Noi update-uri pentru Google Photos si Shared Albums

Google Photos

O noua interfata pentru functia Shared Albums

De curand, cei de la Google au produs un update major in cadrul platformei Google Photos, mai multe functii fiind adaugate in regim bulk. Acum este mai usor sa va faceti cont, sa va uploadati fotografiile alaturi de familie dar si sa le sharuiti persoanelor dragi. Stocarea fotografiilor online este un trend iar Google Photos este unul dintre cele mai performante si mai sigure servicii pe care le puteti regasi online.

Am analizat si noi update-urile din tabara celor de la Google si chiar suntem incantati de ceea ce am regasit. Cel mai important, Google Photos este un serviciu gratuit, calitatea pusa la dispozitie de catre dezvoltator fiind comparabila cu cea pe care serviciile platite o ofera. Exista, ce-i drept, o restrictie in privinta rezolutiei maxime a imaginilor insa avantajul suprem este spatiul de stocare: nelimitat.

Regasiti o maniera facila de upload dar si mai multe unelte prin care puteti sa va modificati anumite imagini. In plus, Google incearca sa va atraga atentia printr-un nou sistem de sharing al albumelor, unul foarte sigur prin care puteti oferi acces doar anumitor persoane. Limitati accesul la fotografiile voastre oferind adresa albumului persoanelor dragi: familie, rude, prieteni, samd.

Noua functie de sharing a unui album are un nume cat se poate de banal, Shared Albums, aceasta fiind anuntata de mai multe ori in ultimele luni. Intr-un final, folosindu-se si de evenimentul Nexus al acestui final de an, cei de la Google a facut publice informatiile despre noile imbunatatiri din aplicatia Google Photos.

Comparand Google Photos cu un alt serviciu similar, putem spune ca interfata si anumite functii se pot asemana destul de mult cu Google Drive. Este suficient sa definiti un album nou, sa incarcati fotografiile in el, ulterior el putand fi distribuit fara niciun fel de problema pe email, pe retelele sociale sau orice alt canal de comunicare uzual.

Daca setati anumite permisiuni persoanelor carora le oferiti adresa albumului, acestea pot edita, sterge sau adauga noi fotografii sau materiale video albumului vostru. Este un adevarat camp de multimedia sharing pe care Google l-a creat si prin care spera sa aiba mai mult succes daca a avut alaturi de platforma Google+.

Aplicatia este disponibila pe internet de cateva zile iar feedback-ul primit de Google de la utilizatori este destul de bun. Pe langa varianta pentru desktop, Google Photos a primit si doua aplicatii pentru mobil optimizate corespunzator: pentru iOS si pentru Android.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu