Family Hub 2.0 – noul frigider Samsung ce poate fi controlat de pe smartphone

family hub 2.0

 

Samsung este una dintre primele firme care au abordat nisa frigiderelor inteligente. La inceputul anului trecut ne-a prezentat modelul Family Hub, iar anul acesta ne-a fost prezentat Family Hub 2.0, care e practic o varianta imbunatatita. Noul frigider atat cu functiile vechi dar si cu altele noi. Acesta isi propune sa usureze modul de folosire, sa il faca mai intuitiv, sa ii ajute pe consumatori sa castige timp si sa le ofere ocazia sa fie mai deschisi catre lumea intreaga, avand acces la diferite retete de pe intreaga planeta prin aplicatia Recipes, ce apartine celor de la Allrecipes.

 

Foarte multe dintre functiile frigiderului apartin unor terte parti care se ocupa cu un segment restrans de activitate, astfel incat au tot interesul sa isi dezvolte aplicatiile si functiile existente, iar consumatorii nu trebuie sa isi schimbe frigiderul pentru a avea un confort mai mare si nici Samsung nu trebuie sa faca anumite lucruri in acest sens. Cu toate acestea multe dintre aplicatii apartin firmei sud-coreene.

 

Frigiderul are integrata tehnologia de voce a celor de la Samsung, astfel incat putem controla vocal multe dintre aplicatii. Prin intermediul comenzilor vocale putem afla cum va fi vremea, cat este ceasul, putem adauga produse in lista de cumparaturi, putem modifica agenda sau chiar putem da comenzi online. Problema este ca se pot da comenzi intr-un numar restrans de limbi, cel putin in urmatorii ani. Chiar daca multi stim engleza nu avem pronuntia specifica astfel incat trebuie sa lucram la acest aspect daca vrem sa utilizam aceasta functie.

Perfect pentru familie

 

Family Hub 2.0 este un frigider dedicat familiilor. Avandu-l nu va mai trebui sa lipim etichete prin casa pentru a comunica cu cei din familie. Frigiderul are un ecran tactil de 21,5 inch care permite postarea de memo-uri. Il putem folosi si pe post de agenda pentru a nu uita ca ne-am stabilit sa facem un anumit lucru, la un moment dat. Partea si mai interesanta este ca nu trebuie sa fim acasa pentru a face acest lucru. Putem instala aplicatia Family Hub pe smartphone si prin intermediul telefonului putem face toate aceste lucruri si altele de la distanta.

 

De asemenea, aplicatia ne permite sa vedem in timp real ce avem in frigider fara a il deschide. In interiorul lui se afla camere care pot fi accesate de pe telefon sau de pe ecranul tactil. In felul acesta se economiseste energie electrica pentru motorul nu trebuie sa recupereze pierderea de temperatura ce are loc prin deschiderea repetata si de lunga durata a usilor.

 

Cei de la Samsung au lucrat si pe partea de divertisment ajungand la un acord cu mai multe firme precum Ring sau Spotify, astfel incat se poate asculta muzica, radio sau se pot citi stiri. Au fost incheiate parteneriate si cu firme de securitate a locuintei sau magazine precum Lidl.

 

Incercand sa tragem o concluzie, putem folosi Family Hub 2.0 pentru functia clasica de a ne pastra alimentele la o anumita temperatura, in scop de divertisment, permite comenzi vocale, putem avea acces la el de la distanta, putem da comenzi online prin intermediul lui, putem administra liste, il putem transforma pe post de agenda, nu mai trebuie sa lipim pe el memo-uri etc.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu