Echipamente și accesorii potrivite pentru fitness

Despre fitness și aparatele de fitness

Înainte de a te implica în lumea fitnessului, e important să știi cu ce aparate vei avea de-a face și de ce accesorii vei avea nevoie pentru a putea obține rezultatele dorite fără foarte multă experiență în acest domeniu.

E suficient să intri o singură dată într-o sală de fitness pentru a-ți da seama cât de multe lucruri nu știi despre tot ceea ce ține de activitățile din această categorie. Acolo vei vedea zeci de mașinării și obiecte, însă e suficient să le iei în calcul doar pe cele electrice, automatizate, pentru a-ți putea realiza propriul spațiu de fitness în locuința ta.

Mai jos vă vom prezenta câteva informații despre cele mai importante aparate pentru fitness, precum și câteva detalii despre accesoriile sau gadgeturile din domeniu.
Rolul echipamentelor pentru fitness este acela de a-ți antrena și tonifia mușchii, de a te ajuta să slăbești, precum și acela de a aduce un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular al utilizatorului aparatului pentru fitness.

banda de alergat

Benzi de alergat

Benzile de alergat sunt cele mai populare echipamente utile pentru îmbunătățirea sistemului cardiovascular, asta din cauza faptului că sunt ușor de folosit și extrem de versatile. Pot fi utilizate atât pentru a simula o scurtă plimbare, cât și pentru a te antrena pentru un maraton, fără a ține cont de vremea de afară.

Cele mai bune benzi de alergat au și câteva funcții care să îți crească motivația, dar să intensifice și antrenamentul. Cea mai importantă dintre acestea este chiar funcția pentru înclinarea benzii propriu-zise.

O bandă de alergat mai scumpă e posibil să îți aducă foarte multe beneficii în plus față de un model low-cost. Prețul va avea impact asupra modului de funcționare, cât și a specificațiilor speciale ce vor face din acest aparat un dispozitiv mai interactiv.

AFLĂ MAI MULTE >

bicicleta eliptica

Biciclete eliptice

Avantajul bicicletelor eliptice este absența impactului tălpii piciorului cu solul, făcându-le să fie mult mai prietenoase cu corpul tău, în special când vine vorba de genunchi și articulații. Pe lângă asta, o bicicletă eliptică poate arde mai multe calorii într-un timp mai scurt.

Mișcările pe care utilizatorul le face în timpul folosirii unei biciclete eliptice afectează mai multe categorii de mușchi ale corpului, printre care se numără mușchii membrelor inferioare, ai membrelor superioare, mușchii spatelui și ai pieptului.

Bicicletele eliptice sunt foarte ușor de folosit, utile și vei rămâne suprins să vezi cât de ușor se pot depozita unele. Anumite biciclete au proprietatea de a fi pliabile, ajungând într-o formă în care pot încăpea ușor sub pat sau într-un dulap.

AFLĂ MAI MULTE >

bicicleta fitness

Biciclete fitness

Ciclismul aduce nenumărate beneficii sistemului cardiovascular și reprezintă unul dintre cele mai bune moduri prin care îți poți antrena mușchii fără a avea vreun efect negativ asupra corpului. Vei observa un progres rapid în ceea ce privește condiția fizică.

O bicicletă fitness e simplu de utilizat și nu ai nevoie de antrenament sau pregătire specială pentru a putea începe să folosești una. Fiind vorba de mai puțină mișcare, te poți uita la televizor sau chiar poți să citești în timp ce pedalezi.

Sunt modele care dispun de programe presetate sau personalizate de tine ce te pot stimula sau ajuta în rutina ta zilnică, contribuind la sporirea motivației tale. De asemenea, poți crește și intensitatea antrenamentului prin creșterea rezistenței vitezei de pedalat.

AFLĂ MAI MULTE >

stepper

Steppere

Exact, și frigiderele pot face acum parte din decorul bucătăriei tale. Sunt modele special concepute pentru a-și găsi locul între obiecte de mobilier exact așa cum o plită poate fi introdusă în blatul de bucătărie.

Cu ajutorul unui stepper pur și simplu simulezi pașii făcuți fără a ține cont de impactul piciorului cu suprafața pe care ai fi călcat în timpul alergării. Indiferent de condițiile de afară, un stepper e compact, îl poți depozita cu ușurință oriunde și ai parte de un aparat antrenant în orice moment.

Stepperul poate oferi mai multe moduri de a te antrena. Anumite modele dispun de un set de corzi cu ajutorul cărora îți poți antrena și brațele în timp ce îți miști picioarele. Astfel nu doar picioarele vor fi avantajate, cât și mușchii trunchiului și ai membrelor superioare.

AFLĂ MAI MULTE >

bratara fitness

Brățară fitness

Ca accesoriu, brățara fitness e responsabilă de ceea ce te interesează în mod special atunci când practici o activitate fizică: rezultatele. Rolul ei este acela de a monitoriza și de a te stimula să acorzi mai mult interes activității pe care o faci.

Având la îndemână aceste informații vei putea ști în ce stadiu te afli, cât de mult efort ai depus și cât mai este necesar pentru ca efectul mișcării să fie vizibil la nivelul organismului.

AFLĂ MAI MULTE >

pedometru

Pedometru

În ciuda faptului ca majoritatea brățărilor fitness includ și funcționalitățile unui pedometru, încă sunt multe persoane care ar opta pentru un astfel de dispozitiv, deoarece își doresc un accesoriu strict destinat contorizării numărului de pași.

Indiferent de cât de multă sau puțină mișcare facem, e important ca atunci când se întâmplă să alergăm să avem un motiv pentru care următoarea zi să ne dorim să ieșim din nou și să lucrăm mai mult decât am facut-o în ziua precedentă.

AFLĂ MAI MULTE >

smartwatch

Ceas smartwatch

Dacă vrei să ai parte de toate funcțiile accesoriilor menționate mai sus, însă îți dorești un dispozitiv pe care nu vrei să îl folosești doar pentru fitness, cât și în alte scopuri, cel mai bun smartwatch poate face mai multe decât ți-ai putea imagina.

Prin simpla schimbare a curelei anumitor smartwatchuri poți transforma un ceas sport într-unul casual sau chiar elegant. Un ceas smartwatch dispune de funcții precum pedometru, măsurarea ritmului cardiac, însă poate fi folosit și pentru preluarea apelurilor, a mesajelor, pentru folosirea aplicațiilor unor rețele sociale.

AFLĂ MAI MULTE >

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu