UTIL

Fierăstrău circular de mână – prețuri și păreri

Un fierăstrău circular este una dintre cele mai comune unelte electrice folosite în ziua de azi. Având la îndemână lama potrivită, sunt capabile sa taie lemul, oțelul și plăcile ceramice fără nici cea mai mică problemă.

E foarte important să știi cum să alegi un fierăstrău circular de mână pentru a avea garantat parte de o mașinărie nu doar foarte performantă, cât și ieftină. Dacă vrei să tai cu precizie o bucată de lemn, un circular de mână e tot ceea ce îți trebuie.

O astfel de unealtă este pe cât de utilă, pe atât de periculoasă dacă nu se folosește corespunzător.  La fel ca în cazul unui fierăstrău pendular sau unul de tip sabie, și aici se pune problema puterii de funcționare. Amperajul unui model cu acumulator indică doar cantitatea de electricitate pe care motorul o solicită, nu și puterea pe care o trimite pânzei pentru a fi folosită.

De cele mai multe ori e foarte ușor să îți dai seama care fierăstrău circular de mână e cu adevărat bun prin simpla analiza a prețurilor. Prețul poate spune și dacă aparatul este unul profesional sau pentru uz casnic.

De foarte multe ori se întamplă să avem parte de o performanță direct proporțională cu prețul circularului de mână.

FIERĂSTRĂU CIRCULAR DE MÂNĂ – TOP 3 MODELE

1. Fierastrau circular de banc Bosch PTS 10 Uni, 1400 W


2. Fierastrau circular de mana Einhell TC-CS 1400, 1400 W


3. Fierastrau circular Bosch PKS 55, 1200 W

Cele mai bune fierăstraie circulare de mână

După cum spuneam, un astfel de fierăstrău are capabilitatea de a face tăieturi drepte pe o suprafață de tăiere specială. Poți face ca mașinăria să funcționeze și oblic.

Trăsăturile standard ale fierăstraielor circulare de mână.

fierastrau circular de mana electroclub.roComponentele unui circular de mână sunt:

  • înveliș de protecție a lamei: acoperă pânza atunci când aparatul nu este folosit și se scoate pentru a expune lama în timpul utilizării;
  • suprafață de susținere: o placă metalică ce are rolul de a ține mașinăria sub control și de a reduce frecvența vibrațiilor;
  • sistem de control: un mecanism prin care poți stabili cât de subțire sau de groasă sa fie tăietura;
  • sistem de înclinare: permite ajustarea unghiului de înclinare a lamei; de cele mai multe ori e vorba de un unghi de cel mult 45 de grade;

Dimensiunile unui fierăstrău circular de mână sunt reprezentate de diametrul lamelor de tăiere. Cele mai comune dimensiuni ale circularelor de mână sunt cuprinse în intervalul 150 – 200mm (15 – 20 cm). Alege fierăstrăul circular în funcție de necesitățile tale.

Fierăstrău circular de mână cu motor lateral – sunt cele mai comune și mai des întâlnite fierăstraie circulare. Motorul este poziționat adesea în partea laterală a lamei de tăiere, la același nivel. Un ax principal iese direct din motor și de el se atașează lama.

Acesta este pus în mișcare de motor, învartindu-șe și făcând posibilă și mișcarea circulară a lamei sau pânzei de tăiere.

Fierăstrău circular profesional – are motorul în partea dreapta a lamei, fiind ceva mai alungit și mai voluminos. E mai puternic și permite utilizarea fierăstrăului circular pentru perioade îndelungate, motiv pentru care este și numit profesional.

În ciuda faptului că utilizează mai multa energie și putere pentru a funcționa, un astfel de fierăstrău produce mai puțin zgomot.

 Modul de alimentare al fierăstrăului circular de mână.

Tipul de alimentare depinde foarte mult de cum și unde vei ajunge să îl folosești. Sunt două moduri în care poți folosi energia electrică pentru un circular de mână:

  • fierăstrău circular cu cablu de alimentare: aceste modele primesc energia printr-un cablu, fiind conectate în permanență la o sursă de curent, cel puțin cât timp se dorește ca acestea să funcționeze; sunt mult mai potrivite pentru tăierea unor materiale dure, precum oțelul, betonul sau lemnul; un circular de mînă are nevoie de un cablu de alimentare adecvat; poți găsi mai multe informații în manualul de instrucțiuni al actualului sau viitorului dispozitiv ales;
  • fierăstrău circular cu acumulator: sau cu baterii, sunt foarte simplu de folosit, ușor de transportat în spațiile în care cablul de alimentare nu face decât să te încurce sau sa nu ajungă; nu depinde de o sursă de curent; trebuie doar să te asiguri că bateria are suficientă energie atunci cand vrei să-l folosești; sunt dezavantajate de faptul ca nu au la fel de multă putere precum cele conectate direct la sursă;

Funcționalități ale fierăstrăului circular.

fierastrau circular de mana electroclubAtunci când te-ai hotărât asupra tipului de circular de mână și știi ce mod de alimentare ar trebui să aibă, rămâne doar să analizezi funcționalitățile speciale ale fiecărui model sau producător în parte.

Puterea – un număr mai mare de amperi, volți sau watti presupune o putere superioara a mașinăriei, ceea ce o va face să fie mai eficientă și să elimini parțial riscul ca aceasta să devină un potențial pericol.

Lama de tăiere – cu cât diametrul lamei de tăiere este mai mare, cu atât mai adâncă este tăietura. După cum spuneam, pânza poate atinge și 20 de centimetri în diametru și se poate înclina până la un unghi maxim de 45 de grade.

Pânza poate fi una din oțel(destinată vitezelor mari de tăiere), cu carbid(înveliș realizat din carbid și situat pe dinții de tăiere ai fierăstrăului circular) sau lame speciale pentru tăierea betonului sau a plăcilor de ceramică.

Sistem electric de frânare – inversează fluxul de electricitate din interiorul motorului atunci când butonul este apăsat. Acest lucru face ca mișcarea lamei unui fierăstrău circular de mână să fie oprită instant.

Mecanism de blocare a lamei – pânza de tăiere este ținută de un singur element foarte sigur și stabil, ceea ce face ca schimbarea lamei să fie foarte ușor de realizat.

Capacitatea de înclinare – reprezintă unghiul maxim la care se poate înclina pânza de tăiere a unui circular de mână. După cum am dat de înțeles și până acum, acel unghi ar fi de 45 de grade.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu