UTIL

Electrocasnice incorporabile de bucătărie

electrocasnice incorporabile

Incorporabilele bucătăriei moderne

Se poate ivi oricând nu doar momentul, ci și dorința de a-ți moderniza locuința, în special bucătăria, iar primul pas pentru a face acest lucru este acela de a achiziționa un set complet de electrocasnice. Dacă ai fost sau ești foarte puțin pasionat sau interesat de detaliile legate de aparatura electronică pentru bucătărie, e posibil să știi deja că incorporabilele reprezintă un prag important spre modernizare.
Mai jos ne-am propus să vă afișăm o listă cu cele mai importante electrocasnice incorporabile pe care trebuie neapărat să le aveți.

cuptor incorporabil

◙ Cuptor incorporabil

Cele mai noi modele de cuptoare incorporabile pot găti acum în mult mai multe moduri decât ți-ai fi imaginat. Prepararea cu aburi a mâncărurilor ar fi unul dintre ele, fiind o tehnologie ce își propune să păstreze gustul și aroma alimentelor.

Poți alege modele duble, cu două compartimente de gătit situate în cadrul aceluiași dispozitiv, dar care se controlează individual, având setări de temperatură diferite. E foarte ușor să gătești două feluri de mâncare fără a risca să amesteci mirosurile.

Există mai multe tipuri de cuptoare incorporabile.

După dimensiuni și structură:

 • simple – un singur compartiment ce dispune de două rafturi sau zone de gătit ce impart aceeași temperatură;
 • duble – cuptor cu două compartimente separate, dar care folosesc același panou de control, fiecare beneficiind de butoane proprii pentru setarea temperaturii sau a funcțiilor;
 • compacte – sunt mici, deseori dispun de un singur raft de gătit, fiind similare cu cele simple în ceea ce privește modul de funcționare;

După modul de funcționare:

 • standard – cuptoare obișnuite, cu una sau mai multe surse de căldură, fără elemente care ajută la circulația aerului cald;
 • cu ventilator – numite și cuptoare cu convecție, au un ventilator care favorizează mișcarea aerului cald; mâncarea se va găti mult mai rapid și mai eficient;

AFLĂ MAI MULTE >

plita incorporabila

◙ Plită incorporabilă

Îți permite să gătești o varietate de preparate cu mare precizie. Mai mult ca sigur sunteți obișnuiți cu modul de funcționare a unei plite, fiind asemănător cu cel al unui aragaz. Poți avea un număr diferit de arzătoare(zone de gătit) de dimensiuni variate.

Pentru modelele de plite incorporabile electrice există funcții speciale care să-ți afișeze temperatura suprafeței de gătit prin intermediul unor indicatori cu sistem de iluminare. De asemenea, ai posibilitatea de a controla și monitoriza plita direct de pe smartphone.

Și aici găsim mai multe tipuri de plite:

 • pe gaz – sunt asemănătoare aragazurilor obișnuite, având zone de gătit reprezentate de arzătoare cu flacără;
 • electrice vitroceramice – au o suprafață netedă, plată, prevăzută cu zone de gătit ce se încălzesc și pe care se pot pune vasele de gătit ce vor prelua căldura;
 • electrice cu inducție – folosesc electromagnetismul pentru a crea un câmp magnetic în jurul vasului de gătit; toată energia solicitată de plită va fi folosită pentru a încălzi vasul, motiv pentru care sunt considerate cele mai economice plite incorporabile;

AFLĂ MAI MULTE >

hota incorporabila

◙ Hotă incorporabilă

Hotele se asigură că aerul rămâne în permanență proaspăt și lipsit de mirosuri de mâncare sau de fum. Noile modele au ajuns să fie atât de moderne încât au capabilitatea de a porni automat atunci când arzătorul plitei sau al aragazului este funcțional.

Unele dintre ele au funcții avansate și sisteme eficiente de filtrare prin care pot să absoarbă foarte rapid grăsimea din vapori și mirosurile din aer. Sunt confecționate din materiale rezistente și extrem de ușor de curățat.

Noutățile nu se opresc aici. Hotele au devenit și ele Smart, însemnând că pot fi conectate la telefon și să le pornești sau oprești de pe telefon, fără a mai face asta manual. Sistemul de ventilație și iluminare va fi activat automat.

AFLĂ MAI MULTE >

frigider incorporabil

◙ Frigider incorporabil

Exact, și frigiderele pot face acum parte din decorul bucătăriei tale. Sunt modele special concepute pentru a-și găsi locul între obiecte de mobilier exact așa cum o plită poate fi introdusă în blatul de bucătărie.

Proprietatea de a fi incorporate nu este nici pe departe aspectul surprinzător ale acestor frigidere. Funcționalitățile speciale sunt cele care ne fac să ne dorim unul. Spre exemplu, frigiderele de la Beko aduc tehnologii speciale:

 • NeoFrost – rolul său este de a menține umiditatea și temperatura la o valoare constantă;
 • Active Fresh Blue Light – prelungește procesul de fotosinteză din frigider, păstrând alimentele în stare proaspătă pentru mai mult timp;
 • dispenser de apă și gheață – o funcție des întalnită, reprezentată de un sistem prin care poți să obții apă rece sau cuburi de gheață din frigider/congelator fără a deschide ușa;

Ar mai fi și modele cu caracteristici implementate special pentru realizarea unui frigider de familie precum Family Hub 2.0 de la Samsung(mai multe detalii despre el găsiți aici). Acestea ar fi doar câteva dintre funcțiile pe care le puteți întâlni la un frigider incorporabil.

AFLĂ MAI MULTE >

◙ Mașină de spălat vase incorporabilă

Mașinile de spălat vase sunt văzute ca electrocasnice ce pot salva viața(la figurat) multor posesori, eliminând complet tot efortul pe care l-ai fi depus în mod normal pentru a spăla manual toate vasele din bucătărie.

Mai mult de atât, ele folosesc, în mod normal, mai puțină apă și energie față de spălatul manual, deci nu doar că vei ajunge să economisești timp și energie, dar ai putea să reduci și costurile facturilor la apă și curent electric.

Sunt foarte multe modele disponibile, pe care le poți distinge prin dimensiunea sau funcțiile lor. Acordă mare atenție specificațiilor și caracteristicilor speciale. Ele te pot ajuta să reduci consumul energetic și să te asiguri că te alegi cu o mașină de spălat vase potrivită pentru gradul tău de utilizare.

AFLĂ MAI MULTE >

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

   Lasă un comentariu