Noutati din sfera auto – Geamuri inteligente si Senzori de amprenta Synaptics

synaptics

Synaptics, companie recunoscuta pentru numeroasele tehnologii adaptate autovehiculelor, aduce in prim plan cateva produse noi-noute. Scopul principal al dezvoltatorului este sa conduca autoturismele de generatie noua catre sisteme mult mai avansate, similare cu cele pe care regizorii de film le propuneau in filmele lor de acum 10 sau poate chiar 15 ani.

Ce-i drept, majoritatea tehnologiilor care erau candva simple vise ale soferilor de rand au devenit acum un fapt real. Noua veste din tabara celor de la Synaptics se rezuma la o gama de senzori aparte, echipati cu suprafete tactile similare cu cele pe care le folosesc dispozitivele SMART. Experienta din timpul condusului se pare ca va fi mult imbunatatita sau cel putin asa gandesc inginerii Synaptics, prin intermediul acestei tehnologii urmand a se imbunatati destul de mult confortul soferului si al pasagerilor.

Prezentare video Synaptics Automotive

Daca ar fi sa traducem in cuvinte ceea ce prezinta Synaptics Automotive, putem afirma cu tarie ca este vorba despre o tehnologie care vizeaza manerul usii si butonul de start. Disparitia cheii de tip briceag nu mai este de mult timp o noutate, in locul acesteia fiind preferat un buton mult mai usor de folosit. Astfel, utilizand senzori de tip biometric, se pot descuia usile doar cu ajutorul unei atingeri, la fel intamplandu-se si in cazul aprinderii motorului.

La baza utilizarii acestei tehnologii sta amprenta digitala cu ajutorul careia se preseteaza intregul panou de comanda. Pe langa declansarea motorului sau descuierea usii masinii pe baza de amprenta, mai multe componente de la interior se vor adapta automat odata cu momentul in care urcati la volan. Sunt salvate pozitia scaunului, a volanului sau a oglinzilor, astfel ca va puteti bucura de setari personalizate in mod automat, la fel intamplandu-se si cu ceilalti soferi care folosesc masina(lucru benefic daca discutam despre o masina de firma sau de familie, condusa de mai multe persoane).

Pe viitor, Synaptics si-a propus sa implementeze noi tehnologii care vor conduce, mai devreme sau mai tarziu, la masini extrem de inteligente. Sunt in teste senzori de miscare pentru un control mai bun al autoturismului, sisteme pe baza de gesturi, butoane inovative cu diverse functii personalizate dar si display-uri tactile pe baza de senzori de presiune. Conform surselor Synaptics, toate materialele pe care le dezvolta in regim propriu sunt 100% sigure si utilizabile in acest moment, producatorii de masini avandu-le la dispozitie in orice moment.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu