PREȚ MIC

Fierăstrău pendular ieftin Bosch – cele mai bune fierăstraie pendulare

Dacă ai de gând să achiziționezi un fierăstrău circular, avem câteva informații care îți vor fi de folos atunci când vei fi față în față cu câteva produse și îți vei da seama că ai suficiente cunoștințe și poți alege ușor un fierăstrău pendular de la Bosch.

La început, un astfel de fierăstrău era reprezentat de o lamă metalică subțire atașată de un mâner. Acea lamă subțire permitea utilizatorului să manevreze dispozitivul mult mai des și mai variat față de permeabilitatea unei unelte mai mari ce putea tăia doar în linie dreapta.

E posibil ca mulți dintre voi să fi auzit de un puzzle jigsaw. De fapt, aceasta este și denumirea naturală a sa și bănuiesc că vă dați seama de unde provine. Inițial, bucățile de puzzle au primit acest nume deoarece unirea dintre ele era posibilă doar prin intermediul acelor muchii cu forma circulară.

Mai bine spus, piesele originale din primul puzzle au fost tăiate folosindu-se un fierăstrau pendular Bosch. Cele mai multe dintre uneltele de acest tip din ziua de azi sunt alimentate electric și puse în mișcare de un motor foarte puternic.

Cel mai bun fierăstrău pendular Bosch

Un fierăstrău pendular Bosch este o unealtă puternică ce poate realiza tăieturi atât drepte, cât și circulare, în zig-zag și o mulțime de alte forme pe care ți le dorești pentru un material plat ce urmează să fie personalizat prin tăiere.

Se pot folosi pentru secționarea multor obiecte și poate acționa asupra unui număr mare de materiale precum lemnul, metalul, plasticul, plăcile ceramice sau altele. Un fierăstrău pendular ieftin poate ține locul multor altor unelte, având un rol similar precum cel deținut de multicooker într-o bucătărie.

Puterea motorului.

Există două tipuri de fierăstraie pendulare Bosch: cu cablu de alimentare și fierăstrău pendular cu acumulator. Fiecare dintre ele au motoare de puteri diferite, fiind reprezentate de numărul de amperi și de volți(amperii pentru modelele cu cablu, volții pentru cele fără cablu).

Cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai ușor vei reuși să tai un material mai dur folosind un fierăstrău pendular ieftin.

Actualmente, puterea este reprezentată și de numărul de watti pe care mașinăria îi solicită. Majoritatea fierăstraielor pendulare au o putere cuprinsă între 400 – 1000 de Watti.

Deși puterea motorului este foarte importantă, e ușor să alegi în funcție de această caracteristică, mai ales că nicio mașinărie din această gamă de produse nu are un consum foarte mare de energie electrică.

Treptele de viteză. Ce viteză poate atinge un fierăstrău pendular ieftin?

Spre deosebire de multe alte mașinării, viteza unui fierăstrau pendular este exprimată în numărul de mișcări pe minut(SPM – strokes per minute), deși chiar și magazinele care comercializează confundă această diferență și caracterizează viteza prin numărul de rotații pe minut.

Foarte multe dispozitive de pe piață au o viteză maximă de 3000 SPM, fiind mai mult decât suficient pentru orice proiect în care ești angrenat. Ce e mai important este prezența treptelor de viteză. Un fierăstrău pendular profesional de la Bosch îți va pune la dispoziție până la 7 trepte de viteză.

Prezența lor este foarte importantă, extrem de utilă pentru a transforma mașinăria într-un dispozitiv flexibil ca întrebuințare, însă deseori vei observa că anumite trepte nu îți vor fi de mare folos.

În ce scop voi folosi un fierăstră pendular Bosch?

Foarte des aceste fierăstraie sunt cumpărate de simpli gospodari care urmăresc să aibă în propria magazie de unelte o mașinărie pe care știu că se pot baza atunci când au nevoie de un altfel de mod de tăiere. Altfel spus, un fierăstrău pendular Bosch este perfect pentru orice casă.

Dacă nu doar că mergi pe principiul Do It Yourself, ci îți place să contribui și să ajuți sau să transformi calitățile tale în activități productive, care să-ți aducă bani, nu rămâne decât să îți iei un fierăstru pendular profesional de la Bosch ce nu va fi foarte ieftin, un preț de cel puțin 300 de lei, însă ai garantat o unealtă profesională.

Tăieri înclinate: pot face asta cu un fierăstrău pendular de la Bosch?

Deși de multe ori lama mașinăriei este setată în așa fel încât să vină perpendicular pe suprafața tăiată, multe fierăstraie permit înclinarea lamei până la un unghi de cel mult 45 de grade în ambele direcții.

Există o cheie specială pentru a face astfel de modificări, deseori fiind oferită chiar de producători, însă unghiul poate fi înclinat și cu alte tipuri de chei. În principiu, lama poate fi blocată fie la 45 de grade, fie la 90 de grade.

Cum funcționează fierăstrăul pe materiale diferite?

Cu cât ai mai multe trepte de viteză, cu atât îl vei putea folosi mai ușor pe materiale diferite fără a-ți face probleme. Totuși, dacă ți-ai luat un fierăstrau pendular ieftin care nu are suficiente trepte de viteză sau un număr mic de mișcări pe minut, mașinăria ar putea fi prea rapidă pentru anumite materiale sau prea lentă pentru altele.

E foarte important să știi la ce ai de gând să folosești un fierăstrău pendular Bosch, însă e imprevizibil să ai la îndemână o astfel de informație. Din această cauză trebuie să găsești acel produs adecvat unui număr cât mai mare de sarcini.

Este fierăstrăul pendular Bosch la fel de calitativ pentru tăieturile drepte și curbate?

fierastrau pendular bosch electroclub.roMulte fierăstraie pendualre se descurcă excelent cu tăieturile în linie dreaptă, timp în care tot mai multe modele merg mai greu când vine vorba de tăieturi curbate. Performanța lor depinde foarte mult de numărul de mișcări pe minut și de puterea motorului.

Totuși, o linie dreaptă are nevoie de un fierăstrău pendular ieftin cu cât mai multe mișcări, pe când o linie curbă nu trebuie să fie așa de agilă, ci mai degrabă viguroasă. Egalitatea performanței depinde în mare măsură de această caracteristică.

Cât de ușor se schimbă lamele.

În timp te vei obișnui cu schimbarea lor, însă de ce să nu alegi, dacă ai oportunitatea, un fierăstrău pendular marca Bosch la care înlocuirea să fie floare la ureche? Unele modele au incorporat un sistem de scoatere rapidă a lamei.

Mai precis, lama este protejată și blocată de un element ce poate fi îndepărtat prin apăsarea pe o anumită zonă atent și inteligent poziționată de producători, întrucât șansele ca aceasta să fie apăsată accidental să fie minime. Acel element este adesea reprezentat de un mic mâner aflat deseori la baza lamei.

Îndepărtarea prafului și a altor resturi produse.

Când tai o bucată de lemn, spre exemplu, resturile(rumegușul) nu poate dispărea pur și simplu, însă nici nu e indicat să se colecteze în apropierea lamei sau să sară necontrolat, mai ales că de cele mai multe ori ar ajunge în fața lamei și îți va fi foarte greu să monitorizezi tăierea.

Anumite modele rezolvă această problema prin utilizarea unui element suplimentar pentru aruncarea sau colectarea prafului și a depunerilor respective. Cele care le împrăștie folosesc un sistem ce pulsează aer, pe când cele cu proprietate de colectare pur și simplu absorb.

Cele cu absorție sunt considerate mai practice și mai utile deoarece elimină riscul ca rumegușul sau alte obiecte să sară, în urma acelui val de aer, în ochii utilizatorului și să cauzeze un accident de lucru.

Bosch JS10 Cordless 12V Jigsaw
05:11
Bosch GST 140 jigsaw
08:13
Overview of the Bosch Professional Jigsaw Range
07:49

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

2 Comentarii
 1. Răspunde
  Valeriu Constantin 10 aprilie 2017 la ora 13:44

  Au trecut 2 luni de cand mi am luat o bormasina de aici tot bosch. super incantat de ea
  am revenit acum intamplator pentru ca ma apuc de construit o casa si am nevoie de niste unelte noi
  un fierastrau pendular mai ieftin voiam. iata ca am ajuns tot la bosch si se intampla sa vad ca nu de mult au aparut informatiile astea la voi pe sit aici

  Am nimerit tocmai la fix sa intru. Mi-as lua un fierastrau pendular cu baterii, sa inteleg ca e bun. Nu stiu cum o sa fie cu energia electrica la inceput cand lucrez la casa si de aceea vreau cu baterii.
  Am de gand sa fac mai multe lucruri personalizate prin casa. De bine de rau am prins niste indemanare si am invatat cum sa mesteresc putin obiectele din lemn incat sa arate bine si sa nu mai dau banii pe ele deja cumparate. Nu stiu ce minunatie o sa-mi iasa, dar mai bine vad ceva facut de mine si am satisfactie de 5 ori mai mare.

  Presupun ca nu pot sa aduc un aspect prea placut cu orice fel de fierastrau, mai ales daca vreau ceva rotunjit, cu forme mai prietenoase, nu o masa patrata sau dreptunghiulara. Presupun ca unealta cea mai potrivita este insusi acest fierastrau pendular Bosch.

  Fiind singurul fierastrau pendular cu acumulator mentionat, acel Bosch PST 10.8 ar fi singura mea solutie momentan. N ar mai avea rost sa intreb daca e bun din moment ce l ati pus acolo.
  Voiam sa stiti ca va citesc des dar doar ce ma intereseaza. Nu m am bagat la electronice sau ingrijire. Imi place sa studiez articolele de la casa si gradina. Sper sa adaugati mai multe. Inca mai aveti destule de scris. Imi place ce faceti 😀 !!

  • Răspunde
   ElectroClub 10 aprilie 2017 la ora 17:16

   Iți mulțumim pentru apreciere, Valeriu!

   Acel fierăstrău pendular cu acumulator nu este singurul, însă poate fi considerat cel mai bun fierăstrău pendular cu baterii de la Bosch pe care am reușit să-l găsim pe piață.
   Cu siguranță îți va fi de folos pe parcursul procesului de construire a respectivei locuințe.

   Așteptăm cu nerăbdare feedbackul tău atunci când l-ai testat suficient de mult încât să ne poți spune de ce este în stare. Ar fi un ajutor reciproc!

   Să ai o zi bună!

  Lasă un comentariu