Curățenie înainte de Sărbători – ce nu trebuie să omiți pentru o casă lună?

Curățenia generală înainte de sărbătorile de iarnă este un obicei foarte important și mai ales necesar. Ajută la obținerea unui nivel mai înalt de confort în propria locuință și totodată te vei bucura mai mult de sărbătorile de iarnă atunci când știi că ai făcut curățenie lună.

Cu toate acestea, curățenia generală implică o mulțime de activități, iar astfel șansele de a omite anumite detalii sunt destul de mari. Pentru a evita asta, în rândurile următoare îți prezentăm aspectele pe care nu trebuie să le omiți atunci când îți propui să faci curățenie lună în locuință înainte de sărbători:

Curățarea electrocasnicelor este mereu bine-venită

Dat fiind faptul că urmează să gătești o mulțime de bucate pentru Crăciun, ar trebui să ai în calcul o curățare detaliată a electrocasnicelor din bucătărie. Începe cu aragazul, deoarece pe acesta îl vei folosi intens în perioada următoare. Poți avea în vedere curățarea lui atât înainte de sărbătorile de iarnă cât și după ce ai terminat de gătit toate bucatele pe care ți le-ai propus să le pui pe masa de sărbători.

Atât cuptorul cât și plita trebuie intens curățate folosind soluții speciale în acest sens.

Apoi, va trebui să te gândești și la curățarea frigiderului, deoarece acesta urmează să găzduiască o bună parte din preparatele pe care le gătești și sigur îți dorești ca acestea să aibă parte de cele mai bune condiții pentru o păstrare îndelungată. Astfel, o curățare a frigiderului se va dovedi a fi bine-venită.

Nu uita de geamuri!

Visezi ca de Crăciun să te poți bucura de un peisaj autentic de iarnă? Ei bine, ar trebui să îți cureți geamurile astfel încât să ai parte de o imagine cât mai clară a ninsorii de afară. Sigur, spălarea geamurilor nu este o activitate foarte plăcută, iar de aceea ai putea lua în calcul folosirea unui aparat pentru curățat geamuri cu abur.

În schimb, strălucirea geamurilor recent curățate îți va oferi o satisfacție pe măsura eforturilor depuse în timpul curățeniei generale.

Covoarele și mocheta necesită atenția ta

În general, textilele acumulează mult praf și murdărie, iar de aceea necesită o curățare regulată. Ei bine, curățenia generală înainte de Crăciun ar trebui să implice și curățarea acestora. În acest sens, îți poți lăsa țesăturile pe mâinile unei firme care oferă servicii de curatare pentru mochete, saltele, canapele sau covoare, așa că vei primi covoarele perfect curățate fără a depune vreun efort anume în acest sens.

Covoarele își vor recăpăta aspectul atrăgător, iar astfel decorul din locuință va deveni mult mai plăcut dar și mai curat totodată.

Curățarea obiectelor de mobilier

Murdăria dar și trecerea timpului își poate pune în mod foarte serios amprenta asupra aspectului obiectelor de mobilier. De aceea ar trebui ca măcar de câteva ori pe an să le cureți cât mai atent și mai bine cu putință.

Folosește soluții speciale pentru a curăța obiectele de mobilier și pentru a le readuce la viață aspectul atrăgător pe care îl aveau atunci când le-ai cumpărat.

Culorile vor deveni mai vii și mai plăcute, iar durata de viață a obiectelor de mobilier va crește, de asemenea, în mod considerabil.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante lucruri pe care nu ar trebui să le omiți în timpul curățeniei de dinainte de sărbătorile de iarnă.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu