De ce este absolut esențială curățenia în birouri

Criza în care ne aflăm astăzi din cauza noului tip de coronavirus ne demonstrează un lucru fundamental: curățenia este absolut esențială pentru bunăstarea sănătății. Fie că ne raportăm la propriile locuințe sau la spațiile de birouri în care ne desfășurăm activitatea, un mediu curat reprezintă în mod cert oameni sănătoși.

Atunci când ne raportăm la locuințele românilor, putem să tragem concluzia că majoritatea cetățenilor, în comparație cu alte state, sunt curați și gospodari, investind sume importante în echipamente profesionale de curățenie, precum aspiratoarele, dar și în echipamente de purificare a aerului din locuințe.

Cu toate acestea, există anumite spații neceistă mai multă atenție: birourile. Multe companii, în special cele care au un număr mare de angajați, nu respectă întocmai curățenia regulată, mai precis – într-un spațiu cu peste 50 de angajați, curățenia trebuie făcută în fiecare zi, iar în grupurile sanitare de cel puțin două ori pe zi pentru a le oferi angajaților un mediul curat și igienizat.

Urgent Curat, una dintre cele mai mari firme de curatenie din Bucuresti, ne explică de ce este esențială curățenia în birouri: „Indiferent că ne raportăm la un număr de 3 angajați, 10 angajați 20 – 50 – 100, curățenia este vitală pentru bunăstarea angajaților. Niciun angajator nu își dorește să vadă lună de lună concedii medicale, iar pentru a împiedica acest lucru trebuie realizată o igienizare amănunțită”.

Să ne gândim la un lucru: dacă o companie are 30 de angajați într-o singură încăpere și există un singur grup sanitar, în 8 ore acel grup sanitar va fi folosit de cel puțin 90 de ori. Foarte mult. Curățenia în aceste spații trebuie făcută de cel puțin 2 ori pe zi pentru a le oferi angajaților un mediu prielnic pentru sănătate.

Angajații își petrec cel mai mult timp activ în birou, interacționând unii cu alții, iar acest lucru înseamnă că bolile se pot transmite foarte ușor de la unul la altul. Dacă un singur angajat are gripă, pune mâna pe mouse, pe birou, pe căni , vine alt angajat și atinge acele obiecte, virusul este transmis și tot așa.

Astfel, o curățenie riguroasă, zilnică, poate împiedica transmiterea diverselor tipuri de boli care se iau prin contact indirect, iar riscul cel mai mare de infectare este în companii.

Curățarea birourilor trebuie făcută atât cu echipamente profesionale care să neutralizeze bacteriile și virușii de pe toate suprafețele, cât și cu produse speciale „Produsele chimice nu sunt tocmai alegerea ideală pentru siguranța oamenilor,  deoarece vaporii chimici sunt inhalați și transportați în plămâni – deci pot apărea probleme la nivel respirator. Noi recomandăm folosirea de produse bio, care sunt prietenoase cu mediul înconjurător și nu distrug în timp suprafețele pe care sunt folosite.

Recomandarea specialiștilor în curățenie de la Urgent Curat este să apelați mereu la o companie de curățenie profesionistă, care să lucreze cu echipamente speciale pentru a vă oferi siguranța calității muncii prestate – „O echipa de profesioniști presupune că acei oameni au fost instruiți despre ce produse să folosească, pe ce suprafețe, cum trebuie făcut[ curățarea și igienizarea în mod corespunzător, ce cantitate de soluție trebuie folosită în funcție de tipul de suprafață pentru a nu o deteriora.”

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu