GEST – Tastatura viitorului

tastatura virtuala - gestNu stiu cum v-ati imaginat voi tastaturile din viitor insa Gest pare a fi genul de dispozitiv care va schimba foarte mult perceptia umana. Este un device minunat despre care s-a discutat mult si se va mai dezbate tot la fel de mult, asta pentru ca inoveaza un domeniu care parea ca se limiteaza mai mult pe zi ce trece.

Evolutia celorlaltor componente ale unui PC in comparatie cu cea a tastaturilor este una mai mult decat evidenta. In tot acest timp in care procesoarele, memoriile RAM, placile video sau chiar mousii au reusit sa capete noi dimensiuni si caracteristici, tastaturile au cam batut pasul pe loc. Totul pana la lansarea acestui dispozitiv minune, Gest facilitand mai mult ca oricand redactarea documentelor, totul fara a mai utiliza o tastatura obisnuita.

DigitalTrends ne-a prezentat in urma cu putin timp dispozitivul Gest iar reactiile au fost dintre cele mai pozitive. Discutam despre un device 3D care se foloseste de gesturile individului, mai exact de miscarile degetelor. Il purtati in zona opusa palmei voastre, folositi degetele pentru a efectua diverse operatiuni, in timp ce comenzile vor fi transmise cu aceeasi viteza de care va bucurati atunci cand folositi o tastatura normala.

Gest are forma unei benzi pe care o lipiti in jurul mainii, alaturi de aceasta unitate centrala fiind utilizate alte patru benzi mai mici care se ataseaza in jurul a patru degete(exceptie face degetul mare). Conectate prin fire la unitatea prinsa de palma, aceste mici benzi din jurul degetelor dispun de cate 15 senzori care ajuta la detectarea fiecarei miscari pe care o faceti.

Utilizatorii au la dispozitie numeroase tipuri de gesturi care coincid cu comenzi propriu-zise ce vor fi inaintate unitatii centrale. Exista si un video de prezentare pe care va invitam sa il urmariti pentru a intelege mult mai bine cum se foloseste GEST dar si cum se comporta acest device care poate inlocui in orice moment clasica tastatura.

De exemplu, intr-o aplicatie de editat fotografii precum Photoshop, miscarea mainii poate coincide cu schimbarea luminozitatii. La fel de bine puteti misca mana pentru a sterge sau pentru a adauga anumite elemente in creatia la care lucrati.

Luati in calcul faptul ca GEST este mai degraba un echipament experimental, cel putin daca ne referim la clasica functie de tastatura. Fondatorii dispozitivului lucreaza in continuarea pentru a-l dezvolta si a-l apropia cat mai mult de utilitatea si fiabilitatea unei tastaturi normale, aceasta find si ideea de baza a proiectului.

Conform Kickstarter, campania la care au luat parte mai multi dezvoltatori a avut ca scop atragerea unor fonduri de aproximativ 100.000 de dolari. Din fericire pentru cei care au lucrat la finalizarea versiunii de test a lui GEST, cu 24 de ore inainte de finalizarea campaniei, device-ul a incasat numai putin de 139.000 de dolari.

Va doriti dispozitivul pentru a face diferite teste? Il puteti comanda cu doar 99 de dolari, in pachet fiind incluse mai multe detalii despre cum se poate utiliza device-ul si care sunt principalele sale atuuri.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu