

Aspirator cu cilindru

Aspiratoarele cu cilindru sunt portabile și ușor de utilizat. Acestea sunt potrivite pentru persoanele care curăță o varietate de suprafețe, dar sunt cele mai populare pentru cei care au puține covoare și le place să-și aspire podelele cu suprafețe dure. Acestea tind să fie mai ușoare decât alte modele de aspiratoare, plus că au un cap de aspirare extrem de manevrabil, care poate ajunge în locurile mai puțin accesibile.

Aspiratoarele cu cilindru au motorul și sacul într-o unitate separată, care este de obicei montată pe roți pentru a ajuta manevrarea acestuia cu ușurință. Cilindrul în sine este conectat la capul de aspirare printr-un furtun flexibil. Folosind un sistem rotativ de perii, acesta poate disloca particulele de murdărie de pe covor, astfel încât să poată fi ridicate cu ușurință; acest lucru este la îndemână atunci când alegeți aspiratorul potrivit pentru părul animalelor de companie.

Fără o perie rotativă încorporată, aspiratoarele cu cilindru utilizează aspirație dreaptă pentru curățare. Majoritatea aspiratoarelor cu cilindru au un sac care trebuie înlocuit. CVu toate acestea există modele fără sac, care elimină costurile suplimentare pentru cumpărarea sacilor de praf.

Acestea sunt mereu însoțite de nenumărate accesorii precum perii și dispozitive de aspirat în locuri strâmte.

Aspiratoarele cu cilindru sunt perfecte pentru a aspira praful de pe mobilier greu de atins; sunt de asemenea excelente pentru curățarea mașinilor și a draperiilor.

Aspiratorul cu sac Ariete Smart 2735/1 este un aspirator cu cilindru clasic, cu sac, ce deține o putere de 700 W si ajută la curățarea cu ușurință a covoarelor și pardoselilor. Este perfect pentru locuințele care au spațiu pentru depozitare și deține un indicator luminos pentru sacul plin.

Aspirator cu sac Ariete Smart 27351

Vezi preț și caracteristici

Aspiratorul cu cilindru fără sac deține sistem de filtrare HEPA împotriva alergenilor și este perfect pentru suprafețe multiple, fiind inclus în clasa A de curățare a suprafețelor dure.

Aspirator fara sac Ariete Redforce 27391

Vezi preț și caracteristici

Aspiratorul robot

Aspiratorul robot nu necesită implicarea umană și funcționează pe bază de baterii. Acesta caută și aspiră murdăria, resturile și praful de pe covoare și podelele cu o suprafață dură. Reprezintă o alegere excelentă pentru curățarea ușoară, zilnică și este extrem de popular în rândul proprietarilor de animale de companie, celor predispuși la alergii, gospodăriilor numeroase sau doar celor care doresc ca podelele lor să rămână curățate constant.

Un aspirator robot este autopropulsat și programabil, așa că nu trebuie să faceți nicio muncă suplimentară când vine vorba de aspirat. Aceste dispozitive ușoare folosesc senzori pentru a evita obstacolele și scările, fiind suficient de deștepte pentru a curăța cu ușurință dedesubtul mobilierului. Dacă sunteți o persoană care pur și simplu nu are suficient timp pentru a aspira în mod regulat, un aspirator robot vă poate ajuta să rezolvați această problemă.

Aspiratorul robot Briciola 2713 este dotat cu filtru Hepa, senzori anti-obstacol mecanici și senzori anti-cădere. Acesta poate să fie programat pentru începere ciclului de curățare într-un anumit moment al zilei în fiecare zi și pentru modurile diferite de direcții – sus jos stânga dreapta.

Aspirator Robot, Briciola 2713

Vezi preț și caracteristici

Aspiratoarele cu filtrare în apă

Aspiratoarele cu filtrare în apă folosesc apa ca filtru, făcând aerul pur și fără a pierde din putere de aspirație. Spre deosebire de aspiratoarele normale, murdăria aspirată intră în apă în loc să fie prinsă într-un filtru, fiind astfel soluția perfectă pentru persoanele care suferă de alergii sau pentru gospodăriile în care sunt copii mici.
Folosirea sistemului de filtrare a apei de către aspirator reduce necesitatea utilizatorilor de a înlocui permanent filtrele și de a menține aerul pur și curat. Trebuie doar să curățați cuva și să goliți apa după ce ați terminat de folosit aspiratorul.

Aceste aspiratoare cu filtrare prin apă apar adesea sub formă de aspiratoare robotizate, care servesc mai multe tipuri de podele, precum cele laminate, până la covoare și mochete. În plus, acestea deține numărate beneficii:

-Excelent pentru persoanele cu alergii – Dacă au filtrare prin apă, atunci sunt perfecte pentru locuințele în care există persoane cu alergie. Apa aspiră praful și alte alergii, eliminându-le astfel total.

-Excelent pentru lichide – Aceste mașini funcționează de asemenea bine pentru lichidele vărsate deoarece le aspiră ușor (lapte sau orice lichid).

-Nu mai există filtre înfundate – Eliminarea acestora nu numai că va ajuta aspiratorul să dureze mai mult, dar vă va salva și stresul de a curăța mereu filtrele.

-Excelent pentru părul animalelor de companie – Un aspirator cu filtrare a apei face o treabă excelentă cu părul animalelor de companie. Părul animalelor de companie va fi prins în apă. Deci, dacă aveți copii sau animale de companie, este util să cumpărați un aspirator cu filtrare prin apă.

-Purificați aerul – Un aspirator cu filtrare prin apă funcționează și ca purificator de aer.

Aspiratorul cu filtrare în apa Studio Casa Hydratech Turbo este dotat cu 3 sisteme patentate și brevetate: Sistemului Patentat “Vacuum Lock”- care blochează rezervorul atunci când aspiratorul este pornit pentru a reduce incidentele neplăcute, Sistem “Double Suction” – două intrări ale aerului care ajută la mărirea vitezei de circulație a acestuia, separând aerul și praful înainte de a atinge apa, Sistemul brevetat DWS (Dust Extermination by Water Separator) – spală aerul care intră în contact cu aparatul.

Aspirator cu filtrare in apa Studio Casa Hydratech Turbo

Vezi preț și caracteristici

Aspiratoare cu spălare

Aspiratoarele cu spălare curăță în profunzime covoarele pe tot parcursul anului, simplu și eficient. Cu ajutorul acestora veți economisi mai mulți bani pe termen lung deoarece nu trebuie să mai apelați la o firmă de curățat covoare și îl puteți folosi de câte ori doriți pentru covoare, scări și tapițerie – saltele, canapele, dar și pentru curățarea interiorului auto. De asemenea, vă puteți curăța propria locuință A -Z.

Dacă aveți la îndemână un aspirator cu spălare, acesta vă va încuraja să vă curățați covoarele mult mai des, iar acest lucru este important în menținerea unei locuințe curate și în prelungirea vieții covoarelor. Acestea reprezintă soluția ideală și pentru curățarea lichidelor de pe jos și pentru curățarea în profunzime a petelor care nu ies atât de simplu de pe țesătură.

Aspiratoarele cu spălare elimină acumularea de murdărie, îndepărtează mirosurile neplăcute și îmbunătățesc aspectul general al covoarelor.

Aspiratorul cu spălare Studio Casa Hydrarain Jet Force deține funcțiile de absorbție în apă, aspirare umedă, spălare și suflare. Acesta este dotat cu filtru Hepa și este soluția necesară pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei și a bacteriilor din locuință.

Aspiratorul cu spălare Studio Casa Hydrarain Jet Force este perfect pentru suprafețe multiple și vine dotat cu o mulțime de accesorii, precum perii, pentru o curățare în profunzime.

Aspirator Cu Spalare, Studio Casa Hydrarain Jet Force

Vezi preț și caracteristici

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu