PREȚ MIC

Suflantă frunze – cum găsesc un aparat de suflat frunze ieftin și bun?

Oriunde există frunze pe care nu-ți imaginezi să le poți curăța foarte ușor trebuie să existe și o suflantă de frunze care să se ocupe această treabă. Totuși, aceste suflante de frunze nu sunt folositoare doar pentru pătura ce se formează în plină toamnă.

Sunt de-a dreptul utile pe parcursul întregului an. De la nisip sau iarbă proaspăt tunsă pe timp de vară, frunzele de toamna sau un strat proaspăt de zăpadă de la începutul iernii, o suflantă de frunze depășește toate așteptările noastre.

Piața este acum extrem de variată, fiind disponibile nu doar suflante de frunze electrice, cât și modele pe gaz sau cu baterii. Nu se diferențiază doar prin modul de alimentare, cât și prin aspect sau structură – suflante portabile(ce pot fi cărate în spate) sau cu roți.

La prima vedere pare a fi foarte greu să alegi un model la întâmplare sau bazându-te pe factori precum prețul, însă cunoașterea caracteristicilor de bază ale tuturor tipurilor de suflante de frunze îți va aduce toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun și mai ieftin aparat de suflant frunze.

TOP 3 SUFLANTE DE FRUNZE

1. Suflantă de frunze cu acumulator Bosch ALB 36LI


2. Aspirator / Suflantă de frunze HECHT 9254 - benzină


3. Aspirator și suflantă frunze Heinner cu sac

Ce aparat de suflat frunze să aleg?

Suflantă de frunze pe benzină

Dacă vrei un aparat de suflat frunze rapid, ieftin și ușor de folosit, aspecte pe care le considerăm foarte importante, o suflantă pe benzină reprezintă cea mai rapidă metodă prin care poți curăța o curte plină de frunze.

Aparatele de suflat frunze pe benzină pot fi duse oriunde, dar acest avantaj își are propriile costuri. Portabilitatea aduce și ea greutate în plus suflantei prin prisma faptului că motorul este mai puternic și se ia în considerare și combustibilul din rezervor.

De asemenea, aceste aparate de suflat frunze sunt puțin mai scumpe și mai zgomotoase, sunt mai dificil de întreținut și pot polua.

Suflantă de frunze electric

Atâta timp cât nu te îndepărtezi prea mult de sursa de electricitate și nu ai un cablu foarte lung, o suflantă de frunze electrică este suficient de puternică încât să ducă la bun sfârșit un număr mult mai mare de sarcini față de una pe benzină.

Sunt foarte ușoare deoarece au doar motorul și structura generală, absentând rezervorul de benzină sau acumulatorul. Pot fi atât modele mai mici, cât și unele ceva mai voluminoase dar care oferă posibilitatea de a fi purtate în spate, precum și mașinării cu roți(cele mai scumpe și mai dificil de folosit, dar și cele mai puternice).

Suflantă de frunze cu acumulator

Folosește tot energie electrică, însă o stochează în interiorul unei baterii. Oferă mai puțină putere față de o suflantă pe gaz și au o durată de funcționare limitată de energia pe care o poate înmagazina. Totuși, sunt avantajate de o greutate redusă.

În principiu, dezavantajul lor în fața celorlaltor tipuri este puterea de funcționare, însă cu siguranța este cea mai bună suflantă de frunze când vine vorba de cât de ușor poate fi transportată și cât de versatilă este atunci când suprafața este extinsă.

Suflantă de frunze cu roți

Dispozitiv pe benzină destul de voluminos, greu de manevrat, foarte puțin probabil ca acesta să fie economic și silențios, însă extrem de puternic și eficient pentru suflarea frunzelor pe suprafețe extinse.

Motorul său este puternic și poate intra în categoria acelor suflante profesionale de frunze. Sunt destul de scumpe, ce-i drept, și în timp ce performanțele lor sunt vizibile, puține aduc rezultate deosebite în ceea ce privește confortul și nivelul de zgomot.

 

Zgomotul produs de aparatele de suflat și mijloace de protecție

Unele suflante de frunze pot fi cu adevărat zgomotoase și acest lucru îl pot confirma acele persoane care au mai avut una până acum prin nenumăratele rânduri în care au fost atenționați de vecinii deranjați de ce aud.

De obicei, numărul de decibeli(dB) este menționat printre caracteristicile sale. Unii specialisti chiar recomandă ca mașinăria să nu fie folosită pentru perioade prea mari de timp. Au existat și situații în care suflantele de frunze pe gaz au fost interzise din această cauză.

Nu totul se rezumă la cei din jur, cât mai degrabă la utilizatorul mașinăriei de suflat frunze. Spunem asta pentru că persoana ce o folosește se află în imediata apropiere a sursei de zgomot și riscă probleme grave cu auzul.

E foarte important să porți echipament de protecție a auzului, fiind reprezentat de căști care să reducă zgomotul la un nivel suportabil. De asemenea, nu e exclusă prezența unor ochelari, precum și a unei măști pentru praf.

Din moment ce fluxul de aer capătă o viteză considerabil de mare cu care și împraștie frunzele, se recomandă ca zona să fie eliberată în timpul efectuării acestei operațiuni. Oamenii și chiar animalele trebuie să părăsească zona pe durata folosirii unei suflante de frunze.

Pentru a evita neplăcerile pe care le poți cauza vecinilor, evită să utilizezi aparatul la ore necorespunzătoare(dimineața devreme sau seara târziu). Mijlocul zilei(înainte sau după-amiază) este ora ideală pentru a te folosi de proprietățile sale.

 

Alte caracteristici

Sistem robust de prindere

suflanta de frunzeAnumite modele de suflante de frunze au un mâner suplimentar ce ajută utilizatorul să aibă mai mult control asupra mașinăriei și să distribuie greutatea sa eficient pentru a nu depune foarte mult efort în urma unei utilizări continue de câteva zeci de minute sau chiar ore.

Tipuri de duze

Pot exista duze cu formă ușor turtită(aplatizată), cât și duze rotunde. Cele turtite sunt mai bune pentru a strânge frunzele, în timp ce capătul rotund e bun pentru frunzele ce sunt lipite de pământ. Puteți avea norocul de a vă alege cu o suflantă dotată cu ambele duze.

Controlul vitezei

Un mic buton rotativ, câteva trepte de viteză ilustrate pe el și poți ști că te afli în posesia unei suflante de frunze căreia îi poți controla treptele de viteză. O putere mai mare te poate ajuta să cureți rapid frunzele lipite de suprafața pământului.

Buton de pornire și oprire

Se află adezea poziționat foarte aproape de mânerul principal al aparatului de suflat frunze, fiind și o funcție de siguranță ce îți permite să stringi mașinăria simplu.

Recipient translucent pentru benzină

Pentru a putea verifica foarte ușor nivelul de combustibil din rezervor, e necesar ca acesta să fie confecționat dintr-un material translucent. De asemenea, zona prin care se alimentează suflanta de frunze poate fi mai mare pentru a evita accidentalele scurgeri.

Comparing handheld, backpack and wheeled leaf blowers
03:58
Leaf Blower Buying Guide (Interactive Video) | Consumer Reports
07:04
Skil 0795AA Suflanta cu aer / aspirator frunze, 3000 W
01:39
How to use a leaf-blower & still get along with your neighbours
04:18
Suflanta de frunze Ruris A6
01:23

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

1 Comment
 1. Răspunde
  Razvan 27 aprilie 2017 la ora 18:35

  Suflanta de frunze de la Heinner e chair buna. Are si functie de aspirator incorporata, si de tocator. Mai exact trage frunzele, le marunteste si le pune intr-un sac, astfel incat trebuie doar sa-l golesti si sa-l arunci.
  Poate si sa sufle frunzele, dat fiind fapul ca de asta am ajuns aici si de asta se gaseste intre recomandarile facute de Electroclub.

  Important e sa golesti sacul la timp pentru ca e mic si e foarte probabil sa se rupa. Sistem de tocare se afla undeva imediat dupa gura de absortie. Frunzele intra pe acea teava, la capatul ei sunt maruntite si dupa ce trec de acest mecanism ajung maruntite in sac.

  E usor sa il folosesti din pricina faptului ca are si o curea de umar care sa te ajute sa il tii dupa tine. Pentru casa si gradina e exceptional de bun. Nu recomand aceasta suflanta de frunze daca vreti una profesionala. Nu vad cum ar putea sa sufle sau aspire o gradina plina cu frunze.

  Lasă un comentariu