UTIL

Păreri despre pompele de caldură existente pe piață

Despre tehnologiile pompelor de căldură

Compararea pompelor de căldură aer – apă, apă – apă și sol – apă este un pas important în vederea unei achiziții, ținând cont de faptul că energia eco s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, iar mulți români prezintă un interes major în acest sens. Pentru că puterea exemplului este urmat de tot mai mulți români, specialiștii prezintă funcționalitățile și particularitățile pompelor de căldură existente pe piața din România, alături de părerile împărtășite de clienții Clima Center:

.

Hitachi Yutaki S

Pompă de căldură aer-apă

Pompa de căldură aer – apă utilizează energia din aer ca sursă principală de generare a unui confort termic și casnic. Pompele de căldură aer – apă nu necesită o configurație complicată, sisteme scumpe de admisie a apei, reîncărcare sau schimb de căldură, avantaje sesizate de clienții Clima Center care le-au testat. Acestea pot reduce treptat emisiile de poluanți în atmosferă cauzate de încălzirea tradițională și asigură eficiența încălzirii, luând în considerare scopul economisirii de energie și protecția mediului. Un criteriu apreciabil pentru care românii preferă pompele de caldura aer apa este cel financiar; au un cost permisiv și investiția se poate amortiza în scurt timp.

.

Pompa de caldura Sol Apa

Pompe de căldură sol-apă

Pompa de căldură sol – apă aparține unui tip de sistem de încălzire și climatizare ce utilizează resursele geotermale adânci pe suprafața pământului ca sursă rece și de căldură. Stratul de suprafață al pământului este un imens colector solar, care stochează 47% din energia solară, de peste de 500 de ori mai mare decât energia utilizată de oameni în fiecare an. Energia geotermală nu este limitată de regiune, resurse și așa mai departe. Aceste aspecte fac atât de populare pompele de cădură sol – apă în atenția românilor; potrivit reprezentanților Clima Center, clienții care le-au testat au apreciat mentenanța minimă și funcționarea optimă în orice sezon.

.

Pompa de caldura Warmtech

Pompă de căldură apă-apă

Pompa de căldură apă – apă constituie o tehnologie de climatizare care utilizează resursele de energie solară stocate în apa pământului ca surse de căldură pentru confortul termic și pentru conversia energiei. Apa este folosită ca sursă de căldură pentru încălzirea pompei de căldură în timpul iernii și sursă rece de aer condiționat în timpul verii. Datorită temperaturii scăzute a sursei de apă, căldura poate fi îndepărtată eficient pentru a atinge scopul răcirii interioare în timpul verii. Românii care le-au achiziționat au o părere foarte bună despre acestea, îndeosebi cei avantajați de amplasamentul geografic și localizare (care locuiesc la curte, în proximitatea unor surse de apă).

Mai sus sunt sursele de căldură și principiile de funcționare ale celor trei pompe de căldură, iar în continuare sunt condițiile lor de funcționare:

· Pompele de căldură aer – apă sunt potrivite pentru casele cu etaj și implicit proprietarii care doresc să diminueze costurile de încălzire; bazându-se pe tehnologia actuală, acestea pot atinge temperaturi de până la minus 25 ℃ pentru apă caldă, încălzire și răcire;

· Pompele de căldură sol – apă sunt potrivite pentru vile individuale sau vile cu grădini, deoarece instalarea pompelor de căldură sol – apă necesită forarea puțurilor. Și chiar și perforarea verticală închisă necesită o suprafață mare;

· Pompele de căldură apă – apă (https://climacenter.ro/pompe-de-caldura/warmtech/) sunt potrivite pentru zonele cu resurse abundente de apă, cum ar fi apele menajere, apele industriale și centralele termice. Resursele naturale de apă nu sunt cea mai bună alegere pentru pompele de căldură apă – apă.

Cea mai bună pompă de căldură se poate alege doar ținând cont de principiul de funcționare al fiecărei pompe și de nevoile beneficiarului. Printre cele mai bune pompe de căldură disponibile pe piață se numără cele de la Clima Center, peste 95% dintre clienți punctând durata de viață și funcționarea ireproșabilă a acestora independent de sezon.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu