UTIL

Fierăstrău sabie pentru casă – păreri, recomandări și prețuri

Fierăstraiele sunt deseori achiziționate doar pentru simplul fapt că sunt ușor de utilizat și mult mai practice decât o unealtă manuală. Când vine vorba de precizie, unele pun mai mult accent pe această caracterstică, pe când altele fac abstracție de astfel de detalii și tind să aibă o structură cât mai simplă.

Un fierăstrău sabie este numai bun pentru cei ce vor să termine treaba cât mai repede și nu sunt interesați de latura estetică, utilizând fierăstrăul electric pentru dezmembrarea sau detașarea unor anumite elemente ale unei structuri.

Ne-ar putea fi foarte ușor să îl comparăm cu un fierăstrău pendular din pricina faptului că are un mod te tăiere similar, însă această mică unealtă este mult mai fiabilă și poate fi folosita asupra materialelor dure precum metalul sau lemnul masiv fără nici cea mai mică problemă.

Cu toții ne dorim să cumpărăm un fierăstrău sabie ieftin care să fie și bun dacă se poate. Acest lucru este posibil doar atunci când știm ce caracteristici să analizăm și găsim fierăstraie sabie cu prețuri mici și detalii tehnice care să corespundă acelor aspecte vizate.

Informațiile de mai jos vă vor ajuta să înțelegeți care este principiul de funcționare al unui fierăstru de tip sabie și ce importanță are fiecare trăsătura a sa.

Caracteristicile celor mai bune fierăstraie sabie

Alimentarea – cum este alimentat un fierăstrău tip sabie?

La fel ca cele pendulare, energia electrică este responsabilă pentru funcționarea elementelor unui fierăstrău sabie. Electricitatea, însă, poate fi utilizată în două moduri:

  • cablu de alimentare – unealta poate prelua energia direct de la o sursă de curent prin intermediul unui cablu de alimentare; aceste modele pot fi deseori avantajate printr-o putere mai mare de funcționare sau o greutate redusă datorată absenței acumulatorului;
  • baterie(acumulator) – energia electrică este reținută de o baterie aflată în interiorul fierăstraului sabie; principalul avantaj al acestui tip de fierăstrău este gradul de portabilitate; îl poți lua cu tine oriunde fără a depinde de lungimea cablului de alimentare sau de prezența/absența unei surse de curent; totuși greutatea bateriei se adaugă la cea standard a fierăstrăului;

Puterea – cât de puternic este un fierăstrău sabie?

fierastrau sabie electroclub.roAm făcut deja o comparație mică între el și fierăstrăul pendular. Pentru o precizie mai bună cel mai bine ar fi să vă orientați după numărul de watti pe care îi indică producătorul, respectiv amperajul și volajul bateriei unui fierăstrău cu acumulator.

Cu cât aceste valori sunt mai mari, cu atât puterea este mai ridicată și materialele pot fi tăiate mai rapid. De asemenea, un alt avantaj al puterii ridicate este însăși durabilitatea motorului în timp. Cu cât acesta va tăia mai ușor, cu atât mai greu se va uza în timp.

Puterea este și direct proporțională cu consumul fierăstrăului sabie. Wattul reprezintă unitatea de măsură pentru putere, cât și cantitatea de energie transferată. Mai mulți watti înseamnă mai multă putere datorată unei cantități mai mari de energie.

Spre exemplu, un fierăstrău sabie de 1000 W va consuma 1 kw în o ora(sau 60 de minute de funcționare continua la putere maximă). În condițiile în care 1 kw costă aproximativ 0.54 lei, folosirea fierăstrăului sabie timp de o oră va adaugă acest cost la factura de electricitate.

Tipul – de câte feluri poate fi un fierăstrău sabie?

Se pot clasifica după forma accesoriului de tăiere, însă structura de bază rămâne aceeași. Din această cauză am ales să fac o clasificare bazându-mă pe modul în care cumpărătorii folosesc această mică unealtă.

  • fierăstrău sabie pentru casă: tipul de mașinărie care trebuie să fie prezent în fiecare locuință; nu se știe când vei avea nevoie să tai o bucată de material mai dur și cât de mult te poate costa să apelezi chiar și la o persoană cunoscută sau un specialist în domeniu; modelele pentru casă, sau hobby, au o putere de funcționare ceva mai mică, deoarece se consideră că nu se vor utiliza foarte des și intens;
  • fierăstrău sabie semi-profesional: folosite în același scop precum cele pentru casă, au avantajul unui motor mai puternic; sunt numite semi-profesionale deoarece sunt mai durabile și rezistă chiar și în condițiile de utilizare zilnică; prețul unei astfel de unelte este avantajos pentru cumpărător;
  • fierăstrău sabie profesional: numim profesionale acele dispozitive care sunt utilizate zilnic la capacitate maximă nu doar pentru casă, cât și în scopul de a recupera investiția făcută; poți întalni aceste fierăstraie în dotarea personalului unei firme de construcții; sunt de departe cele mai calitative dispozitive din această gamă de produse din cauza puterii mari de funcționare(peste 1000W) și a capabilității lor de a face față situațiilor solicitante;

Viteza – cât de repede se poate mișca un pânza?

Se caracterizează prin numărul de mișcări pe minut. Distribuitorii de produse folosesc termenul de RPM(rotații pe minut). Această variabilă ia deseori valori de ordinul a câteva mii de mișcări pe care lama le suferă într-un minut de funcționare la capacitate maximă.

Funcționalități speciale – prin ce se remarcă un astfel de fierăstrău?

fierastrau sabie electroclub.roUn fierăstrău sabie ieftin și puternic pare a fi tot ceea ce vrem să auzim la început. Diferența calitativă poate fi adusă însă și de alte funcționalități ale fierăstrăului. E important să știi că poți schimba rapid pânzele de tăiere, că ai control deplin asupra vitezei de mișcare sau că mânerul este realizat dintr-un material care nu favorizează alunecarea mâinii.

Fiecare fierăstrău sabie are un buton care blochează pornirea sa, fiind o funcție de siguranță. De asemenea, e nevoie și de un buton pentru frânarea rapidă a lamei, întrucât e posibil să pierzi controlul procesului de tăiere.

Există accesorii sau elemente componente fierăstrăului care au capabilitatea de a micșora frecvența vibrațiilor, oferind un control mult mai bun asupra tăierii oricărui material.

Producători – branduri cunscute.

Calitatea mașinăriei este dată și de compania care furnizează produsele.  Unii producători sunt noi, pe când alții și-au format un nume mult prea sugestiv pentru a risca să piardă din cumpărători prin comercializarea unor produse de proastă calitate.

Printre cele mai cunoscute branduri de unde poți lua un fierăstrău sabie se numără și Bosch, Makita, Einhell, Stern, Raptor sau Kawasaki.

Festool Sword Saw Demo - ITS TV
03:58
How to cut a common rafter - ITS TV
05:06
Mitre cutting with the UniverS sword saw from Protool
00:51

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu