Lansarea telefoanelor Lumia 950 si Lumia 950 XL in Romania

Lumia 950

Anuntate si totodata lansate cu mai mult timp in urma pe pietele din afara Romaniei, modelele 950 si 950 XL din seria Lumia au ajuns, in sfarsit, si pe rafturile magazinelor noastre. Microsoft spera sa isi consolideze pozitia de lider pe piata de smartphone-uri echipate cu sistemul de operare Windows, odata cu lansarea acestor doua modele avand in plan sa castige si o buna parte a clientilor mai putin multumiti de sisteme de operare precum Android sau iOS.

Modelul Lumia 950 este acum disponibil in Romaia la un pret de aproximativ 2800 de lei, in timp ce fratele sau mai mare are un pret de aproximativ 3200 de lei. Ambele smartphone-uri sunt dotate cu sistem de operare Windows 10, cel mai nou al companiei americane, printre functiile de baza numarandu-se si Windows Hello.

Ce este mai exact Windows Hello si la ce ajuta utilizatorul unui smartphone Lumia 950 sau 950 XL? Windows a reusit sa conceapa un nou sistem de deblocare al telefonului care are la baza scanarea retinei. Obtinand aceasta “cheie de autentificare” cu ajutorul camerei frontale, sistemul va debloca telefonul doar daca este manevrat de catre proprietar.

Una dintre noutatile cele mai importante aduse de aceste doua smartphone-uri se leaga de display, Microsoft facand trecerea de la Redmond la ecrane QHD. Cele doua variante de display, atat ce de 5.2 cat si cea de 5.7, au rezolutie Ultra HD, asta traducandu-se printr-o valoare de 2560 x 1440 px, record absolut pentru Microsoft si Lumia.

Pe langa display-ul mult imbunatatit, Lumia aduce in prim plan un spatiu de stocare intern de 32 GB dar si portul sau foarte receptiv in ceea ce priveste valoarea adaugata. Se permite pana la 200 de GB suplimentari pe care ii puteti atasa cu ajutorul unui card de tip microSD sau de dimensiune mai mica si adaptorul aferent.

Daca modelul Lumia 950 este unul destul de inzestrat si are capacitatea de a prelucra orice comanda pe care o initiati cu ajutorul unui procesor cu 6 nuclee, este vorba despre Snapdragon 808, fratele mai mare, Lumia 950 XL, este si mai puternic de atat. Microsoft l-a inzestrat cu un octa-core Snapdragon 810, probabil cel mai bun procesor al momentului.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest telefon dar si sa vedeti pretul curent din magazinul Emag, puteti accesa acest link: Lumia 950.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu