Faraday Future – masina care poate periclita pozitia pe piata a bolizilor inteligenti Tesla

faraday future

Din punctul de vedere al mai multor specialisti, Tesla este cel mai important producatori de masini electrice iar renumele sau este intarit si de faptul ca presa de specialitate promoveaza intens brandul pe canalele informatice sau sociale. Totusi, un interviu realizat de curand de catre cei de la The Verge ne indica faptul ca o companie misterioasa doreste sa isi faca simtita prezenta pe piata masinilor inteligente.

Faraday Future este numele sau, o companie care preia o parte din numele celebrului fizician Michael Faraday, cel care a descoperit fenomenul de inductie electromagnetica si a reusit sa aduca mai multe imbunatatiri domeniului prin lucrarile sale. Prin vocea vice-presedintelui sau, Nick Sampson, Faraday se poate dovedi o nuca tare pentru cei de la Tesla. In ultimul an au fost adusi sa lucreze pentru Faraday numai putin de 400 de persoane cu experienta, printre ei numarandu-se fosti angajati BMW si Tesla.

Conform spuselor lui Nick, compania Faraday se va axa pe tehnologia viitorului si se va focusa pe realizarea unor masini electrice inteligente. Acest aspect nu este tocmai o surpriza, mai multe companii dorind sa isi intareasca pozitia si imaginea din aceasta piata, cert este ca Faraday doreste sa puna in pericol pozitia celor de la Tesla, un producator cu state vechi in aceasta nisa care parea de neclintit.

O masina electrica trebuie sa fie autonoma iar Sampson porneste de la aceasta idee aducand in discutie mai multe detalii de interes. Pe langa autonomia ridicata, o masina electrica trebuie sa devina un liant intre sofer si necesitatile sale, conexiunea cu un device mobil oferind informatii utile despre modul de viata al proprietarului. Se pot obtine detalii pretioase precum drumurile efectuate in mod uzual, preferintele proprietarului sau chiar destinatiile de vacanta, noua masina Faraday descrisa de Sampson dorind sa preia pana si preferintele muzicale sau cele care tin de confortul termic din timpul sofatului.

In momentul de fata, BMW si Mercedes au recunoscut faptul ca lucreaza la masini dintre cele mai inteligente, bolizi care pot sa invete pana si cele mai insignifiante obiceiuri ale posesorului prin care intregul circuit sa devina unul integru si usor de stabilit in mod automat. Pe de alta parte, Faraday Future poate deveni un serviciu util de car sharing sau o parte a companiilor de taxi, functiile sale fiind realmente inovative.

Tinand cont de toate aspecte smart, designul nu a fost nici el uitat si va fi un plus pentru ceea ce se anunta una dintre cele mai interesante masini electrice ale viitorului. Vestea proasta este data de lansare preconizata de Sampson varianta Faraday Future urmand a fi oferita spre vanzare abia in preajma anului 2020.

Una peste alta, Faraday investeste intr-un proiect care poate deveni unul de real succes, informatiile publice facute de Simpson reprezentand un real semnal de alarma pentru Tesla si alti producatori de masini electrice.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu