Samsung isi indreapta atentia tot mai mult catre zona de aplicatii si servicii

Samsung Apps

Succesul din perioada 2010-2013 avut de Samsung este departe de a se repeta, anul 2014 fiind unul extrem de slab pentru asiatici. Cu toate problemele avute in anul precedent, coreenii au reusit sa genereze vanzari de peste 300 de miliarde de dolari in acest an, cresterile nefiind atat de concrete datorita faptului ca piata de telefoane si tablete a suferit numeroase modificari ce a coincis cu o scadere a volumului de vanzari generat de Samsung.

Candva rege al telefoanelor dar si al tabletelor, Samsung incepe sa piarda teren in fata mai multor companii. Daca pe piata de device-uri foarte ieftine, Xiaomi si Huawei au tras foarte tare in ultimii doi ani si au reusit sa ii fure colosului corean o buna parte dintre clienti, lucrurile merg la fel de rau si in cazul produselor din gama premium, taram pe care Apple inca detine suprematia.

Cu toate bunele si retele din ultimii doi ani, Samsung ramane cel mai mare vanzator de telefoane mobile insa 2014 a fost un an destul de slab, cu vanzari mai mici cu 7% fata de 2013. In 2015, rapoartele ne indica o crestere usoara si aceasta pare a se datora modelului S6 Edge, ecranul curbat atragand atentia publicului si inregistrand vanzari mult mai bune decat Galaxy S6 sau predecesorul sau, Galaxy S5.

Vanzarile in cazul device-urilor au scazut sau cel mult stagneaza, un motiv suficient de temeinic pentru ca grijile celor de la Samsung sa ii faca sa priveasca dincolo de orizonturi. Pe fondul acestei minicrize declansate in 2014, Samsung se lanseaza si pe o alta piata care are un caracter mai volatil dar si un potential urias.

Confom analistilor, Samsung este decisa sa iasa din sfera telefoanelor low-cost ca urmare a implicarii tot mai serioase a companiilor chinezesti si doreste sa iasa la suprafata cu ajutorul aplicatiilor si a serviciilor. Decizia este una intemeiata, atat Huawei cat mai ales Xiaomi castigand in mod clar aceasta batalie de pe frontul telefoanelor foarte ieftine.

Surpriza mare, cel putin din punctul nostru de vedere, este faptul ca Samsung incearca sa se redreseze chiar acum, dupa ce a pierdut un proces important contra celor de la Apple. Americanii mizeaza de mai mult timp pe acest tip de business, cel al serviciilor, in timp ce Samsung doreste sa se foloseasca de informatiile pretioase obtinute in ultima vreme pentru a intra pe un taram relativ nou dar extrem de potent.

In aceste conditii, daca s-ar urma modelul de business Apple, companie care incaseaza aproximativ 7 miliarde de dolari in fiecare luna pentru aplicatii si servicii, Samsung ar putea sa castige un procent important al pietei de profil. Situatia curenta, desi incerta, va starni din nou rumori in randul specialistilor cat si al celor de la Apple, drept pentru care statisticile de peste unul sau 2-3 ani sunt cat se poate de incerte.

Oare va reusi Samsung sa se impuna pe o piata dominata clar de Apple? Se va dovedi aceasta strategie una eficienta, cu reusite financiare intr-un timp relativ scurt?

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu