E-shower – dusul eco care poate inlocui aparatele conventionale pe viitor

V-ati gandit vreodata ca exista un dus inteligent dar si ecologic? Ideea celor care au dezvoltat un astfel de sistem a venit ca urmare a numeroaselor moduri prin care oamenii au ajuns sa polueze mediul ireversibil. Daca o poluare masiva cu cianuri a unei ape este un fapt cat se poate de grav si cu urmari la fel de serioase, chiar si un dus se poate dovedi o activitate la fel de nociva.

Apa este un aliat al nostru, al tuturor, distrugerea in masa a acesteia avand efecte ireversibile pe termen scurt, mediu si lung. E-shower a fost inventat ca solutie de regenerare a apei, una ad-hoc dar extrem de benefica pentru ecosistem.

Fiecare irosire a apei poate fi considerata o adevarata crima, mai ales daca ne gandim la numeroasele regiuni de pe glob in care apa este disponibila in cantitati foarte scazute. Problema risipirii apei in urma unui banal dus pe care cu totii il facem zilnic poate fi rezolvata in linii mari cu ajutorul solutiei Hamwells, compania olandeza reusind sa definitiveze cel mai performant dus din lume.

Numele sau este E-shower si are capacitatea de a recicla apa pe care tocmai ati folosit-o in urma cu doar cateva secunde. Utilizand un sistem bazat pe aportul a mai multe filtre, intreaga apa folosita va ajunge intr-un vas din care se va filtra si va ajunge din nou in circuitul de distributie. Se preconizeaza faptul ca apa poate fi filtrata de pana la 7 ori inainte de a fi elimina definitiv din circuit, cea ce inseamna ca aceeasi cantitate de apa va poate ajuta sa faceti nu unul ci pana la 7 dusuri.

Sistemul E-shower este inovativ si are urmatoarea componenta la nivelul filtrarii apei:

  1. filtru solid de tip plasa;
  2. filtru UV care are scopul de a distruge in totalitate bacteriile;
  3. filtru cu rezervor de apa fierbinte care va adauga pana la 1 litru de apa proaspata in vederea calibrarii calitatii si a temperaturii apei din circuit.

Pe langa aceasta functie revolutionara care poate sa se dovedeasca un aliat important al planetei noastre impotriva poluarii si a consumului abuziv de apa, E-shower va mai detine si o boxa cu rezistenta la apa ce poate fi conectata la orice device mobil, prin bluetooth, pentru a va asigura partea de divertisment dar si o aplicatie ce calculeaza in timp real banii economisiti prin folosirea dusului.

Recicland apa, nu doar ca veti da o mana de ajutor la mentinerea ecosistemului planetei Pamant ci veti fi in situatia de a face economii importante, lucru care primeaza si pentru dezvoltatorii dusului E-shower.

Din punctul nostru de vedere, aceasta inovatie este una dintre cele mai reusite ale momentului, chiar daca pretul unui dus inteligent E-shower este unul destul de piperat: 2950 euro. Voi ce parere aveti? Ati investi intr-un astfel de sistem?

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu