PREȚ MIC

Televizoare 4K ieftine și bune – cele mai bune televizoare Ultra HD

Tehnologia 4K reprezintă atât prezentul, cât și viitorul televizoarelor. Mult dorita rezoluție Full HD a ajuns să fie uitată ca urmare a apariției pe piață a acestor televizoare 4K ce nu sunt doar ieftine, dar au capabilitatea de a îmbunătăți calitatea video a unui film sau o emisiune TV pentru ca afișarea să fie una demnă de o rezoluție Ultra HD.

Televizoarele din această categorie de produse poartă o multitudine de denumiri: televizor 4K, UHD, Ultra HD sau Ultra High-Definition, toate cele enumerate înseamnă același lucru. În principiu, oamenii sunt familiarizați cu denumirea televizor 4K, însă fiecare producător abordează maniere diferite de a-și prezenta produsul, deci merită reținute și celelalte.

Această rezoluție este caracterizată prin următoarele valori dimensionale: 3840 x 2160 (lungime x lățime, ambele măsurate în pixeli). Matematic, fiecare imagine afișată pe un astfel de televizor conține aproximativ 8 milioane de pixeli, comparativ cu cele 2 milioane ale unei imagini ilustrate de cel mai bun televizor Full HD.

În ciudă faptului că rezoluția unui televizor 4K mai este numită și rezoluție 2160p, în timp ce modelele Full HD sunt numite televizoare 1080p, numărul de pixeli al dispozitivului Ultra HD nu este de 2 ori, ci de 4 ori mai mare.

Cu siguranță aceste detalii tehnice nu sunt foarte relevante pentru mulți dintre voi. Vă putem spune un singur lucru ce vă va fi cu siguranță de folos: imaginile afișate chiar și pe unul dintre acele televizoare 4K ieftine și bune sunt foarte apropiate de realitate.

Obiectele din depărtare vor fi mult mai clare ca urmare a sistemelor inteligente de focalizare, a contrastului incredibil(umbrele și zonele cu nivel ridicat de luminozitate for fi mult mai nuanțate, negrul va fi mai intens, albul se va apropia tot mai mult de alb și întreaga imagine va fi mult mai bine definită).

De asemenea, televizoarele 4K ieftine dotate cu funcția HDR(High Dynamic Range) vor face ca pixelii să fie și mai bine reprezentați vizual, beneficiind e o paletă mult mai extinsă de culori și un contrast mult mai bun decât al oricărui alt televizor.

TOP 5 TELEVIZOARE 4K IEFTINE ȘI BUNE

1, Televizor LED Smart Samsung 40KU6092 4K Ultra HD


2. Televizor LED Smart LG 40UH630V 4K Ultra HD


3. Televizor LED Smart Panasonic TX-40DX600E 4K Ultra HD


4. Televizor LED Smart Philips 55PUH6101/88 4K Ultra HD


5. Televizor LED Smart Sharp LC-49CUF8372ES 4K Ultra HD

Caracteristicile televizoarelor 4K cu pret mic

hdr

Calitate superioară cu ajutorul tehnologiei High Dynamic Range

Cu puțin noroc și ceva mai multă informare poți găsi televizoare 4K ieftine și bune care să dispună de această caracteristică. În ciuda faptului că modelele Ultra HD promit un număr de pixeli de 4 ori mai mare față de cele Full HD, funcția HDR este cea care face ca adaosul de pixeli să arate mult mai bine și să fie utilizați exclusiv în scopul îmbunătățirii clarității și calității.

Culorile sunt cât se poate de apropiate de cele reale. Probabil te-ai întrebat cândva în ce perioadă vor apărea dispozitive care să afișeze un peisaj exact așa cum este văzut și de ochiul uman. Tehnologia este în plină dezvoltare, însă televizoarele 4K sunt foarte aproape de a fi răspunsul la acea curiozitate pe care mulți dintre noi o avem.

Nu orice televizor 4k ieftin cu HDR sau compatibil cu conținutul de acest gen promit să ofere o calitate maximă a imaginii. În anumite situații, prezența acestei tehnologii poate fi utilă doar pentru ca televizorul tău să poată afișa conținutul de tip HDR.

despre televizoarele 4k

Despre conținutul 4K

În ultimii ani, încă de când televizoarele 4K au început să apăra în locuințele oamenilor, producătorii de filme sunt tot mai interesați să faciliteze cumpărătorilor producțiile lor la o rezoluție 4K. Ceea ce vedeți în prezent în cinematografele de pretutindeni sunt proiecții 4K adaptate la dimensiunile reprezentative fiecărei săli.

Dacă distribuitorii de servicii de televiziune promovează în prezent pachetele HD și le consideră a fi premium, în viitorul apropiat anticipăm apariția unui număr tot mai male de posturi TV care să-și prezinte emisiunile la o rezoluție 4K.

Blu-ray playere 4K Ultra HD

Unul dintre modurile de a utiliza televizorul 4K și de a beneficia de conținut compatibil cu tehnologia să este acela de a-l conecta la un blu-ray player UHD. Încă de la apariția acestor dispozitive, precum și a discurilor asociate lor, numărul de opțiuni de a vizualiză conținutul 4K a crescut considerabil.

Discurile blu-ray 4K dispun de o capacitate de stocare atât de mare încât să poată să rețină un video UHD fără a i se modifică stuctura(a se comprima). Acest lucru este util pentru ca imaginea să aibă o calitate apropiată de cea a originală.

streaming online

Streaming online

O metodă destul de bună de a obține astfel de imagini este aceea de a te folosi de sursele online. Aplicații precum Youtube sau Netflix dispun de ceva timp de o conținut video UHD, fie că e vorba de simple videoclipuri, filme sau seriale. E suficient să ai un televizor Smart al cărui sistem de operare să dețină aceste aplicații sau cel puțin un browser web.

Televizoarele 4K ieftine sunt deseori dotate cu media playere incorporate care să faciliteze streamingul online și accesarea unui număr mare de aplicații ce furnizează conținut de tip 4K direct de pe internet. Printre acestea se număra Chromecast Ultra sau Amazon Fire TV.

gaming 4k

Experiență unică în gamingul 4K

Din moment ce televizoarele 4K sunt compatibile cu consolele de jocuri, ar fi fost o mare dezamăgire pentru amatorii de jocuri să nu se poată folosi de un ecran atât de calitativ pentru a avea o experiență de neuitat în timpul gamingului.

V-am pregătit două dintre cele mai cunoscute console ce pot rula jocuri cu rezoluția Ultra HD:

Playstation 4 PRO

Este o versiune îmbunătățită a clasicului PS4 și sprijină pe cât posibil utilizarea noilor tehnologii de afișare a imaginilor cu rezoluție 4K și HDR, timp în care îmbunătățește și viteză de afișare a cadrelor(mai precis, numărul de imagini afișate pe secundă, sau FPS-ul, a fost puțin ajustat).

Jocurile care credeți că arată deja foarte bine pe un PS4 clasic vor afișa acum o imagine mult mai bogată și mai detaliată, toate astea întâmplându-se din cauza componentelor mult mai performanțe de care beneficiază consola PS4 PRO, având placa video și procesorul mult mai puternice.

Chiar dacă nu beneficiezi chiar și de unul dintre aceste televizoare 4K ieftine și bune, o consolă PS4 PRO permite jocurilor să funcționeze cu rezoluția 1080p Full HD, timp în care se vor vedea îmbunătățiri în ceea ce privește FPS-ul, contrastul sau culorile.

Xbox One S

Experimentează acum gamingul online sau offline și beneficiază de o senzație vizuală unică, culori mult mai bogate, cadre mai luminoase și detalii pe care chiar nu ai cum să le ratezi. Atașează un Xbox One S oricărui televizor 4K ieftin și ai acces instant la toate caracteristicile care avantajează un televizor față de un monitor pentru computer.

Xbox One S se comportă ca o platformă prin care nu doar că poți să te simți ca un adevărat gamer, dar vei avea parte și de o serie de alte aplicații pentru vizionare de filme, videoclipuri sau imagini Ultra HD fără a mai avea nevoie de un media player sau un Blu-ray player.

dispozitive continut 4k

Creează-ți propriul continut 4K Ultra HD

Numărul de surse de unde poți obține conținut UHD este în continuă creștere, timp în care piața se umple de tot felul de dispozitive cu ajutorul cărora poți să îți realizezi singur propriile imagini 4K. Camere video, aparate de fotografiat sau smartphone-uri dotate cu camere ce pot fotografia sau filma cadre cu o astfel de rezoluție, toate acestea se găsesc foarte ușor în magazinele de electronice.

Dronele pot filma sau fotografia de la înălțime, permițându-ți să imortalizezi imagini mirifice pe care în urmă cu câțiva ani ți se părea aproape imposibil să le realizezi de unul singur. O multitudine de modele de drone sunt acum echipate cu camere 4K.

Ce mai aștepți? Creează-ți propriul videoclip și urmărește-l alături de cei dragi pe un televizor 4k ieftin.

distanta tv

Distanța față de un televizor 4K

Densitatea pixelilor unui televizor Ultra HD este atât de mare încât poți să stai destul de aproape de ecran fără că afișajul să își piardă din calitate și pixelii să devină ușor de observat. Spre deosebire de un televizor Full HD sau HD unde trebuia să stai la o distanță de aproximativ 3 ori mai mare față de înălțimea ecranului, având în dotare unul dintre aceste televizoare 4k ieftine, distanța dintre ecran și canapea trebuie să fie de aproximativ 1,5 ori mai mare față de înălțime.

Cât despre luminile puternice și nivelul ridicat de contrast, nu vă faceți mari probleme în această privință. Ecranele sunt acum special concepute pentru a fi cât se poate de prietenoase cu ochii. Cât timp nu aveți de gând să stați în fața televizorului o zi întreagă, nu veți avea sub nicio formă de suferit din cauza culorilor vii și pline de lumină ale televizorului.

led sau oled

Televizoare 4K OLED sau LED – ce să aleg?

Absolut toți producătorii de televizoare 4K ieftine și bune, cel puțin prezent, folosesc unul dintre aceste două moduri de afișare a imaginii. În funcție de brandul produsului, poți alege și între un televizor curbat și unul standard.

Televizor OLED 4K

Se remarcă prin modul în care reușesc să controleze contrastul și să utilizeze culorile în scopul obținerii unei imagini calitative și plăcute. De asemenea, acest mod de iluminare a ecranului ajută televizoarele să își extindă unghiul de vizualizare, timp în care utilizatorul nu o să simtă mari pierderi de detalii în momentul în care privește ecranul dintr-un unghi diferit de valoarea de 90 de grade.

Televizor LED 4K

Sunt cele mai populare, în principiu din cauza faptului că au un preț ceva mai prietenos în comparație cu omologul sau, tipul OLED. De obicei au o structură foarte subțire, motiv pentru care ne va fi foarte ușor să le găsim un loc în livingul sau dormitorul din locuința noastră.

diferente televizoare 4k

Diferențele dintre televizoarele Ultra HD de pe piață.

Deși progresul tehnologic este un motiv de bucurie pentru cumpărători sau pasionații de electronice, unii producători iau în calcul și varianta de a sacrifica anumite funcții noi pentru a putea pune pe piață televizoare 4K ieftine și bune, întrucât oamenii să nu fie doar interesați de ceea ce oferă televizorul, ci să și cumpere.

De aceea e important să cunoști toate caracteristicile și funcționalitățile unui televizor 4K ieftin și să știi în ce scop intenționezi să folosești această rezoluție pentru a-ți aduce nu doar satisfacții, cât și beneficii.

O caracteristică foarte importantă este modalitatea de codare. Din fericire, majoritatea televizoarelor 4K sunt echipate cu tehnologia HEVC/H265, sau High Efficiency Video Coding. Aceasta permite comprimarea dimensiunilor foarte mari a conținutului 4K pentru a putea fi urmărit direct din mediul online.

Din moment ce o bună parte din elementele video Ultra HD sunt disponibile doar pe internet și pot fi vizualizate prin streaming sau descărcate, prezența tehnologiei HEVC nu doar că este necesară, ci și obligatorie uneori.

Unele televizoare 4K ieftine și bune pot doar să afișeze imagini de acest fel, pe când altele au proprietatea de a mari densitatea unui dispozitiv cu rezoluție mai mică. Procesul se numește Upscaling și suntem de părere că nu trebuie să lipsească din lista caracteristicilor viitorului nostru televizor UHD.

Pasionat de tehnologie, Electroclub.ro reprezinta locul in care analizez si imi expun opinia despre aparatura electronica si electrocasnica. Aici veti citi ghiduri utile, sfaturi despre cum sa alegeti cele mai potrivite aparate electronice, IT sau electrocasnice pentru uz personal sau pentru acasa.

Niciun comentariu la acest articol

      Lasă un comentariu