Cum sa scoti bani de la bancomat fara card

bancomat

Multi se gandesc cum ar fi daca am putea scoate bani de la bancomat fara a avea cardul la indemana iar cei de la Citygroup incep sa puna in practica o astfel de solutie. Noul ATM la care Citigroup lucreaza se doreste a fi unul diametral opus fara de un ATM standard, eliberarea sumelor de bani urmand a se face fara ca voi sa fiti in postura de a introduce un card sau PIN-ul acestuia.

Si totusi, care este solutia intr-atat de sigura incat sa putem scoate de la bancomat o suma de bani fara a garanta cu un card? Aflata in stadiul de teste, solutia se bazeaza pe smarphone-ul pe care il aveti la indemana, camera acestuia fiind capabila sa scaneze retina ochiului vostru. De altfel, acest tip de amprenta este folosita de ATM pe post de cheie de autentificare, o solutie chiar mai sigura decat PIN-ul unui card normal.

Operatiunea este relativ simpla si va ajuta sa va autentificati in sistem doar cu ajutorul semnaturii oculare, in urmatoarele etape fiind posibila alegerea sumei de bani dar si retragerea propriu-zisa. Solutia este mult mai comoda si implica renuntarea la PIN-ul cardului, pe viitor urmand a se implementa si un sistem prin intermediul caruia cardul se va inlocui cu un sistem de trimitere a informatiilor pe telefonul mobil.

“Majoritatea dintre voi doresc sa foloseasca telefonul mobil pentru diverse operatiuni si noi asta incercam, sa va ajutam sa ii oferiti noi functionalitati” – afirmatia a fost facuta de seful departamentului ATM-uri a celor de la Citigroup, Wayne Malone.

Un studiu efectuat de Javelin Strategy & Research ne arata faptul ca tot mai multe persoane, posesori ai unor servicii bancare, doresc sa apeleze cu o mai mare usurinta conturile personale. Solutia vizata este cea de mobile banking, in ultimii doi an crescand numarul utilizatorilor unui astfel de serviciu de la 5 la 13%.

In aceste conditii, initiativa celor de la Citigroup este una normala si vizeaza oferirea unui serviciu mult mai permisiv dar si mai sigur. Totusi, noile tipuri de ATM de care discutam sunt inca in stadiul de test, un test care se efectueaza la o scara destul de redusa.

Pana la implementare si pana cand reticienta clientilor va fi indepartata, Citigroup va tot testa tehnologia. Se preconizeaza ca in maxim 2 ani, aproximativ 20% dintre bancomatele actuale vor avea implementata si tehnologia de autentificare pe baza amprentei oculare.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu