PREȚ MIC

O recomandare de laptop? Ia-ți un ultrabook ieftin și bun!

Îți spun, pentru început și pe scurt, care este definiția unui ultrabook: laptop subțire(extra – extra portabil!) și cu performanțe de foarte multe ori mai bune decât orice laptop obișnuit. Pornind de la un ultrabook ieftin și ajungând până la spuma categoriei, fiecare model se afișează sub forma unui dispozitiv subțire, cu design foarte elegant, oferind o interfață intuitivă și o manevrabilitate ieșită din comun!

Să nu uităm și de un aspect foarte important: autonomie excelentă a bateriei ultrabookurilor. Am putea numi acest device cel mai bun laptop, dar am vrea să îl păstrăm ca o entitate și să putem lăsa oamenii să faci diferența între un laptop și un ultrabook.

Ultrabookurile au apărut pe piață ca un răspuns al celor de la Intel în fața MacBook-urilor lansate de Apple. La fel ca produsele celor de la Apple, orice ultrabook ieftin și bun dispune de funcții premium înmagazinate într-un ansamblu compact, subțire, fără a fi nevoit să compromită din performanța și durata de viață a bateriei, deoarece tehnologia folosită de componentele ultrabookurilor este cea mai nouă de pe piață.

Unui ultrabook i-au fost oficial atașate câteva criterii prin care pot fi recunoscute, printre care grosimea care nu depășește pragul de 2.1cm, dar și greutatea, un ultrabook accesibil cântărind nu mai mult de 1.5 – 2kg.

TOP 3 ULTRABOOKURI IEFTINE

1. Ultrabook DELL 13.3 New XPS 13, FHD InfinityEdge, Procesor Intel Core i7-7500U, 8GB, 256GB SSD, GMA HD 620, Linux, Silver


2. Laptop Apple MacBook Pro 15 Retina cu procesor Intel® Quad Core™ i7 2.20GHz, Haswell™, 15.4, Ecran Retina, 16GB, 256GB SSD, Intel® Iris™ Pro Graphics, OS X Yosemite, ROM KB, Silver


3. Ultrabook ASUS ZenBook 13 UX331UAL-EG066R cu procesor Intel® Core™ i7-8550U pana la 4.00 GHz, Kaby Lake R, 13.3, Full HD, 16GB, 1TB, Intel® UHD Graphics 620

Ultrabook sau laptop – spre care recomandare să mă îndrept?

Că tot am subliniat mai sus secvența referitoare la diferențele dintre un ultrabook și un laptop, am lăsat pe alocuri și câteva detalii care e posibil să vă fi ajutat să vă dați seama care sunt cele mai importante diferențe dintre ele.

În primul și în primul rând e vorba de dimensiuni. Fiecare laptop sau ultrabook ieftin poate avea componente decente, de la procesoare de ultimă generație(cu 2, 4 sau chiar 8 nuclee), ecrane cu rezoluție bună(HD, Full HD, QHD sau 4K UHD), tot mai multă memorie RAM și conectivitate bună la internet(că asta ne interesează în ziua de azi).

În ciuda faptului că ultrabookurile pot oricând să rivalizeze unele dintre cele mai bune laptopuri de pe piață, vei fi cu atât mai hotărât să alegi chiar și un ultrabook ieftin în defavoarea unui laptop medium-range ca urmare a designului super subțire și ușor pentru că, totuși, de-asta și căutăm un ultrabook: să fie portabil și să nu avem probleme în a-l lua cu noi oriunde.

De ce să cumperi un ultrabook ieftin și nu un laptop cu performanțe medii?

Sunt multe persoane care au ajuns la noi cu scopul de a ne solicita o recomandare de laptop. Mulți voiau unul fie pentru facultate, călătorii sau job. Dacă ne gândim mai bine, ultrabookul e singurul tip de laptop care îndeplinește condițiile necesare pentru ca dispozitivul să fie adecvat tuturor necesităților anterior precizate.

Facultatea îți cere un ultrabook cu care să n-ai probleme în a-l strecura în ghiozdan, să aibă o autonomie bună a bateriei pentru a te putea folosi de el până la finalul interminabilelor cursuri și care să aibă un minim de performanțe  încât să nu se blocheze în timp ce lucrezi la un proiect important.

În timpul călătoriilor ce poate fi mai bun decât un ultrabook subțire, ieftin și ușor? Îți poți verifica rapid mailurile sau poți accesa rețelele sociale oricând și oricât de mult dorești, deoarece te poți baza pe durata de funcționare a bateriei.

Jobul e posibil să nu fie atât de pretențios în ceea ce privește portabilitatea, greutatea sau autonomia bateriei, ținând cont de faptul că un birou dispune de toate condițiile necesare funcționării continue a dispozitivelor electrice. Totuși, un astfel de job are nevoie de un ultrabook cu design unic, elgant, cu performanțe excelente, pentru a putea lucra în siguranța la ideile tale de business!

Performanța de lungă durată a ultrabookurilor

Cei de la Intel au pus mare accent pe folosirea cel mai bune componente interne de pe piață. Asta înseamnă că au început să se lipsească de hardurile interne cu acele elemente rotative, folosind noile SSD-uri, procesoare super economice, compacte și performante, lăsând mai mult spațiu liber pe care să îl atribuie bateriei.

Asta înseamnă că încă de la începutul zilei, de dimineață, și până la ultimul contact cu ecranul său, vei putea face ceea ce îți place, de la a urmări serialul favorit și până la a-ți căuta haine și loc de cazare pentru următoarea vacanță pe care ți-ai plănuit-o.

Aceste ultrabookuri ieftine, prin performanța lor și a bateriei, au capabilitatea de a se aprinde extrem de repede, revenind în doar câteva secunde din modul Sleep sau aprinzându-se în cel mult 10 secunde. Nu vei pierde niciodată nimic, nici măcar reducerile cu countdown.

Deși componentele sunt la fel de puternice precum ale laptopurilor moderne, ai fi surprins să afli că energia consumată este mică. Din moment ce un laptop s-ar încălzi din cauza componentelor foarte solicitante, un ultrabook rămâne mereu rece, contribuind la prelungirea duratei sale de viață.

Îmbinarea puterii cu portabilitatea

Ultrabookurile poartă înfățișarea noii generații de laptopuri cu Windows. Ele sunt realizate în așa fel încât structura lor să fie ușoară și subțire, dar performanțele să rămână la „categoria grea”. Aceste dispozitive produc atât de multă putere încât să mențină gradul de productivitate chiar și atunci când utilizezi simultan mai multe aplicații solicitante.

Pentru a face ca navigarea și utilizarea lor să fie cel puțin la fel de ușoară pe cât de simplu este să le transporți, ecranul unui ultrabook ieftin este HD sau cu rezoluții chiar mai bune, tastatura dispune de un sistem de iluminare, informațiile sunt stocate pe SSD-uri și touchpad-ul răspunde foarte ușor la comenzile efecutate.

Conectivitatea la internet este în pas cu modul în care evoluează tehnologia, dispunând de cele mai bune standarde de conexiune din prezent. Multe ultrabookuri au sisteme de protecție a datelor și funcții de localizare preinstalate, lucruri care te vor ajuta să îți recapeți dispozitivul recent furat.

Laptop Ultrabook Dell XPS | Flanco.ro
01:27
Top 5 - Thin and Light Laptops
08:31
Top 5 Ultrabooks (2017)
04:39

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu