PREȚ MIC

Plită pe gaz cu 2 sau 4 ochiuri – plite ieftine cu gaz.

Atunci când te decizi să gătești cu gaz și să folosești această sursă de energie ca mijloc de alimentare pentru electrocasnicele tale, deja poți spune că ești pe drumul cel bun. Având posibilitatea de a controla instant temperatura, poți păstra aroma și gustul ingredientelor din mâncărurile tale preferate, gătite pe o plită pe gaz ieftină.

Nu doar că sunt performante, dar arată și bine, fiind disponibilă o varietate de modele din care să alegi, printre care se numără nu doar emailul sau oțelui inoxidabil, dar și plita vitroceramică pe gaz sau modelele din sticlă neagră.

Gătitul presupune mult mai mult decât performanța plitei, tipul ei sau latura estetică. O plită pe gaz cu 4 ochiuri poate motiva utilizatorul să se dedice mai mult preparării mâncării, pe când una cu două ochiuri, numită și plită incorporabilă Domino, poate fi suficientă pentru necesitățile unor familii și poate elibera mai mult spațiu într-o bucătărie.

Ți-am pregătit câteva recomandări de plite pe gaz cu 2 ochiuri sau 4, mai exact cele mai bune modele de pe piață, raportându-ne și la bugetul mediu pe care cumpărătorii îl alocă deseori achiziției unei plite.

PLITE PE GAZ CU 2 OCHIURI(DOMINO)

1. Plită incorporabilă Arctic Domino ARDCG32210SX - gaz


2. Plită pe gaz vitroceramică incorporabilă Gorenje GC341UC


3. Plită incorporabilă Domino Bosch PRB326B70E - gaz

PLITE PE GAZ CU 4 OCHIURI

1. Plită incorporabilă HANSA BHGI63112035 - 4 ochiuri pe gaz


2. Plită incorporabilă pe gaz cu 4 arzătoare Bosch PPH616B21E


3. Plită incorporabilă Beko HIMW64225SX - 4 arzătoare pe gaz

Cum aleg o plită pe gaz ieftină? Să aibă 2, 4 sau mai multe ochiuri / zone de gătit?

În primul și în primul rand, contează spațiul din bucătărie și necesitățile. Preferințele personale pot sau nu să te limiteze din a-ți lua un model mai complex, însă spațiul îți poate spune sigur ce poți și ce nu poți să achiziționezi.

Pe lângă dimensiunea propriu-zisă a plitei pe gaz, mai trebuie luat în considerare și distanța față de perete, spațiul de sub plită, din interiorul obiectului de mobilier, posibilitatea de alimentare cu acest tip de combustibil.

Mai întâi de toate, asigurați-vă că trecerea de la alimentarea electrică la cea pe gaz nu vă va da mari probleme în ceea ce privește organizarea bucătăriei. De asemenea, trebuie să existe o sursă locală pentru gaz.

Dacă vreți neapărat să dețineți o plită incorporabilă pe gaz, atunci puteți folosi în locul gazului prin conducte și clasicele butelii. Acestea s-au demonstrat a fi puțin mai costisitoare și mai dificil de utilizat din moment ce trebuie să le încărcați frecvent.

Cât de sigură este o plită pe gaz?

Singurul motiv pentru care avem îndoieli cu privire la plitele pe gaz este chiar alimentarea sa. Gazul este destul de periculos și puține plite au funcții de siguranță foarte avansate. Există multe moduri în care locuința poate să fie pusă în pericol, dar acestea sunt strâns legate de neatenția fiecăruia.

Rareori se întâmplă să apară accidente ce au ca sursă plita pe gaz. Flacăra se poate stinge dintr-un oarecare motiv, timp în care plita va continua să pompeze gaz. Modelele moderne au sisteme prin care pot opri alimentarea sau pot reaprinde flacăra în aceste situații.

Această proprietate mărește costurile unei plite Domino cu 2 sau 4 ochiuri, însă absența ei poate permite gazului să patrundă în toată încăperea fără să îți dai seama, asta dacă nu te afli în camera în care se află electrocasnicul.

Chiar și furtunul care face legătura între conducta de gaz și plită poate fi deteriorat sau atașat greșit, conducând la pierderi de gaze sau desprinderea de plită.

Plită pe gaz cu 2 ochiuri sau 4 ochiuri?

plita gaz 2 ochiuriSpațiul sau nevoile personale sunt favorizate de o plită pe gaz cu 2 ochiuri? De ce să iei una cu zone de gătit mai numeroase dacă nu ai nevoie? Două ochiuri sunt mai mult decât suficiente pentru familiile sau cuplurile care gătesc rar și fac preparate simple, întrucât n-au timp sau voința de a face preparate complexe.

Plită incorporabilă pe gaz cu 2 ochiuri

Formă dreptunghiulară, este perfectă pentru bucătăriile foarte mici, de apartament sau garsonieră. Au două arzătoare de dimensiuni fie diferite(mic și mare), fie la fel(medii) pe care poți găti sau încălzi aproape orice.

Atâta timp cât nu ești un bucătar avansat sau spațiul reprezină o mică problemă, o plită cu 2 ochiuri alimentata cu gaz este tot ceea ce îți trebuie și nu e un motiv să te simți limitat. De fapt, ele sunt chiar foarte practice și căutate de foarte mulți oameni.

Plită incorporabilă pe gaz cu 4 ochiuri

De multe ori sunt cele clasice și se omite precizarea numărului de zone de gătit. Dat fiind faptul că există și plite cu 2, 3, 5 sau chiar mai multe arzătoare, sau cu zone mixte de gătit(electric și gaz în același timp), contorizarea lor este importantă.

plita gaz 4 ochiuriO plită cu 4 ochiuri are cam tot ceea ce ai nevoie în materie de dimensiuni și performanță. De obicei, structura lor este următoarea:

 • 1 arzător mic;
 • 2 arzătoare medii;
 • 1 arzător mare;

Există posibilitatea ca aceste plite pe gaz să aibă în loc de o zonă medie de gătit sau de cea mare un arzător Wok folosit pentru prepararea mâcărurilor în tigaia Wok.

Caracteristicile unei plite pe gaz ieftine.

Structura

Trebuie să iei în calcul poziția și forma zonelor de gătit, precum și dimensiunea lor, iar acest lucru se realizează deseori bazându-ne pe tipul de vase de gătit pe care le folosim. Sunt câteva criterii de care vom ține cont în această privință:

 • spațierea dintre ochiuri – alege o plită pe gaz cu ochiuri distanțate, astfel încât să poți găti simultan în mai multe vase fără a se lovi unul de altul;
 • zone de gătit de dimensiuni diferite;
 • arzătorul mare și unul mediu să se afle în partea frontală – valoarea termică a unui arzător mic e atât de mică încât nu trebuie să verifici preparatul prea des, deci nici poziția sa cât mai aproape de utilizator nu e obligatorie;
 • arzătorul Wok – fiind nevoie de o amestecare aproape continua, poziția ochiului Wok va fi frontală;
 • o zonă de gătit ceva mai extinsă – în cazul în care folosești o tavă tip grătar;

Panoul de control

Butoanele prin care poți controla intensitatea flăcării unei plite pe gaz cu 2 ochiuri, respectiv 4 ochiuri, trebuie să fie de dimensiuni potrivite, ușor de manevrat. Afișajul va indica precis cărui arzător este atribuit fiecare buton.

De asemenea, poziția lor va fi întotdeauna ușor îndepărtată de zonele de gătit. Fiind alimentate cu gaz, utilizatorii nu concep să se ferească de flacără ori de câte ori vor să aprindă plita incorporabilă pe gaz.

Suprafața

Caută o plită pe gaz cu 2 sau 4 arzătoare sub sau împrejurul cărora să se afle o suprafață confecționată dintr-un material nu doar rezistent, cât și ușor de curățat. O plită pe gaz ieftină obișnuită e posibil să aibă un mic spațiu în jurul arzătorului, în timp ce altele(în special cele ceramice sau cu sticlă neagră) au zonele de gătit poziționate deasupra suprafeței, fiind mai ușor de curățat.

Pentru a beneficia atât de un design plăcut, cât și de un material de pe care se desprind foarte ușor depunerile de mâncare, vă recomandăm sticla neagră sau vitroceramică. Pe de altă parte, o plită incorporabilă din inox e mai rezistentă la șocuri și mai durabilă.

Grilajul

Sau suportul pentru tigaie / vas de gătit, trebuie să fie plat, drept și foarte stabil pe suprafața plitei. Cele care au picioare de cauciuc sunt mai puțin predispuse să se miște și nu vor zgâria sub nicio formă plita pe gaz.

Grilajele care nu au găuri foarte mări permit alunecarea tigăii sau a oalei de gătit fără a fi nevoie să o ridici. Aveți mare grijă și la materialul din care sunt realizate. Cele din oțel inoxidabil se pot păta foarte ușor în zona unde iau contact cu gazul. Cele din fontă sunt foarte fiabile.

Orice plită pe gaz cu 2 ochiuri are propriile sale tipuri de grilaje pentru vasele de gătit și sunt concepute în așa fel încât să fie stabile și să nu deterioreze materialul folosit ca înveliș al plitei.

Plita Incorporabila pe Gaz Arctic ARBG64121SX
01:53
Plite gaz cu tehnologie FlameTronic
00:47
Arctic Plita Incorporabila pe Gaz ARSGN64121s HD
01:46
Eficienta in bucatarie cu plita cu flacara verticala
00:42

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

   Lasă un comentariu