HTC One X9 – data de lansare, specificatii si pret aproximativ

htc

Desi zvonurile dadeau ca sigura lansarea lui HTC One X9 chiar la finele acestui an, se pare ca taiwanezii au decis sa amane putin evenimentul. Mai mult de atat, s-a pus chiar problema unei noi serii de smartphone-uri, una diametral opusa ca denumire si branduire fata de celebra One. Cu toate astea, fanii companiei HTC se pot declara incantati de ultima veste, cea care da ca sigura lansarea terminalului in primavara anului 2016.

HTC One X9 vine cu specificatii mai puternice ca niciodata, acest model fiind de departe cel mai performant al intregii serii. Componentele sunt de top iar oficialii HTC au oferit mai multe informatii despre device cat si despre lansarea din 2016, toate aceste vesti avand un impact pozitiv in randul pasionatilor si nu numai.

Dupa ce lansarea lui HTC One A9 a fost un real esec, atat designul cat si potentialul sau fiind mediocre, HTC schimba strategia din mers. Despre HTC One A9 nu putem avea cuvinte de lauda, taiwanezii lansand un terminal mediocru pe care il propun la un pret exorbitant. Designul deja clasic, componentele destul de precare dar si strategia au facut din acest eveniment o pata neagra pe imaginea celor de la HTC.

htc one x9HTC One X9 se doreste a fi si o rezolvare a problemei provocate de strategia gresita avuta in cazul lui A9. Din punct de vedere al designului, se poate spune ca HTC vine cu numeroase inovatii si reusesc sa creeze o impresie cat se poate de buna. Performantele sunt si ele de mare calitate, oficialii inaintand doar o parte dintre lista de specificatii a terminalului HTC One X9.

Se stie faptul ca display-ul va masura 5 inci, probabil marimea preferata de majoritatea utilizatorilor, si ca acesta va dezvolta o rezolutie QHC(2560 x 1440 px). Procesorul va fi unul cu 8 nuclee si se va alege dintre MediaTek Helio X20 si Snapdragon 820, in timp ce memoria RAM va avea numai putin de 4GB.

In plus, camera foto se va diferentia intr-un mod pozitiv, X9 pastrand traditia precedentelor modele lansate de HTC. Camera frontala va fi una de 4MP cu tehnologia Ultrapixel, in timp ce camera principala va avea un senzor de 23MP. La nivelul stocarii, compania a anuntat doua versiuni care va pun la dispozitie 64 sau 128GB.

O alta problema a smartphone-urilor pare a fi rezolvata partial de catre HTC, asta pana cand putem efectua si anumite teste de specialitate. Acumulatorul masoara 3500mAh, suficient pentru un uz intens, chiar si atunci cand sperati ca autonomia sa se pastreze la un nivel optim in timp ce sunteti conectati la retelele 4G.

Pe de alta parte, din lista de componente de calitate nu puteau lipsi difuzoarele Boom Sound, pozitionate sub si deasupra display-ului pentru un sunet Stereo. Butoanele clasice au fost inlocuite de unele capacitive si consideram ca acest detaliu va avea un efect pozitiv printre utilizatorii Android.

Nu se stie o data fixa de lansare a lui HTC One X9 insa majoritatea canalelor de presa din strainatate preconizeaza ca evenimentul va avea loc in perioada CES sau Mobil Wolrd Congress. Chiar daca nu sunt confirmate in totalitate, acestea par a fi doar cateva dintre specificatiile lui HTC One X9, lista completa fiind asteptata cu nerabdare de catre fanii HTC si nu numai. Pretul este posibil sa se situeze in limita a 700 de dolari pentru pietele occidentale, sursele neconfirmand nici macar un interval pentru cele doua versiuni – 64 si 128GB.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu