Luna este o camera video mica dar care filmeaza la 360 de grade

Noua camera video 360 Luna

O camera video cu capacitatea de a filma la 360 de grade!


Daca va doriti o camera video capabila sa filmeze in regim 360 dar care sa aiba si dimensiuni foarte scazute, puteti alege cu incredere ultimul model Luna. Investitiile din filmele 3D cat si in continutul HDPI nu sunt singulare si iata-ne ajunsi in postura in care compania aduce pe piata un produs nou, de dimensiuni foarte scazute dar cu niste capacitati extrem de generoase.

Exista o evolutie evidenta la nivelul continutului iar totul pare a se indrepta in sfera realitatii virtuale. Daca necesitatile umane dar si tehnica actuala nu ne permit sa realizam anumite forme de continut, viitorul cu siguranta ne va ajuta in acest sens.

Pana atunci insa, daca dorim sa avem parte de continut preluat la 360 de grade pentru un plus de spectaculozitate, GoPro vine cu o solutie cat se poate de compacta si de performanta. Kitul este compus din mai multe camere care au capacitatea de a capta filme panoramice la o rezolutie foarte buna. Pe de alta parte, GoPro nu au facut nimic altceva decat sa alature mai multe componente cu diverse functionalitati care sunt capabile sa alcatuiasca un astfel de sistem, unul mult prea complex si costisitor din pacate.

Luna este o varianta mai ieftina, mai compacta si mai usor de folosit, multi dintre cei care au testat-o afirmand ca este cea mai prietenoasa optiune de acest fel. Abilitatea de a filma la 360 de grade, in pofida dimensiunilor camerei, este una impecabila iar rezultatele sunt demne de orice alt sistem de filmare similar.

Sistemul Luna pe care il puteti viziona si in video-ul de mai sus are la baza doua camere de calitate ce au capacitatea de a surprinde cadrele la unghiuri de pana la 190 de grade. Aceasta tehnica poarta numele de unghi fisheye, cele doua camere avand capacitatea de a capta un flux constant de imagini din orice unghi.

Totul este compact, Luna neavand nicio componenta care se misca pe parcursul utilizarii. Acest aspect poate facilita o rezistenta in timp insa doar testele si utilizarea efectiva ne pot raspunde la aceasta dilema. Cert este ca producatorul anunta acest produs ca fiind rezistent la apa si dotat cu giroscop pentru o mai buna precizie.

Printre celelalte specificatii de importanta majora numit un sistem Wi-fi de mare capacitate, viteza de transfer a datelor foarte ridicata facilitand livrarea filmuletelor catre o tableta sau un smartphone chiar in timp ce filmati.

La nivel financiar, o camera Luna costa aproximativ 350 de dolari, mult mai ieftina decat oricare alt produs cu capacitati similare. Exista si un proiect care ruleaza in acest moment pe internet, unul de crowdfunding, cei de la indiegogo oferindu-va posibilitatea de a achizitiona aceasta camera la doar 299 de dolari.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu