
Electronice pentru sufrageria ta
Livingul, sau sufrageria, este acel loc din casă cunoscut drept spațiu de relaxare. Analizând piața și evoluția tehnologiei, vom afla foarte ușor că există foarte multe electronice sau gadgeturi care să transforme încăperea într-un loc mult mai interactiv și mai confortabil.
Indiferent de circumstanțe, că vrei să chemi câțiva prieteni la tine pentru a vedea un meci de fotbal, să îți pui puțină muzică și să te relaxezi sau să urmărești un film alături de familie, tehnologia te ajută să reduci efortul depus pentru a pune la punct situația perfectă.

■ Televizor
E clar că nu poate să lipsească din niciun living. Dacă vrei să te relaxezi fără a te plictisi, televizorul reprezintă cea mai bună soluție. Acest electronic încă este piesa de bază din cadrul unui sistem home cinema, motiv pentru care trebuie să fii sigur că îl alegi pe cel potrivit.
Din fericire, dacă nu ești încântat de cel pe care îl ai acum, ai posibilitatea de a găsi un televizor calitativ la un preț destul de mic. Avem aici un articol în care îți prezentăm câteva modele de televizoare 4K destul de ieftine.
Nu trebuie să aibă cea mai bună rezoluție sau un ecran de peste 100cm pentru a fi considerat cel mai bun televizor. E suficient să îți cunoști locuința, să știi în ce camera ai de gând să îl poziționezi, cum este amenajată și ce specificații îți dorești de la televizorul pe care intenționezi să îl cumperi.

■ Laptop
Dacă preferi laptopul în schimbul televizorului și ai de gând să navighezi pe internet, să stai pe diferite rețele sociale sau să te joci, un astfel de electronic e mai mult decât potrivit pentru nevoile tale.
Orice laptop este mic, portabil, ușor de utilizat și foarte versatil când vine vorba de activitățile pe care le poți face. Fie că vrei să te relaxezi, să lucrezi la diferite proiecte personale, să citești știri sau să te joci, alegerea laptopului potrivit îți va aduce toate aceste beneficii, plus multe altele.
Poți la fel de bine să conectezi laptopul la ecranul televizorului și să te folosești de rezoluția și dimensiunea sa pentru a afișa imaginea la o calitate mult mai bună, fără a te limita la micul ecran al acestui dispozitiv portabil.

■ Tastatură
Să navighezi pe un Smart TV folosindu-te de telecomandă nu este cea mai bună soluție pe care o poți găsi. Oricine a folosit cel puțin o dată telecomanda pentru a căuta ceva pe un motor de căutare al televizorului știe cât de dificil e să faci trecerea de la o literă la alta.
Poți oricând să alegi o tastatură wireless făcută special pentru a fi conectată la televizor și pentru a favoriza navigarea pe internet. Tastaturile de acest fel nu doar că au taste, dar și un touchpad similar celui întalnit la laptopuri.
Tastaturile de acest fel se pot conecta atât la televizor, cât și la alte device-uri din living, folosindu-te de tehnologia Wireless.

■ Consolă gaming
Dacă nu ai un Smart TV, dar vrei să transformi televizorul într-unul inteligent și să urmărești videoclipuri, filme și seriale prin streaming fără a fi nevoit să plătești pentru această funcție, poți îmbina pasiunea pentru gaming cu funcționalitățile consolelor de jocuri.
Fie că e vorba de o consolă PlayStation de la Sony, Xbox de la Microsoft sau orice alt producător, multe dintre ele, în special ultimele modele lansate, suportă o multitudine de aplicații de streaming și nu numai.
Dacă te pasionează eclusiv gamingul, îți recomandăm să alegi o consolă care este mai populară nu neapărat la nivel global(deși asta am recomanda), ci și în rândul prietenilor tăi. Fiind totuși într-o perioadă în care tehnologia a evoluat destul de mult, acum e posibil să joci jocurile tale preferate cu alți oameni prin intermediul internetului.

■ Sistem audio
Sonorizarea este cea care dă viață unui living. Fără un sistem audio bun, încăperea aproape că va fi lipsită de viață. Boxele audio îți pot reda muzica preferată la o calitate excelentă, poți percepe altfel filmele sau serialele preferate atâta timp cât nu vei scăpa niciun detaliu auditiv.
Mai nou, poți avea chiar un set de boxe inteligente, pe care le poți controla direct de pe telefon prin intermediul conexiunii Bluetooth sau chiar prin comenzi vocale. Ai posibilitatea de a lăsa notițe, seta alarme, poți afla vremea doar solicitându-i vocal sistemului audio.
O astfel de boxă inteligentă poate fi destul de scumpă, însă ai garanția că va acoperi multe dintre funcționalitățile de care ai nevoie și îți va fi extrem de utilă.

■ Bec inteligent(Smart Light Bulb)
Cum ar fi să pornești sau să oprești becul direct de pe telefon. Pot fi destul de scumpe, dar vei descoperi în timp că sunt foarte practice, economice și interactive. Poți salva destul de multă energie electrică și timp.
Un astfel de bec inteligent dispune de o aplicație personală prin intermediul căreia poți selecta culoarea, intensitatea luminoasă, îl poți programa, porni sau opri. Ai posibilitatea de a controla fiecare bec individual, pe care le poți pune în categorii în funcție de camera în care se află.
Spre exemplu, poți crea un “fișier” special destinat becurilor din living, în care să pui cele două becuri din cameră. Printr-o apăsare poți stinge toate becurile din încăpere, fiecare dispozitiv în parte sau pe toate din locuință. La fel funcționează și principiul de aprindere.